Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 29, 2012

JJCM@Sekinchan Ikan Bakar Reko Sentral.

As Salam,

Selamat ptg sume, baru berkesempatan nak update blog, td mama kena hadiri hi tea (paksa rela okey..nak makan pun kena paksa..huhu). Tapi n3 ni bkn nak citer pasal Hi tea ptg td, ni citer masal dinner isnin lepas, asik citer pasal makan jerk mama ni kan..kalau berkongsi risepi tu seronok gak la kawan2 nak baca kan, ni asik citer JJCM jerk..huhu. 

Adeii, Mama mmg jarang sangat memasak di rumah, lately ni lg la x memasak sbb dah semakin balik lewat, Mr. Papa overtime, selalunya kol 7.30 malam baru smpai rumah MIL untuk amik anak2, itu baru smpai umah MIL blom smpai umah sndiri lagi, wpun rumah kami bersebelahan taman jerk tp selalunya gitu gini layan slot Akasia dulu kadang2 layan Berita pun kat umah MIL..heheh, smpai rumah dh nak kol 9 mlm. So mmg Mr. Papa sndiri ckp x pyh masak, tp seriously dah smpai tahap bosan makan kat luar..ada gak ckp ngan Papa bila la dapat balik umah awal pastu dapat masak2 kat umah sndiri. Papa kata boleh tp kena g keje asing2 la, ermm..camtu lebih baik x payah sama gak kosnya nnti, nak elak kos makan diluar, tp kena byr kos minyak 2 kali ganda, sedangkan kami pnye arah jalan hala yg sama nak menuju ke tempat kerja.

Mak Aihh..panjang pulak membebel, Biarlah Gmbar yg bercerita pulak..

Menu kami..Ikan Bakar Talapia Merah dan Udang + Sotong Goreng Tepung


Kalau dulu di Sekinchan Ikan Bakar ni dia cuma buat bakar ngan kuah asam dia tu jerk kan (Pengalaman Pertama Makan di Sekinchan Ikan Bakar), Sekarang ni dah ada mcm2 pilihan..nak masak 3 rasa ke, pedas ke , goreng tepung ke dia dh boleh buat. 

Akceli Udang Goreng Tepung ni Papa order khas untuk Zaquan. Antara makanan kegemaran Zaquan adalah Udang..mmg peminat tegar Udang, kalau ada Udang disebalik Mee pun mmg dia akan kuis amik la..kalau masak lemak Udang pun dia boleh ratah Udang sampai berpuluh2.


Nasi Lemak ni pun Zaquan pnyer menu


X menahan tgn Adik cuba menggapai Nasi,
Ziqry sgt kuat makan tau..skrg ni ape yg kita makan dia nak makan sama..

Si Abg w/pun dah besar masih lagi nak duduk di baby chair
Adiknye pulak bkn main lasak kalau letak dalam baby chair, duduknya boleh thn 10 minit jerk, lepas tu panas punggung nak bangun..

Adik yg boleh tahan lasak
Papa siap ckp Abg masa kecik2 dulu x pernah pun cuba bangun dari baby chair tp adik Mak Aihh..bkn main cargas lagi..
Mama pun perasan, Ziqry ni nmpk lembut tp sejak dah pandai memanjat ni mmg lebih lasak dari abgnya. 

Alhamdullillah, kenyang..tgk pinggan la..licin..hehhee


 Bilnya..mmg boleh tahan mahal..nak makan selalu xde lah,
tapi 3 bulan sekali boleh lah..heheh..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. muat lagi zaquan dok dlm baby chair?
    sabo je la zaquan ni, hehe
    tak penah makan kt sekinchan ikan bakar ni
    teringin gak nak try
    sedap tk?

    ReplyDelete
  2. sodapnyaa..sweetmama org bangi kan..?ana ikan bakar petai dah jjcm?? derang kt best..!

    ReplyDelete
  3. kita suka ikan bakar yg ada sambal mcm tu eija. nnt nak ajak abi pergi cari restoran ni. sedapnyaaa. pedas, masam, manis, pahit, smua rasa pun ada.

    ReplyDelete
  4. tingin nak pi skincan ni , tp huby ckp mahei ..pehtu kurg sedap

    ReplyDelete
  5. tak sempat nak makan kat kedai sekinchan ikan bakar ni dulu kat dpn jusco bkt tinggi, klg ade kedai ni.. tp skrg dh ttp ganti kedai lain.. ramai complain kate servis lambat iyer ker....

    ReplyDelete
  6. nampak best je ikan bakar tu... lagi2 ngan sambal dia yg buat tekak ni rasa nak makan je.. hehe

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails