Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 11, 2011

Apa Zaquan Hilang?

As Salam,


skrg ni my son Zaquan sgt la excited nak g school katanye..
kalau ikut tahun..Zaquan skrg dh 3 tahun la kiranya..
bulan jun 2011 genap la umur zaquan 3 tahun
kalau ikutkan trend skrg mmg la umur 3 tahun ramai yg dh hantar anak g school kan
especially school  'smart reader kids'

nak dijadikan cerita my mil bgtau
akceli ni story 2 minggu lepas
Zaquan hilang time minum pagi kat 'Restoran Mamak Impian Maju'
selalunya mmg Zaquan lepas bebas jerk kat restoran tu..
dia mmg dh mcm anak tokey restoran dh kat situ..
sekali bila my mil nak balik..igtkan dia dok kat kaunter..
cari2 xde..
siap minta tolong kat mamak2 tu tolong cr kan..x jupe jgk..

rupenya Zaquan ada kat tingkat atas restoran impian maju..
tingkat atas tu sekolah 'smart reader kids' la..
mujur la Cikgu sekolah tu hantar Zaquan ke bawah
syukur alhamdulllillah..xde benda yg buruk berlaku kat zaquan
Cikgu tu cerita..dia x nak turun..dia nak g school..

my mil bgtau zaquan mmg dh nak sekolah sgt tu..
lebih2 lagi dia tgk anak2 yg my mil jaga sume dh g sekolah..
ermmm..tp disebabkan faktor kami yg dua2 bekerja ni..
n xde sape nak g ambil dan hantar zaquan kalau g sekolah buat masa ni..
jdnya Papa Zaquan kata tunggu jerk la umur Zaquan 5 tahun..
time tu mmg dh smpai masanye dia g sekolah..
nak x nak..sekolahkan jerk Zaquan kat Putrajaya..


masa mula2 my mil citer..berdegup gak jantung dgr..
tp masa balik rumah nak jemput zaquan ..dia mmg ada depan mata..
geleng kepala jerk la kami dgr mak bercerita..
sbb mmg tau Zaquan yg nakal sgt..smpai nenek x boleh nak kontrol dh..
jgn kan nenek..mama n papa ni pun mmg x larat dh nak kontrol zaquan..
kalau g jalan2 ..itu yg papa rela dukung dia..
kalau lepas..skjp jerk dia dh hilang.


moral of the story: untuk igtan diri sndiri..kena lebih berhati2 lepas ni..
x bole nak biarkan zaquan berkeliaran sgt even dlm restoran impian..
makin panjang langkah pulak dia skrg ni..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

10 comments:

  1. uiksss hati2 takut sgt mcm2 sekarang nih...cari sek yg ada transport disediakan, skrg ni ada.

    ReplyDelete
  2. bila baca tajuk cuak gak tadi....nasib baik x der pa per...
    budak2 nie pantang kita leka sikit..panjang jer langkah...berani pun ya...

    ReplyDelete
  3. serius kalau anak takde depan mata..memang gelabah dibuatnnye.. takut sgt..

    harap2 takde la berlaku yng tak baik kan...

    take care ye mak buyung

    ReplyDelete
  4. budak22 laki ni berani dia lain macam sket kan..tak leh terlepas..risau je

    ReplyDelete
  5. isk3..kalau huda pun mmg gelabah x hingatla..tmbh pulak skang mcm2 kes kan..mintak dijauhkan. amin

    ReplyDelete
  6. pandai pulak zaquan g naik atas tue.. mesti nampak ramai budak kecik naik.. tapi tuelah..siapa nak hantar & amik pulakkan..

    ReplyDelete
  7. sama la, tambah2 baru dpt kaki kejap2 dah hilang, haishhh riso sgt..

    Eija takpun antar zaquan g smart reader kat p14, dekat sikit..

    ReplyDelete
  8. zaquan sje kak nak wat mama dia panic skit,asyik biar dia sorang2 jek.. hehe

    ReplyDelete
  9. selamat malam eija
    ayu setuju sangat...dulu pun umai macam tu...suka jalan2 hingga kita naik takut/semput/lelah....

    itulah kerenah mereka kan...moga2 lepas nie kita sama2 berhati2 yer

    ReplyDelete
  10. @Mama Tun Nur Safiya: yup btol..mmg kalau ikutkan persekitaran skrg ni..dh x selamat dh..ermm..tp kalau ikutkan papa zaquan nak tunggu zaquan 5 thn br nak sekolahkan..tp kalau ikutkan zaquan dia mmg dh minat sgt nak g sekolah

    @MummyEcha: semestinya..klau btol2 hilang..mau meraung..nyesal x sudah..

    @amiey lee: thanks amiey..btol tu..nakal camne pun..bila anak xde depan mata..mmg luruh jntung dibuatnya kalau pape terjadi..

    @lydzar:itu la..lasaknye bkn main..

    @Huda: btol tu huda..minta dijauhkan benda2 x elok berlaku pd family kita..

    @Cute MuM: kami pun beranggapan mcm tu..dia msti nmpk ada bdk naik kat atas tu pastu dia pun mengikut jerk la + dia jenis berani pulak tu..siap dia bole joint belajar sekali..smpai cikgu kena bw dia turun la..kalau x, msti dia wat selamba dia jerk..

    @Yu'xan Lee: hehe..kalau bdk baru dpt kaki lagi la..
    ermm..mmg ada perancangan nak hntar sekolah kat putrajaya jerk..tp papa zaquan suruh tunggu umur dia 5 thn jgk ler..

    @ibnushuran: sifat terlalu berani dia tu mmg wat mama n papa dia panic

    @citarasa rinduan: btol tu ayu..moga kita sume lebih berhati2

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails