Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, March 28, 2012

Happy Sunday Bertutti Fruitti Dalam Kereta!

As Salam,

Ini citer hujung minggu lepas (25 Mac 2012), happy sunday dengan bertrutti frutti, tp beli bungkus jerk makan dalam kereta. Time ni nak makan kat sana (Trutti Fruitti Bandar Baru Bangi) Ziqry pulak dah tertido dalam kereta.

Mama Punye ♥ Flavour Colat & Kiwi♥
Adeii masam betul la rasa flavour kiwi dia..

Zaquan punyer x sempat nak snap dia dah x sabar nak makan (Zaquannya Flavour Coklat semata2). Zaquan ni pelik sikit makan aiskrim tau..dia kalau boleh nak tunggu Aiskrim tu cair baru dia nak mkn mcm minum milo gitew..sbb tu Zaquan x suka Aiskrim batang, selalunya kalau nak belikan Aiskrim mmg belikan Aiskrim Cup untuk dia..

Layan mkn Trutti Fruitti ni..mmg sedap..cuma harganye la yg x larat..kalau dah teringin sgt boleh la nak mkn, tp suka2 nak mkn xdela..huhu.. 
 Gambar kami berdua jerk, Papa sedang memandu, Adik pulak lena tido di belakang mama tu..

Akceli ni kali kedua kami makan Trutti Frutti ni, 
Kali Pertama makan masa mama 2 bulan baru abis pantang..
Adik time ni umur baru 4 bulan, rambut pun halus lagi, la ni dah nak masuk 11 bulan, rambut dah lebat dan panjang..

Trutti Fruitti Bandar Baru Bangi ~ 3 Oktober 2011~

Tengahari tu lepas lunch & Bertutti Frutti Mama terus berdesup drive sndiri balik Bt 10, Adik Ziqry sbg peneman 
mata berair baru lepas nangis, ngamuk xmo duduk car seat baby
sib baik masa nak g, dia nangis 5 minit jerk pastu terus tertido, tp masa nak balik adusss dia nangis sepanjang perjalanan..mama terpaksa la biar dia nangis sbb mama mmg x berani nak drive sambil pegang anak, Papa berani la memandu smbil pangku baby.


Zaquan peneman Papa, Papa nak cover tido . Mama pulak nak balik Bt 10 rumah my parents nak pulangkan pakaian2 yg dah dibasuh dan juga barang2 penting my mum yg mama simpan (kes rumah my parents yg ditenggalami banjir x selesai2 lagi mmbasuh pakaian hingga kini). 

Pada 25hb tu Abah g ke IKBN untuk urusan bantuan mangsa banjir disampaikan sndiri oleh PM kita, Abah pergi seawal jam 7.30 pagi sampai ke malam baru selesai, Mama & Ziqry pun x sempat jumpe Abah nak tanya ttg bantuan yg diterima, sempat berselilih jerk sbb Mama x berani nak drive malam, kol 7 mlm terus pecut balik umah balik.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. wah bestnya.. sy xpnh lg mkn.. asyik bc entry kwn2 blogger je..hihi..

    pelik jugak si abang mkn aiskrim yer... dia buat mcm air pulak..hihii

    ReplyDelete
  2. ramai yg dh merasa aiskrim ni..kak fieda jgk tak rasa2 lagi..padahal kedai dkt jer dgn umah...tutti fruity kat cr4 bdr tun hussein onn..

    ReplyDelete
  3. wahhh sedapp nye..

    eija - kita penah buat tapi drive slow giler..heee ashraf ngamuk2 tak mau duduk car seat

    ReplyDelete
  4. dahlama tak makan.. mmg suke.. nanti nak bwk amir pg makan kat tutti fruiti jugak klu ade kesempatan.. nyum².. kene pandai pilihkan.. klu tak silap² timabang mau harga rm25.00

    ReplyDelete
  5. TF memang mahal tapi anak-anak kakak pun suka. Oh eija yg banjir tu dapat bantuan ye... eloklah lagi-lagi dah nak undi kena jaga hati rakyat betul tak?

    ReplyDelete
  6. izan pun tak pernah rasa lagi TF ni eija wpun BP dah ada TF... entah bila nak jejak ke sana tak taulah.

    zaquan pelik juga tu sbb tunggu eskrem cair. kalau naufal pulak dia takmo makan eskrem yg cair. bukan eskrem katanya... macam2 anak ni kan...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails