Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, May 5, 2011

Apa Kata Pakar Dan Result Blood Sugar Profile (BSP) For 4th & 5th Time!

As Salam dan selamat petang

pagi tadi kol 11 ada temujanji dengan pakar perubatan keluarga ..alhamdullillah masih ok lagi..masih mampu lagi bekerja..walaupun sbnrnya hari ni dh mula rasa tak larat sangat nak berjalan..rasa kejang jerk kat tut.., tp masih blom rasa bila berjalan tu mcm nak terkeluar jerk kepala baby..just sengal2 jerk la..

rasanya 2nd time preggy ni pulak rasa teruk sgt dh nak akhir2 ni..
masa zaquan dulu x rasa ape pun..
tau2 turun tanda darah seminggu sblm tarikh due..n terus tahan jerk kat labour room.
kali ni tanda turun awal..tp kami tertunggu2 + tak larat btol nak bw perut ni.

hasil check-up ngan pakar hari ni...doktor cuma cakap keseluruhannya ok
so tunggu jerk bila sakit terus g hospital.., doktor pun cakap gerakan baby sgt ok
dan pastikan still kira jugak gerakan baby mcm biasa,
berat baby setakat hari ni (37 minggu 5 hari) dah 3.1 kg. 
Maunya x ok..mmg la tersgtnye aktif my baby dlm perut mama dia..
kadang2 bila dia gerak tu terperanjat kita dibuatnya.
adess..nmpk gayanya mcm sama berat ngan zaquan jerk ni..
ada kemungkinan baby semakin besar (+/- 0.5 kan)

yang ini just utk simpanan sweetmama:-

Result BSP (Kali Keempat)
sweetmama buat pada 19.4.2011
8.00 pg - 4.9
11.00 pg - 4.8
3.00 ptg - 7.2
9.00 mlm - 4.9

pukul 3.00 ptg punyer bacaan naik mendadak..patutnya x boleh lebih 6.7
itu yg kena wat sekali lagi BSP (adeii kali kelima..letih rasanye)

Result BSP (Kali Kelima)
sweetmama buat pada 3.5.2011
8.00 pg - 5.7
11.00 pg - 4.9
3.00 ptg - 5.9
9.00 mlm - 5.8


p/s:  minggu ni sweetmama free..tp sweetmama just BW ke blog kawan2..kadang2 tinggal jejak..kadang2 just baca jerk..bole tak gitew..tp hari ni baru dtg mood nak update..



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

6 comments:

  1. besar dah baby tue.. memang kalah berat dania waktue lahir.. dania baru 2.8kg.. tiba2 rasa tak sabar pulak nak tengok anak buah baru nie.. :)

    ReplyDelete
  2. @Cute MuM: itula takut gak baby besar ni..takut susah nak bersalin..abg pun cakap dh nak dekat2 due ni perut mcm besar sgt..besar dr zaquan dulu jerk..
    huhu..kami lagi x sabar..:)

    ReplyDelete
  3. berdebar2 plak rasa.macam saya plak yg nak bersalin hehehehe.....memang x larat bawa perut tambah2 lak kena drive sendiri.last2 ambik cuti gak....

    erhmm..naik mendadak tul BSP tue....tp nasib baik kali ke 5 semua ok kan...?

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya baik2 saja :) insyaallah ok..amin

    ReplyDelete
  5. Take care key ..

    kalau dh banak bgtau

    ReplyDelete
  6. @MummyEcha: eija yg menanggung ni lagi la berdebar2.., eija ni mmg pegi & balik keje asben yg amik..lesen ada tp jenis x berani bw kereta ..heheh
    itula..dh last2 nak due ni..baru ok bacaannya..tp mmg kena control pun..sbbnya nnti lepas berpantang..kena wat MGTT lagi sekali utk pastikan ada kencing manis lagi/x..hopefully tidak ler..

    @Huda: amin..thanks huda :)

    @Fazilzura: thanks zura..:))
    of course..dh banak nnti aku inform kat sume kwn2..hehehe..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails