Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 19, 2010

Had Fun@Kuala Gandah, Pahang

Hai....Salam hari Isnin....hari ni sweet mama nak citer pasal aktiviti bersama gajah kat Kuala Gandah yg kami sertai pada hari Sabtu (17.4.2010)...actually lawatan ke Kuala Gandah ni adalah aktiviti kelab opis sweet mama...rasanya kalau nak g sndri x tau la thn bila br smpai..joint aktiviti kelab seronok gak..ramai yg joint...pastu bayar cuma RM18.00 seorg lgkap dgn package makan , pengangkutan+insurans dan aktiviti bersama gajah disana. Kuala Gandah ni terletak di Temerloh Pahang...2 jam sahaja perjalanan dr Putrajaya ke kuala Gandah.... we all naik bas...nasib baik zaquan x meragam sgt masa naik bas...ini merupakan 1st time bw zaquan naik bas...heheh..zaquan pun sgt excited nak naik bas...kalau x b4 this...asalkan nmpak bas jerk...dia akan melambai2 dkt bas tu...hehehe....
mula2 naik bas...rilex jerk dia...pastu mkn roti...x lama lepas tu apalagi...tido....
 yeay...kami dh smpai @ Kuala Gandah...
bersama all the warga BPAD yg joint ke Kuala gandah

So bermulanya aktiviti bersama gajah...aktiviti pertama...melawat gajah dan dan bagi makan gajah...hehehe..mcm kelakar jerk kan...mcm aktiviti budak sekolah..tp seronok pe...konunnya sweet mama nk bg pendedahan pd zaquan ttg binatang..tp zaquan takut la plak...so mama zaquan yg over excited...huhu...
sampai2..kita akan diberi sticker untuk masuk...sticker merah untuk melawat gajah sahaja...sticker hijau untuk  aktiviti menunggung gajah. see..zaquan pun sibuk nak tmpal sticker kat baju papa. kanak2 bwh 5 thn x dibenarkan menunggang gajah...so zaquan n papa zaquan pakai sticker merah ek...sbb papa kena jaga zaquan..sweet mama nye kaler hijau..heheh...
huh..zaquan sgt takut & geli dgn gajah...ini baby elephent...br tau baby elephent ni berbulu la...



aktiviti - bagi makan gajah & menunggang gajah :D


bersama sebahagian officemate.....belakang tu mak2 gajah....dimaklumkan gajah semua adalah gajah betina...


Selepas selesai aktiviti bagi makan gajah ,bermain, dan menungggang gajah...aktiviti seterusnya adalah .... lunch dulu ...tgk arr my lil' son makan smbil x berbaju..dia sudah tumpahkan air sirapnye atas baju...errmm..sweet mama sempat mandikan zaquan yg dh comot mkn...kemudian baru la ke destinasi seterusnya iaitu ke mini zoo..DEERLAND....srnok gak...binatang kat sini..friendly sume..jinak2...dkt sini pun kami bole bermain, bergambar dan bagi makan binatang....




bagi makan rusa...zaquan tetap takut...


aktiviti bermain n bergmbr bersama ular..see my bos..our TP..pun sporting pegang ular...
zaquan..ngan atok( panggilan hj shadzali) br dia berani..siap pegang2 lg ...b4 that ngan mama sikit nyer geli..hehehe..tgk ni..
see..dgn bear pun kita bleh bergmbo tau..kalo g zoo negara pun x bleh nak wat camne...kesimpulannya srnok la..DEERLAND ni...
ptgnya kol 2.00 ptg...selepas solat zohor...ialah aktiviti mandi bersama gajah plak...kalau ikutkan aktiviti mandi bersama gajah ni..kita akan naik atas seekor gajar besar...dan nnti gajah tu akan jatuhkan kita...tp sweet mama x wat yg itu...sbb sweet mama nak bw zaquan mndi ngan gajah...so sweet mama joint aktiviti mandi bersama baby elephant...just terjun terus ke dlm sg. dan  mandi bersama2 gajah ..hehe..

selepas memuas kan hati my son bermain air dengan gajah...tamat sudah arr aktiviti bersama gajah...bersiap utk pulang...
gudbye..kuala gandah..ready going back to Putrajaya...4.30ptg
on the way back...zaquan terlena...lama jgk...hmpir 1 jam stgh zaquan tido...adakah dia tgh bermimpikan gajah..???hehehhe...akhirnya tersedar apabila bas berhenti disebabkan jln jem kat MRR2...huhu..kami smapai putrajaya dh kol 7.30 mlm...sampai bangi dh kol 8.00 mlm...sempat lg layan 1st haft Man U lwn Man City kat Impian Maju (pekena teh tarik la...)..pastu balik umah....kepenatan...dan terlelap awal...

Kesimpulannye...mmg berbaloi2 la...had fun@ Kuala Gandah...
So...my dear friend..Welcome 2 Kuala Gandah, Temerloh, Pahang.

2 comments:

  1. uihhh mandi bsama gajah...cam menarik je tpt ni

    ReplyDelete
  2. heheehe..mmg menarik pun...boleh la...sesuai utk bw anak2....

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails