Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, May 21, 2011

My 2nd Hero Selamat Dilahirkan Pada Hari Jururawat Sedunia

As salam,

Just Quick Update
Alhamdullillah.sweetmama selamat melahirkan seorang lagi hero pada tanggal 12 Mei 2011
 setelah tertunggu2 disebabkan kununnya dah turun tanda awal...
seawal 20 April 2011..hhehe
berangan dari hari buruh, hari ibu, hari guru, akhirnya dpt hari jururawat..
Memori bersalin nnti sweetmama story..alhamdullillah kali ni x lama dalam labour room. setiap anak tu pengalamannya berbeza2 kan..
kalau ikutkan byk benda nak story..tp masa terhad la..
ditambah byk jgk dugaan sweetmama for 2nd baby kali ni..
dugaan paling mencabar my baby kena tahan wad NICU selama 3 hari disebabkan jaundis 
dan sehingga kini masih belum pulih dari jaundis sepenuhnya dimana sweetmama perlu berulang alik ke klinik/hospital yang terdekat untuk amik darah baby
disebabkan baby jugak semangat sweetmama kuat untuk pulih..
kalau ikutkan badan sweetmama ni mmg x larat rasanya..
hari ni genap hari ke-10 tp sweetmama masih blom berurut badan lagi
opss..terlebey plak luahan perasaan..nnti story pnjg lain n3.....

ini lah my 2nd hero
Muhammad Khair Ziqry bin Muhammad Khairi
12 Mei 2011
6.55 pagi
3.39kg
Normal (Vacum)


Ciuman Kasih Seorang Papa
hari pertama selepas dilahirkan.


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

19 comments:

  1. eija..
    tahniah.............
    patutlah kamu dah lama tak online..

    syukur sangat2 semuanya okey2..
    baby pun semangat, hampir 4 kilo..

    ayu terharu sangat2 sebab kamu berjaya lalui semua dugaan semasa melahirkan si hero khair ziqry...
    tahniah ya...

    semoga kamu cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. alalala,,comeynye die..tahniah ye =D

    ReplyDelete
  3. tahniah eija... comelnya zikry....

    eida doakan baby cepat sembuh... mandikanair kuning ubat farmasi.. cubala...manatau kurang... mika dulu 12 hari kena kuning

    ReplyDelete
  4. tahniah kak...slamat akhirnya seorg hero.... moga jaundis cepat turun ok. mama kene kuat semangat...

    ReplyDelete
  5. comelnya eija...tahniah skali lg

    ReplyDelete
  6. comelnyer baby..congrats yer..

    ReplyDelete
  7. dh bersalin yer..
    comeynyer baby..
    tahniah eija yer..take care

    ReplyDelete
  8. wahh...2nd baby dpt deliver scr normal...alhamdulillah...cepat2 berurut..takut masuk angin..semoga cepat sembuh luka2 tue...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..dah selamat bersalin..moga sihat keduanya. comel baby! geram tgkkk...

    ReplyDelete
  10. tahniah eija...dapat hero lagi..meriah suasana nanti....selamat berpantang

    ReplyDelete
  11. @Citarasa Rinduan: thanks ayu..
    alhamdullillah proses bersalin tu berjalan dgn lancar..cuma x sangka pulak proses slps bersalin ni yg byk dugaannya..bb eija kuning..smpai skrg..risau jugak eija kalau kena tahan lagi..berat badan dia pun dh turun dah..

    @Pn Nina : hehehe..thanks ye..

    @e_da: thanks eida atas doa..
    mmg berharap sgt agar baby cepat sembuh..pg td amik darah naik lagi bacaannya ke 14.2.kalau 15 ke atas kena tahan lagi..
    ohh..ada ubat kat farmasi ke..eija xde pulak try ape2 petua nak hilangkan kuning ni..try bg susu sebyk2nya tp baby x berapa nak minum..puas dh eija cuba..

    @Pn. Dyha: thanks Dyha..yup btol mama dia kena kuat semangat..kali ni mmg betol2 menguji ketabahan mama dia.., itu la x sangka ada baca kat blog dyha pasal bb dyha kena tahan kat NICU, kali ni bb eija pulak yg kena tahan..disbbkan kena thn NICU la eija dr x boleh duduk terus boleh duduk..

    @Lelord & MummyEcha: thanks dear..:)

    @eT: Alhamdullillah dh slmt bersalin..hari ni dh masuk hari ke 11..anyway thanks eT.

    @ibu Siti :Alhamdullillah berjaya jugak bersalin normal walaupun vacum tp rasanya mcm sama jerk susah nak jaga mcm bersalin czer gak..sbb nya susah btol nak bgun n duduk..hari keenam br dpt duduk dgn betul itu pun sbb semangat bb dh kena masuk NICU..nak x nak mama dia kena kuat semangat utk sihat..
    ermm..mmg rasa dh masuk angin pun badan ni..nak urut camner..tukang urut kat sini free waktu pagi jerk..saya ni waktu pagi hari2 kena ulang alik klinik..

    @ibu MZW: thanks farah diatas doa tu..alhamdullillah eija rasa sihat sbb bb, cuma bb jerk yg masih x sihat lagi..doakan my bb cepat sembuh ye..

    @nanakimie: thanks dik :)

    @SyilaSyira: thanks Syila..mmg meriah..sbbnya anak sulung eija tu tersangat la lasaknye..x tau la hero kedua ni..setakat ni bb ni baik jerk lebih2 lagi dia kuning..langsung x berjaga malam..

    ReplyDelete
  12. alaaa terlambat, TAHNiAH eija. kita percaya lepas ni mesti eija bertambah disayangi, satu2 bunga dalam keluarga kecil eija.

    kalau tahu semalam boleh pergi tengok baby, sebab kita taktau nak pergi mana lalu pulang ke rumah.

    ReplyDelete
  13. tahniah sweetmama...
    mama syamil datang ziarah dan follow tau...

    selamat berpantang & take care...

    ReplyDelete
  14. tahniah eija! :)
    dpt 2nd hero yer! alhamdulillah..
    leh gang dgn baby lukman :) slmt pantang juga yer..huda pun lom abih lg ni..isk3..

    ReplyDelete
  15. wahh Zaquan dh jd big brother ler

    sonok nye dh dpt baby .. nnt jgn lupe kasi add key ..

    * kalau kuning tu kasi mandi dgn air sengkuang cine..

    ReplyDelete
  16. @Cha: thanks cha..
    harusla disayangi..dikelilingi hero2..tp zaquan lagi rapat ngan papa dia tau..skrg ni eija berpantang kat umah mak eija ngan ziqry dkt bt 10 cheras, tp papa zaquan n zaquan dok umah kat bangi, zaquan siang nenek dia jaga, malam dia nak tido ngan papa dia. jdnya skrg ni kami berjauhan la..lgpun mmg x larat la nak jaga zaquan yg tgh lasak..adik dia pulak tgh lembik lagi..

    @Mama Syamil: thanks mama syamil dtg ziarah n follow my blog..
    eija akan follow balik blog mama syamil ye..:)

    @Huda: thanks huda,
    hehhe..itu la blom abis berpantang tp sempat lagi curi2 masa berblog kan..
    eija ni dpt curi2 masa sbb my baby mmg bkn jenis meragam..kita yg kena kejut dia 2 jam sekali utk bg susu..kalau tak..dia nak tido jerk..
    bole jerk geng ngan lukman nnti..

    @Fazilzura: yup btol tu zura, zaquan skrg dh jd big brother..skrg ni pun dh tunjuk belang yg dia tu abg.., adik dia jenis senyap..nmpk gaya mcm msti kena buli ngan zaquan nnti.
    zura kalau kau nak dtg melawat rumah aku kat area imkeda tu..tp simpang kiri..
    anyway thanks ye for the info..cuma aku xde masa nak cari lagi kat sensei sbbnya kat umah ni xde org yg boleh disuruh pegi..tinggal aku ngan mak aku jerk..yg lain sume keje..asben aku pun x duk sama..dia jaga zaquan, aku jaga ziqry.

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah selamat semuanya....

    berpantang lek lok...nnti kta smbung blogging lag ek

    ReplyDelete
  18. @amiey lee: yup..alhamdullillah..segalanya berjalan dgn lancar...., hari ni pun baby dh semakin beransur sembuh..
    hehehe..thanks amiey..smbil berpantang smbil berblog..tp xde la dpt selalu update..mood masih malas lagi.kadang2 bukak jerk tgk ape yg terkini dr kwn2..itu pun malas nak tinggal jejek..huk2..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails