Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, March 21, 2012

Terjah Wayang Pertama Untuk 2012 | Sokong Filem Pertama Animasi 3D Malaysia ~ SeeFood ~

As Salam,

Lamanye x tengok wayang, harga tiket wayang pun mahal sekarang (masa kami tgk movie ni dewasa RM13.00, kanak2 RM7). Lagipun kalau nak tgk wayang skrg ni kena tengok filem yang bersesuaian untuk bawa anak2, selalunya filem pilihan kami mestilah animasi.  Kebetulan keluar filem animasi 3D pertama hasil anak tempatan Malaysia iaitu filem SeeFood, apalagi teruja gak nak tengok hasilnya.

Kami tengok wayang di Mid Valley pada 10 mac 2012. Akceli tujuan utama ke Mid valley time ni nak terjah Maternity & Children Expo (mmg dh rancang awal booked date ni ngan Papa). Tak sangka pulak bila saje2 ajak Papa g tgk wayang, Papa setuju nak belanja kami tgk wayang..ramai tau penuh panggung time ni..sib baik kami booked tiket wayang online.

 SeeFood ♥ GSC Mid Valley♥ 10 Mac 2012 ♥ 1.15 p.m 



Pandangan Mama tentang filem SeeFood ni:- Keseluruhannya ok, grafik dia mmg cantik ..colourful, siap ending nya ada gak la paparan ttg wau dan batik yg menggambarkan Malaysia. cuma jalan cerita awalnye agak slow, dipertengahan cerita baru ada unsur lawak, mama rasa geng2 ayam tu yg byk mghidupkan cerita ni jd lawak., aksi ketam dgn pokok kelapanya pun mencuit hati.  Kreatif gak sbnrnya citer ni sbb mana nak sangka alat yg Julius (Jerung) gunakan untuk misi menyelematkan Pub (anak ikan) di daratan sgt canggih.. yang penting jalan ceritanya mudah difahami dan ada mesej yang jelas. Antaranya mesej semangat/nilai persahabatan.

Yang kelakarnya Mama & Papa yg betul2 layan cerita ni, x sangka pulak Zaquan x minat rupanya, igtkan sume filem animasi dia minat..huhu, Tapi jgn x tau adik (Ziqry) layan movie ni (tekun memandang skrin maybe tertarik dgn warna /hidupan laut yg colourful & cantik) tp setengah jam pertama jerk la..selebihnya dia tido. Yang buatkan kami perasan Zaquan mcm x layan citer ni bila setengah jam terakhir dia mcm bosan mulala nak tukar2 tempat duduk antara kami dan sibuk nak berdiri. Dua tiga kali papa ckp ngan Zaquan suh dok diam2, movie x abis lagi.., ermm..xpela yg penting dua2 anak x meragam/buat hal yg mmbuatkan kami nye mood spoil. Hari tu mmg kami enjoy la dapat abiskan masa bersama :D

*Aktiviti Tengok Wayang yg pertama untuk tahun 2012 ni buat kami berempat. Pengalaman Keempat Zaquan tengok wayang dan pengalaman kedua Ziqry tengok wayang.

p/s: kalau ikutkan hari ni my friend offer 2 tiket wayang tayangan perdana movie Hunger Games yg dia menang dr peraduan Majalah Lisa, tp sedeynya x dapat nak g xde sape nak jaga anak2..huk2


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!! 

9 comments:

  1. wah..nk kena tengok jugak ni.. sokong filem tempatan!

    ReplyDelete
  2. akak dan anak2 pun dah tgk last week.Best la jugak layan..cuma betul la adengan lawak2 tu kurang la sikit.

    ReplyDelete
  3. saya smpi tertido2 kak, ahhah!
    zakwan jek yg tekun
    zaquan tak minat ek...mmg cam bosan sket kan zaquan kan?hahhaah..!

    ReplyDelete
  4. tak pernah bawak amir pergi tengok wayang...teringin jugak nak bwk.. tkt dia menjerit sbb gelap

    ReplyDelete
  5. sy teringin nak tgk gak.. nk kene bodek hubby la..hihii tp tu la, takut alisha meragam sbb alisha xpnh msk panggung.. entah macamana lah agaknya bila dia msk panggung..

    ReplyDelete
  6. Bestnyer bleh bwk anak g tgk wayang.bila la ym boleh bwk yayan g tgk.

    ReplyDelete
  7. bestnyer dapat tgk wayang..tak pernah lagi bawa anak tgk wayang takut dia bt ragam..
    singgah sini,salam kenal

    ReplyDelete
  8. bestnya bwk anak pi tengok wayang eija..kami tak penah lagi nih..
    best ye cerita tu/nanti tunggu org upload kat youtube la nmpknya baru boleh tengok..

    ReplyDelete
  9. @Imaan09:tgk jgn tgk..btol tu sokongla filem tempatan..:)

    @inazamri: itu la kak movie ni mmg sesuai untuk tontonan family, yup kurang unsur lawak..lmbat sikit pans nye..hehe, xpe la yg penting overall memuaskan..

    @Nad@MamaZakwan: bila baca n3 Nad tersenyum sndiri k.eija bila igt balik..laa terbalik pulak dgn k.eija, kami Zaquan yg bosan, kami layan, Nad pulak smpai tertido tp Zakwan sikit pnyer minat..huhu
    X dinafikan citernya lambat panas tu yg buat mood zaquan kelaut tgk movie tu tp overall pada k.eija boleh layan la..

    @Masya: try la bawa, eija pun berperasaan mcm tu masa mula2 nak bawa Zaquan g tgk wayang takut Zaquan nangis2 nak balik ke, tp sbnrnya dia excited n srnok sgt adalah..bila sekali dah bawa, dia minta nak tgk lagi..
    amir pun dh besar sebaya ngan zaquan confom dia suka pnye..

    @IntaNBerliaN: blom cuba blom tahu, mmg kena gak cuba bawa untuk pertama kali..silap2 alisha suka, tp selalunya ikut pengalaman k.eija la 1st time diorang masuk wayang msti tgk separuh jalan, selebihnya dia akan tido..hehe..lebih2 lgi kalau anak kita jenis menyusu badan..mmg senang la..bg nenen dgn udara sejuk comfom tido..
    lps tu kalau nak bawa anak2 sama joint kita tgk wayang mmg kena tgk movie yg boleh menarik minat anak2..

    @YaYaNsMuM aka YM: mmg best bila dapat tgk wayang 1 family, lebih2 lg bila tgk anak srnok layan movie, kita pun jd srnok..
    inyaallah nnti Yayan dah besar sikit boleh la bawa g tgk wayang bersama..:)

    @izan mama mia: mmg best, biasala mmg kita akan risau anak buat perangai dlm wayang..tp cuba la dulu tgk minat anak kita mcm mana, mmg x dinafikan bdk2 selalunye cepat bosan..tp kalau movie tu menarik ada unsur kartun/animasi msti bdk2 suka..kena sabar sikit la layan peel anak2 ni..
    mcm zaquan masa 1st time dulu excited sampai asik berckp jerk dlm wayang..kuat pulak tu, time tu kita bgtau la kena behave dlm panggung wayang..kena ckp slow2..lama2 dia akan phm..
    terima kasih ye singgah & salam kenal juga :))

    @Kamalia: mmg best..ala eija mula2 dulu risau gak nak bawa, tp bila pertama kali bawa Zaquan dia suka, Ziqry pulak mmg baby lagi dia pulak mmg breastfeed..so mmg xde masalah, baby breastfeed ni sbnrnya senang sgt nak tido jnji dapat nenen kan..
    nak kata best sgt tu xde la, tp boleh la dilayan..lg pun hasil anak tempatan harusla bangga dh capai smpai ke tahap ini..yg pasti movie ni sesuai untuk tontonan keluarga..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails