Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 8, 2014

Happy E-day Sister In Law!

Assalammualaikum,

06.09.2014 - Sabtu, satu majlis pertunangan telah selamat diadakan oleh family mertua Mama buat anak bongsunya di rumah mereka di Seskyen 5, West Country, Bdr. Baru Bangi. Alhamdullillah majlis berjalan dengan lancar walaupun rombongan pihak lelaki agak lewat tiba, majlis bermula slps zohor, sume budget ngam² lps zohor plg lwt pun pkl 2pm dah mula majlis tunang, tp kalau x silap jam 3pm baru rombongan pihak lelaki sampai. Ape pun itu bkn lah hal yg besar, tetamu tetap datang silih berganti dan makan cukup, kenyang dan sedap..^_~, mcm biasa family mertua masak sendiri dengan bantuan saudara mara dan jiran tetangga.

Anyway tahniah diucapkan buat Adik Ipar Tasha dan pasangannya Hazim, selamat sudah menjadi tunangan orang, moga selamat menempuh fasa yg seterusnya..

Maaflah mama xde membantu ape pun, Mama sampai rumah MIL pun dah kul 12.30tgh sbb melayankan kerenah anak² yg macam², Mr. Papa pun x balik pada hari kejadian disebabkan ada program di office dia, Mr. Papa ada kata maybe dia akan blk skjp sbb majlis Adik tunang start lps Zohor, tp komitmen pd kerja terpaksa diutamakan nampaknya.., xpe yg penting Mama n anak² tetap dtg walaupun Mr. Papa xde.

Masa kami sampai adik ipar sedang bersiap make up, jadinya Mama n anak² amik peluang bergambar dulu berlatar belakangkan pelamin dia yg cantik ni, cantik pelamin dia gabungan warna Cream, Purple dan Turquoise kan, turquoise is my faberet kaler..:) , ditambah dengan hantaran dari pihak perempuan kepada lelaki bertemakan hijau, nampak colourful but nice.

Pelamin simple n nice



Hantaran daripada pihak perempuan untuk pihak Lelaki..7 dulang.


ambil peluang bergambar 1-2 kpg dulu before majlis mula..
Mak bdk yg lebih², anak² dan anak buah mcm terpaksa mlyn mama dia ni..hehe




Acik dah siap make up n sgt cantik..
jom kita amik gambar dgn acik cha...



MIL bg grenlight bergambar atas pelamin before rombongan pihak lelaki sampai.


sempat posing dulu dgn anak² buah dan anak² yg MIL pernah jaga.., lgpun time anak² buah ada mood nak bergambar ni acik layan kan je la ye..


Gaya bebas..Peace..



ehhhh..mamanya pun nak posing fefeling atas pelamin, Mr. Papa xde, fefeling dgn hero papa je la..:p



Bersama Adik² Ipar yg glam..., 
sampaikan Adik pun dh risau kakak² dia over shadow, 
takut slh org siapa yg nak bertunang sbnrnya ni..hihi..
jgn risau dik, seri tunang tu ada, mestilah tuan punyer diri yg nak bertunang tu lg menyerlah..


Bersama Acik Yah dan Cousin..


Dah bermula dah majlis nya..


Alhamdullillah selamat sudah menjadi tunangan orang..


 Ciuman tanda restu daripada bakal ibu mertua..
Sumber Pic Cilok dr FB fotographer..


Hantaran kedua² belah pihak
Hijau vs Purple


Majlis dah selesai, apalagi bergambar dan bergambar lagi la kita ye..

Now trend org buat props untuk bergambar kan,
 props Instagram (IG) ni slh satu yg menjadi trend di mana² event pun.

Tasha dan Tunangnya 



Kakak Ipar pun nak jgk..



Mak dan anak..
MIL pun sporting..bergambar²..


 pic wif family tercinta.
x cukup korum, Abg yg sulong/Mr. Papa xde.., apepun bergambar tetap ceria semua..



Mama n anak² mesti nak selit jgk :p


Kami semua..Family pic..Anak,  Menantu dan Cucu²




Last but not least, pasangan tunang bergambar bersama family kedua² belah pihak..


Sekali lagi, Happy E-Day Adik Iparku..Tasha n Hazim..♥

Sekian daripada sy..Fotographer x bertauliah..

p/s: maaflah Mama Photografer x bertauliah, pic pun amik thru smartphone murah je, kabur je pic yg ado, janji ado kenangan, nak pic cantik kena tunggu album drpd pro photografer yg diambil siap, inipun sempat lg Mama cilok skping pic drpd photograper, mmg puas hati hasil drpd photographer berkenaan sbb  drpd Mama kahwin sampailah semua adik beradik Mr. Papa dan Adik Beradik Mama pun guna khidmat photographer yg sama..iaitu Omedia Fotografi , recomended..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. tasha bertunang ye..
    tahniah tasha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ye Cik Jue, Tasha dah selamat bertunang sabtu lps..
      terima kasih bg pihak Tasha :)

      Delete
  2. tahniah tasha! selamat bertunang :)

    ReplyDelete
  3. Selamat bertunang Tasha.
    Awak sweet sangatlah - sungguh cantik sangat:)
    Jaga diri sehingga ke tarikh utk disatukan sebagai pasangan halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih k.zakie atas pujian dan pesanan..bg pihak tasha..:))

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails