Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, April 23, 2011

Masih Menanti Dengan Debar

 As Salam,
Selamat berhujung minggu,
sweetmama masih menanti dalam debar selepas kes menyerah diri di Hospital Serdang Rabu lepas..
sampai hari ni still menghitung2 hari..takut jerk bersalin awal dr tarikh due..

minggu ni Papa Zaquan bz sangat dengan sukan dia..ada friendly ngan ILKAP
(Papa nya sukan 3 hari - Jumaat hingga Ahad)
jadinya hari khamis malam sweetmama dah balik rumah my mum..
maybe disebabkan kerisauan yang melampau..perasaan ni asik pk yg bukan2 jerk..
bkn ape asik pk..kalau x minggu ni..msti minggu depan..
smpai badan pun rasa mcm x sihat jerk..
jadinye hari Jumaat lepas sweetmama amik cuti kecemasan (EL) ..x g keje pun..
tp hingga ke hari ni masih lagi x bersalin lagi pun..

kalau boleh mmg sweetmama pk biarla bersalin awal..
tp kalau bole biarlah selepas Papa Zaquan nya sukan selesai..
rasa x sedap hati kalau bukan papa yg hantar g hospital..
n takut jerk kalau papa x sempat nak teman dalam labour room.
agaknye sbb tu baby pun dgr kot mama n papa dia cakap..
nak kuar pun tunggu ari Isnin ni ye..
tapi kalau dh smpai masanya baby nak keluar..kami terima dan berserah jerk..
yang penting..moga segalanya dipermudahkan dan selamat.

ini pun kebetulan Zaquan kuar ikut Mak Ngah Cbah dia..
so sweetmama online skjp..
tp serius..walaupun line clear nak online..
sweetmama x de mood sgt nak update n3 n blogwalking 
sbbnya mmg dah x larat nak ngadap lappy..
x boleh duduk lama..rasa sakit pinggang n perut..
sorry ye kawan2.

anyaway nak ucapkan terima kasih dkt kawan2 sume yg mendoakan sweetmama agar dipermudahkan segalanya..mmg terharu diatas sokongan kawan2 sume especially kawan2 opis, kwan blog,kawan fb n x lupe juga bos yg sgt supportive..:))

p/s : mmg rasa mcm malas jerk nak g keje next week..slps kes tanda2 awal nak bersalin ni..tp next week still jadual audit sweetmama penuh..nnti x capai pulak SKT..huhu..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

5 comments:

  1. insya'ALLAH mudah2an semuanya selamat...saya plak yang rasa takut...sbb still lagi ingat time bersalin hari tu..w/pun dah 3 tahun....

    ReplyDelete
  2. mestilah risaukan..
    nie kali pertama rasa nak bersalin..
    harap semuanya ok..

    ReplyDelete
  3. eija...semoga semuanya selamat..pikir yg positif jek tau...

    ReplyDelete
  4. @Huda: thanks Huda..utk huda jugak..moga dipermudahkan dan selamat sumenya..

    @MummyEcha:thanks mummyecha..itu la mmg perasaan takut tu tetap ada w/pun ini dh pengalaman kedua..tp iye la setiap pengalaman tu msti berbeza2kan..

    @Cute MuM: yup mmg takut..pengalaman pertama nak bersalin normal..lagipun yg pertama x rasa gesa baby nak kuar tu..hope sgt kali ni dpt bersalin normal dan dipermudahkan segalanya..

    @SyilaSyira: Thanks syila..itu la..ni eija try utk sntiasa berfikiran positif jerk utk elak rasa takut n gemuruh sgt smpai x bole lupa masa zaquan dulu disbbkan terlalu pk yg negatif..asik pk doktor nak gunting jerk..smpai demam2 dlm labour room..bp pun naik..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails