Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 9, 2014

Cuti² Merdeka | Terima Kasih Tuan Rumah

Assalammualaikum,

Sepanjang percutian kami di Melaka selama 3D2N ni kami tumpang bermalam rumah sepupu Mr. Papa di Taman Ayer Keroh Height n disini jgk lah buat sementara waktu ni Mr. Papa menumpang sejak bekerja di Melaka. Ikutkan perancangan Mama percutian kami 2D1N je sbb kesian kat Mr. Papa lps hantar kami blk Bangi, nak berpatah balik semula ke Melaka, kalau blk awal boleh rest 1 hari dkt rumah n risau jgk kami kalau tersekat dgn jammed, tp mlm yg sepatutnya kami blk Mr. Papa sakit kepala, lps telan Panadol dia dh ngantuk n kunun nak tido skjp tp kita yg mengejutkannya sikit punye payah nak suruh dia bangun, tuan rumah pun kata dah lewat mlm better kami blk esok je..,owh ok tq tuan rumah kerana sudi menerima kedatangan kami dan melayan kami dgn baik ditambah dgn kerenah anak² kami lagi...

Selepas JJCM di Klebang Original Coconut Shake, kami cuci² mata di Aeon Ayer Keroh sambil bawa anak² main di pusat permainan.., keluar tengahari balik malam..hehe, anak² sepupu yg juga 2 hero Aqil dan Ammar dh tunggu je kami balik rumah nak main dgn Abg Zaquan n Adik Ziqry, itu yg anak² pun srnok bercuti kali ni sbb ada geng main.


@ Aeon Ayer Keroh, Melaka


Anak² boleh tido dgn lena ye, esok baru kita balik..


Tido pun dah cukup..masa untuk balik, xde nak menyinggah kemana lagi dh pun sbb mlmnya Mr. Papa nak kena berpatah balik kesini.  Terima kasih buat tuan rumah 2 hari berturut² sediakan sarapan untuk kami, yg kami plk lps sarapan dah terus keluar berjalan..:p. Kunun lepas breakfast nak terus bertolak balik tp boleh plk terlayan movie transformers dulu sblm balik (tuan rumah baru beli speaker home teather, tu yg dok rasmi tgk movie) Lps zohor baru kami bertolak balik ke Bangi.

Ermmm..Papa mmg leka kalau dh dapat movie, itu yg anaknya pun sama mengikut kalau menonton tv/movie leka sampai org panggil pun x dgr..khuyuk nau..


Tuan Rumah pun bercuti x keje, itu yg layan kami tgk movie..


anak² n the geng skjp tgk tv skjp leka dgn hp..main games..
pastu mula lah gaduh berebut gadget dan mainan, dah ada sorang satu pun diaorang nak berebutkan yg org punye..sabau je la..tp apepun bagusla diaorang suka melayan kawan..

Aqil Faiz lebih suka buat hal dia sendiri


Ammar Firas plk suka berkawan n sgt comel sampaikan asik kena cubit je pipi dia dgn Adik Ziqry.., Ziqry jenis geram tgk bdk comel..


Yeah..kami geng.., syg ammar..
Ziqry la bila tertengok je gambar ammar dlm hp Mama mesti ckp 'ni ammar, adik nak pergi jumpa nak main dgn ammar lg'.


pic berangan mau jadi tegar ye anak²..



Alhamdullillah kami selamat sampai rumah jam 3.30 ptg dan tidaklah menempuh jammed yg teruk sgt, adalah jgk tersekat dgn jammed tp jammed yg masih boleh berjalan..hehe dan jam 9 mlm Mr. Papa bertolak balik semula ke Melaka..

Sekian, tamat dh N3 cuti² merdeka kami..
Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. alahaiii .. lama x pi Melakaaaa.. uhhuhhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya ko yg rajin terjah melaka hujung minggu kan, xpe free² nanti ajak Pak Ajil terjah Melaka..

      Delete
  2. mmg lepas rindu sungguh budak2 ni kat papa diorg kan .. comey sgt ...zaquan mmg dah bambam la ... beza sgt dgn dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu diorang berdua ni dh la anak manja papa..
      bambam sgt naik mendadak dia lps puasa hari tu..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails