Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, December 18, 2013

Friendship Forever | Terima Kunjungan Ex Officemate Merangkap Best Friend :)

As Salam,

Happynya, 2 minggu lepas (Ahad - 8 Dec 2013) Mama terima kunjungan daripada ex officemate merangkap best friends mama, diaorang ni Mama kenal masa Mama mula² masuk keje 1st posting di JPJ dulu. Masa mula² masuk keje dulu umur baru 24 tahun, zaman anak dara lg time tu..hehe, so pemikiran time tu pun ala² x matured, rasa mcm bdk² je lagi, so w/pun time tu Mama sbnrnya supervisor diorang tp Mama x reti la nak jd supervisor..boleh ke bg jwpn cam gitew..huhu (sblm² tu Mama mmg xde pengalaman bekerja pun), lgpun Mama ni mmg bkn jenis memilih kawan, semua pun x kira la umur n pangkat, mama sudi je berkawan..:)

Kami ni baik sampai ada gelaran adik beradik tu..[Along, Angah, Alang (me) dan Adik@Dik Chik, sorang lg Abg Long..(my hubby)]..haha mmg mcm bdk2 kan. Now..semua pun dah berkahwin n ada anak, n kami semua dah berpecah, dah bertukar2 Jabatan. tp Alhamdullillah hubungan baik tu kekal sampai skrg..^_^..hope friendship forever.♥

Akhirnya sampai jgk diaorang rumah kami tp time dioarang dtg Mr. Papa x balik dr kelas lagi, member sorang lg plk balik kg, kalau x mesti dapat berkumpul berlima..mesti lg best..:), apepun Mama sgt berbesar hati n happy terima kunjungan 2 org kawan baik kami ni. Diaorang sampai dalam kul 5 ptg, so ptg tu Mama jamu diaorang dengan Macaroni Bakar je..

Dah selesai makan baru kami sibuk² nak bergambar (wajibla bergambar, bkn senang nak berjumpa sbb salah seorang drpd kami ni bekerja di JB), anak² masing² plk sibuk dah bermain diluar dgn anak jiran sebelah rumah Mama, Kebetulan plk Zaquan n Ziqry nak plk bergambar bila diajak, selalunya anak2 Mama ni pun sama dah dapat kawan x igt kita dah. Dah bergambar, macam biasalah zaman skrg..masing² mesti nak update status kat FB,,termasuk la Mama sendiri..peace..:)

Status update drpd my friend..,terima kasih sekali lg sbb sudi singgah rumah n puji makaroni bakar tu sedap.. (menu senang je..)



Pic Kami Bertiga
Mama (alang), Fura (Angah) dan Mai (Dik Chik)
Bila tgk pic ni, Mama yg paling semangat sejak dah berkahwin n ada 2 org anak ni, yg lain masih maintain lg nampknye..aduihaii..siyes kali ni Mama terus bersemangat nak diet..boleh percaye ke ni :p (baru puasa 2 hari dh ngantok tahap gaban ni..)


bersama anak² Mama, Anak fura (Balqis)  n anak mai (Lutfi)  sibuk bermain di luar  



Mengimbas memori, masa zaman anak dara dan kami satu jabatan (thn 2004).
selim melim je kami kan..


rindu memori masa zaman bujang..g keluar makan bersama..di Bagan Lalang.


Berjalan sampai ke Genting Highland bersama..


Main bowling bersama..


Apapun, Alhamdullillah jalinan persahabatan kami ni masih kekal utuh..moga terus kekal bersahabat selamanya..♥

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. sshkan nak berjumpa.. cute muka mama dulu² hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah bkn selalu dpt peluang berjumpa bila masing2 dh bertukar2 jabatan ni,

      tq yana, dh beranak pinak ni n umur pun dh lanjut mmg la x sama mcm dulu..hehehe

      Delete
  2. memang bestfriend nie...seronok kan bila ada kawan2 yg baik macam nie...

    ReplyDelete
  3. happy moments....memang sukar dilupakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu segar dalam ingatan..:))

      Delete
  4. wah.. bestnya reuonion camni... ayu lak ntah biler la dpt jumpa kengkawan lama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best dpt jumpe kawan lama, ini x cukup korum, kalau cukup korum lg best..hehe.

      Delete
  5. muda² dulu k.eija comey ..sweet gile ..skrg ni gebu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih eima :),

      nak maintain sweet mcm dulu susah dh, skrg gebu sbb susah nak kontrol makan.., tp kena jgk diet sikit kalau x lg gebu nanti..hehe

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails