Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 1, 2012

Rutin Check-up Bulanan Ziqry | Check-up 9 Bulan

As Salam,

Pagi tadi rutin check-up Ziqry ke 9 bulan seperti biasa di klinik kesihatan, last check-up 2 bulan lepas, misi ada inform yg berat badan Ziqry x berapa memuaskan. Alhamdullillah hari ni pnyer result check-up ok semua. Berat badan pun dah bertambah cuma tinggi maintain..adeii..dlm tempoh 2 bulan x tinggi2 pun anak mama rupanye..

hari ni adik x kena cucuk, 4 bulan la adik rehat x kena cucuk. Setahun nanti baru kena suntikan imunisasi.

Berat: 8.4kg (naik 0.60kg)
Tinggi: 69cm
Ukur lilit Kepala: 43

Wajah Ziqry hari ini - 1 Mac 2012 
9 bulan 18 hari (2 minggu lagi adik dah 10 bulan)

Perkembangan:-

Gigi masih juga tak tumbuh2 lagi w/pun sebatang. Jikalau sebelum ni Merangkak laju, duduk &; berdiri sudah cukup pandai, menjelang usia Ziqry 10 bulan ni, Dia sudah cukup pandai panjat tangga sendiri dari anak tangga pertama hingga anak tangga teratas dirumah kami dengan jayanya tau, tp turun tangga x pandai lagi..kalau dia dah sampai atas tu, dia pun nangis ler minta kita ambil dia turun..dah ler tu dah pandai bergurau tu, dia tau kita marah dia naik tangga, dia siap gelak2 kalau mama kejar dia naik tangga..

Ziqry dh pandai naik tangga seawal usia 8 bulan++

2-3 hari ni Ziqry dah mula kami ajar tatih jalan, dah lepas 1-2 tapak melangkah tanpa pegang. Rasanye compom Ziqry ni jalan dulu sebelum tumbuh gigi mcm abgnye dulu jugak, Zaquan setahun lebih baru tumbuh gigi. Berjalan pun lambat setahun baru pandai berjalan. Adik nye mmg nmpk advance dari segala segi.., yg paling kelakar adik ni siap pandai berbuai sndiri, kalau dia tersedar dari tido pastu xde siapa nak buai kan dia, dia buai sndiri..Mama ada rakam guna notes Ziqry berbuai sndiri, tp dh try nak upload di blog..x berjaya ler..huhu

Next Check-up - 14 Mei 2012

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. wah hebat dah pandai panjat tangga yer baby comel..hehe

    ReplyDelete
  2. wahhhhh cepatt nye kan anak2 membesar..huhu sarah and ashraf pun jalan dulu baru tumbuh gigi

    ReplyDelete
  3. xpa... mk sy kje dkt klinik gigi.. mk ckp, kalu tumbuh gigi lmbat..nanti tercabut pun lmbat...

    ReplyDelete
  4. @Papa Mifz: hehe, ye la uncle dah pandai..:)

    @amiey lee: itu la kan amiey terasa cepat sgt, mcm x puas la peluk n main dgn diorang.., bila dah besar mcm zaquan tu mane dia suka kita cium2 dia sgt..hehe

    @IntaNBerliaN: ohh iye ke..terima kasih inform..baru tahu..kalau lmbat tumbuh lmbat ler tanggal nye ye...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails