Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 2, 2012

Yeay..Kami Bercuti ke PD lagi!

As Salam,

Insyaallah Malam ni kami akan gerak ke PD..Family trip lagi, kali ni family trip projek untuk mandi manda. Sebelum ni mama pernah story PD ni salah satu tempat percutian wajib kami sekeluarga setiapa tahun. See mmg akan pergi punyela setiap tahun..lepas ni ayah mertua pencen xdapat nak g waktu hujung minggu lagi, kalau nak g pesara cuma dibenarkan waktu hari bekerja jerk..(tinggal di kondominium Tanjung Biru, Port Dickson)

Macam biasa, Atok & nenek (FIL&MIL) dah pergi dulu lepas sembahyang Jumaat diorang gerak bawa cucu2 pegi..Zaquan dah besar dah x kisah sangat kami xde, Lagipun dia mmg Excited nak g mandi pool, paling kelakar nenek dia cerita lepas jerk atok ckp nak bawa g bercuti mandi2, esoknye sepanjang hari tgk youtube ttg kolam & belajar renang jerk, bila nenek tegur "abg tgk ape tu?" Zaquan pun ckp "abg tgk kolam & org renang", "abg kan nak g berenang nanti.."

Ini kira pengalaman pertama Adik Ziqry ikut Atok pergi bercuti ke tempat mandi manda, dengan kami dah pernah sekali masa Mama bawa Zaquan & Ziqry bercuti ke Melaka.(Bertugas sambil bercuti). Dan ini juga pertama kali Atok & Nenek bawa Ziqry naik satu kereta, mcm mane la agaknye adik sepanjang perjalanan td, selalunya kalau dalam kereta adik mmg lasak dia hanya akan diam time meyusu badan dgn mama n lepas menyusu badan compom dia tertido..

Moga segalanya berjalan dengan lancar w/pun percutian kali ni Papa agak busy, kebetulan tarikh percutian kali ni sama dengan tarikh Papa terlibat dengan tournament Futsal & Bowling. Hari sabtu Papa ada Futsal, Hari Ahad pula Papa ada Bowling, So ari sabtu nnti mama kena la jaga dua2 hero tanpa Papa, tp malamnya papa ada kiranya Papa bertolak pagi la dr PD ke Putrajaya, lepas selesai tournament Papa balik semula ke PD & Maybe hari Ahad tu kami balik pagi..

Kalau ikutkan mmg mcm lebih baik tak payah ikut bercuti jerk kan, tapi iye la anak2 excited nak g mandi & Atok pun excited nak bawa cucu2 g mandi, kalau kami x pergi x sedap la pulak kan..tp yg pasti mesti srnok pnyeler ..nama pun bercuti ..

pic Zaquan masa cuti2 PD 2010
comel la nmpak 2 batang gigi dibawah


"HAPPY HOLIDAY & HAPPY WEEKENDS YE KAWAN2.."

p/s: sayangnya mama ni kan jenis selalu update story percutian x abis, pic holiday PD 2011 xde dlm simpanan sbb EHD mama dh rosak...huargh..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. Wahhhh...sungguh rajin berjalan-jalan...:)

    ReplyDelete
  2. seronoknya mandi manda di PD... hehehe ;)

    ReplyDelete
  3. sangat rajin pi berjalan ye eija..bestnya dapat pi bercuti lahi..

    ReplyDelete
  4. bestnya.. eija slalu bercuti :-)

    ReplyDelete
  5. @ADEEYA: Thanks Adeeya :)

    @YaYaNsMuM: eija on jerk kalau bab berjalan2 ni..lebih2 lagi tempat mandi manda..anak2 yg happy.

    @Fieda : terima kasih k.fieda :)

    @Ms Fai: mmg srnok sbbnye anak2 eija mmg suka sgt mandi kolam & laut termasuk la dgn si kecik tu x pdn dgn baby tp cukup suka main air..:)

    @Kamalia: hehe..mmg kami kaki jalan :D

    @IntaNBerliaN: alhamdullillah, selalu bercuti sbb ikut family mertua eija yg suka bercuti, jadi secara x langsung mmg kami pun suka bercuti bersama2 family.. :)

    ReplyDelete
  6. Next time kalau bercuti di PD lagi rasa2 nak wat BBQ sudi2 lah jenguk pakej kami di Leman BBQ ya :)

    http://lemanbbq.blogspot.com/

    tumpang promosi sket ya..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails