Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, April 13, 2011

Rutin Check-up @ 34 Minggu + 5 hari

As Salam,

Alhamdullillah..hari ni kandungan sweetmama dh masuk minggu ke 34+5 hari. itu adalah mengikut kiraan rutin pemeriksaan ibu mengandung untuk hari ni..hehe. Ermm..tadi  jupe doktor kat klinik kesihatan untuk :-
  • Pemeriksaan rutin 2 minggu sekali 
air kencing & HB - kedua2nya OK, jantung bayi - Ok dan kesihatan Ibu  pun Ok
  • Review BSP yg telah dibuat minggu lepas
mcm biasa kena wat lagi before rutin pemeriksaan 2 minggu berikutnya. Next check-up sweetmama pada 28 April 2011. Adeii..ada sikit pening kepala dibuatnya sbb jadual audit dh kuar. Sweetmama kena kuar audit  next week 18 April 2011. 3 minggu berturut 2 pulak tu smpai 13 Mei 2011. Nak x nak..kena amik masa waktu audit nnti, rasanye nak wat BSP tu nnti hari Selasa - 19 April 2011.
  • Scan Baby
keseluruhannya ok.., air ketuban cukup  dan berat baby dh 2.54kg masih lagi under kontrol..bkn ape..doktor selalu igtkan risiko ibu mengandung kencing manis ni..baby besar dan air ketuban maybe bole jd berlebihan.
  • Set appointment utk refer ke Hospital Serdang 
memandangkan sweetmama nak bersalin di Hospital Serdang jadinya doktor  bg surat utk refer ke Hospital Serdang untuk review  samada sweetmama boleh bersalin normal atau perlu operate terus ke Hospital kita nak bersalin.  Part ni yg seram sikit..hopefully sgt boleh bersalin normal. Doktor bgtau kena check juga dlm minggu ni. Setelah berbincang ngan Papa Zaquan..akhirnya esok juga kami refer Hospital Serdang (14.4.2011). Jdnya esok sweetmama amik cuti rehat terus..takut kalau dh g hospital ni..msti amik masa kan.


Doa2kan sweetmama moga dapat keputusan yg menggembirakan kan..ye..:))


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

14 comments:

  1. huhu semoga mama dan baby sihat.. :P

    ReplyDelete
  2. insya'allah.........everythings will be okay..

    ReplyDelete
  3. insyallah boleh bersalin normal..
    sabar menanti anak buah kedua ku..

    ReplyDelete
  4. dh semakin dekat dah ni..smoga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  5. cepatnye masa berlalu ye kak eija..huhu!
    moga segalanya dipermudahkan ;)

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya selamat ...... jaga makan tu taw!!!

    ReplyDelete
  7. Insyaallah. Semoga semua urusan dipermudahkan nanti. Amin!!

    jaga diri tau!

    ReplyDelete
  8. @e_da: thanks @e_da..amin..

    @MummyEcha: hopefully..thanks mummyecha..:)

    @Cute MuM: amin..mmg berharap sgt ni nak bersalin normal..
    hehe..mama dia yg dh x sabar nak bersalin..rasa mcm dh x larat nak bw perut ni..

    @lydzar: amin..thanks lydzar,
    yup mmg terasa mcm dh nak dekat ni..lg pulak kalau dh nak masuk 36 minggu..bila2 bole bersalin kan..

    @Nad @ Mama Zakwan: amin..thanks nad, itu la skrg ni cepat sgt rasanya masa berlalu..

    @Mama Tun Nur Safiya: hehe..thanks shima..susah btol nak jaga pemakanan time mengandung ni..huk2..

    ReplyDelete
  9. @Momma Mia: Amin..thanks momma mia..:))

    ReplyDelete
  10. semoga semuanyer dipermudahkan...

    in case kalau u berminat nak tahu dengan lebih lanjut mengenai set bersalin tropical herbs dari amway, do let me know yer.. insyaAllah, it comes with a good bargain too :D

    thanks
    amira

    ReplyDelete
  11. @Em's Family: thanks
    ohh iye..ok..me mmg xbeli ape pun lagi set berpantang wat masa ni..tunggu baby lahir dulu..sbbnya dulu beli nona roguy..tp my baby pulak ada G6PD. doktor x bg mkan jamu.itu yg papehal kena la tunggu baby lahir utk elakan kerugian..beli tp x makan..hehehe

    ReplyDelete
  12. ooh ok...

    but this not exactly jamu pun.. bende nak makan pun tak banyak,

    nevermind.. after all kite nak anak kite sihat kanl.. take care :)

    ReplyDelete
  13. inila namanya perjuangan untuk orang tersayang.

    ReplyDelete
  14. @Em's Family: oh..ok..nnti kalau eija berminat..eija dh tau la kat mane nak cari..bole contact mira..
    anyway thanks sekali lagi..:)

    @cha: heheh..btol tu ..bkn senang nak melahirkan satu nyawa ni..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails