Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, April 1, 2014

Kid'z Paradise + Captain America + Bowling = ♥

As Salam,

Daripada xde pape planning kemana hujung minggu akhir cuti sekolah minggu lepas, tup² kelas Mr. Papa cancel hari Sabtu (29/3/14) terus Papa bawa kami keluar berjalan, oh yeah..oh yeah..suka anak², mama nya pun sama mestilah suka..hehe. 

Kebetulan pada hari berkenaan Mr. Papa pinjam kereta Ayah sbb Papa punye kelas mula jam 4 ptg sampai 10 mlm, selalunya Papa naik Motor je g kelas, tp disebabkan kelas habis malam, itu yg Mr. Papa pinjam kereta Ayah, kerata kami mmg spare di rumah in case kalau emergency Mama nak guna. Sedang Mr. Papa menyiapkan assingment dia dirumah sblm keluar rumah dia dah offer "ke Mama nak ikut Papa g kelas ?, boleh keluar awal jalan² PD dulu" , time tu Mama ckp "boleh la jgk tp tunggu Mama abis masak, makan dulu baru kita keluar ", alih² Mr. Papa terima call kata kelas semua cancel, ganti esok. Terus Papa kata x yah pergi PD kita bawa anak² g Kid'z Paradise ok gak ni, sudahnya Mama masak je tp kami x makan pun di rumah, siap masak terus keluar..ahahah..boleh plak cenggitu kan, alang² dh nak keluar berjln, makan diluar je.

Kid'z Paradise, The Mines

Kid'z Paradise yang terletak di Level 4, The Mines ni umpama Syurga permainan la buat kanak², not bad ada byk zone permainan, zone utk party pun ada, kami suka 2 zone je..Zone Pasir (Sand Pool)  dgn Zone Playgrounds yang ada byk balls tu...hehe

Uolls boleh beli Voucher pada harga RM150/8 Admission on any day atau voucher bernilai RM250/15 Admission on any day. Kalau nak terus terjah beli tiket pun boleh dimana kadar tiket masuknya RM25 utk weekdays dan RM38 utk weekend/public holidays. Kami beli voucher yang RM150 je/8 voucher - utk 2 orang anak dapat la 4 kali masuk. Ibubapa dibenarkan masuk free menemani anak dalam Kid'z Paradise ni.

Ini merupakan kali ke-3 la kami terjah disini (dari sehari ke sehari nak update n3 ttg Kid'z paradise ni x terupdate, sekali terus update dlm 1 n3 je la ye..). Zaquan n Ziqry mmg srnok sgt bila dapat tahu Papanya nak bawa keluar berjalan, lg2 bila bgtau nak ke Kid'z Paradise, anak² panggil tempat main pasir..


Hahaha..sempat lagi Mama snap pic di pintu lif..


Voucher Kid'z Paradise, kami beli pada 5 Nov 2013, valid for 1 years -akan exp. pada 5 Nov 2014. Tinggal sekali je lagi ye anak² kita boleh ke Kid'z Paradise ni.


Ini pic terkini kami kesini pada Sabtu lepas, Zaquan n Ziqry punye la srnok mcm dh lama sgt x keluar bermain kan, sampai x kisah nak makan, Mr. Papa kata kita makan dulu, tgk wayang pastu baru main pasir, tp Zaquan kata kita main pasir dulu, makan, tgk wayang pastu main bowling..amboi² kemain balas dendam lagi Zaquan minta Papanya abiskan masa seharian main bowling x masuk dalam list pun dia yg pandai² buat list..hehe..Sudahnya Mama n Papa dating berdua g makan dulu dan tinggalkan 2 beradik tu bermain dalam playground Kid'z Paradise dulu (setelah puas pujuk makan dulu dia xmo). Kami makan pun rasa x senang duduk duk pk camner la diaorang bermain kat sana, boleh ke Abg jaga Adik, sekali kami sampai kemain happy lg anak² bertuah 2 orang ni, kami bkn ape risau Adik je buat perangai, Abg mmg kalau dh dpt main mmg khuyuk.


Eh ada mainan baru la, masa 1st n 2nd time pergi dulu mainan ni xde. 
Abg dan Adik pose dulu sebelum Mama n Papa dating berdua.



Ini playground yang ada byk balls yg Mama kata Zone yg kami suka lepak dan bermain..


Hahhaa..Tolong.. Captain America tertimbus di lautan balls..


Anak beranak suka main balls ni 



Sebabnya
^
^
^
^
^
^
Diaorang berlumba nak dapatkan goal dan score sbnrnya..


 Adik ngelat Papa dukung masukkan balls.


Ini sudut playground yang lain.


Jom Vroom-Vroomm plk..



Melepas lelah minum air, haaa baru tau penat dan lapar, tp inipun susah nak ajak balik, jom kita main pasir pastu dah time nak tgk wayang dah ni.


Ini antara Zone aktiviti yang plg Zaquan n Ziqry suka..Sand Pool. Mmg kalau ke Kid'z Paradise anak² panggil tempat bermain pasir bknnya tempat mainan.




Alright hampir 2 jam lebih jgk anak² bermain disini, kita ke aktiviti seterusnya..Tengok Wayang. Abg Zaquan nak tengok movie Captain America, tetiba dia minat Captain America plk skrg mcm baju t-shirt yg dia pakai tu dia tau tu lambang Captain America.

Owh ye alang² Mama dah up n3 Kid'z Paradise ni, Mama selitkan jgk la pic² masa 1st n 2nd time kami ke Kid'z Paradise ni. 

1st Time @ Kid'z Paradise - 5 Nov. 2013.

Jelas terpancar keseronokan di muka anak²..^_^..





2nd Time @ Kid'z Paradise 21 Dis. 2013

Kali kedua kami pergi bersama Adik² Mama, Bonda Twins dan Adik bongsu Mama Ucu Apit Zaquan n Ziqry, kami ni kalau ada yg nak bawa berjalan on je..


Mama n heroes. Tq Ucu Apit bawa kami kesini.




Tengok Wayang..Captain America.

Yeay movie time, Beriye tgk movie Captain America, mcm paham je Abg n Adik tgk movie ni, Hahahaa..Mama pun x paham, tgh tgk movie sibuk bertanya dgn Papa kenapa Captain America ni nampak muda? bila Papa dah explain citer ni berkait² dgn The Avengers and bla bla..baru la paham sikit, tp Mama layan je cerita ni, best jgk..dh pertengahan jalan baru Mama nampak cerita dia, dalam cerita ni byk unsur ganas sikit la sbb adegan berlawan² kan, tp ada jgk selit sense of humor sikit. Zaquan yg x paham pun boleh layan cerita ni sampai abis tau, mcm biasa Adik Ziqry je la yg tido dgn nyenyaknya dalam panggung wayang.


nampak tak dkt promo tu ada grab the limited edition set now, so kami pun grab thumbler Captain America tu, tp kena beli 2, sbb nanti gaduh plk Abg n Adik..



Abg yg teruja




Bowling Time

Bowling time..khas buat ZZ (Zaquan n Ziqry), akhirnya lepas gian ZZ nak bermain bowling, almaklumlah sebulan dua dh Mr. Papa x join bdk² taman bermain bowling, kalau x kadang² tu bila Mr. Papa joint bdk² taman bermain bowling sekali sekala dia bawa jgk ZZ bermain sekali, itu yg ZZ gian nak main bowling w/pun ke longkang je balingan nya.

Tq Papa bawa Abg dan Adik bermain bowling w/pun 1 game je..
Si Abg Zaquan ni ada hati nak main 2 games tau..




Yesss..gaya mesti ada w/pun bola masuk longkang ok..


Erkss..teruk betul pointnya, xpelah  tertunai janji Papa buat anak², kalau x asik bg alasan tunggu la Papa free, ini kali betul² free keluar dari tengahari sampai ke malam..3 aktiviti terus dapat buat...hehe


Puashati dapat menghabiskan masa yang berkualiti bersama family, Playground + Wayang + Bowling = Love, Love, Love..hehe. Dalam pada xde planning, x sangka keesokkannya masa terisi lagi dgn aktiviti kesukaan anak²..yeay dapat mandi laut..

Hari ni April sudah, cepat sungguh masa berlalu. Owh April plz be nice to me ya..^_~..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. Assalamualaikum kak, alhamdullilah.. bestnya beriadah dengan suami dan anak2.. nanti sheila nak try la pergi Kidz Paradise ni. hehee ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila,

      itulah sbnrnya aktiviti beriadah bersama family ni pun penting jgk, utk eratkan lg kasih syg gitew..hehe

      kalau nak bawa bdk2 sesuai la kesini..

      Delete
  2. hepi zaquan ziqry papa ada time weekend
    mcm2 xtvt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nad, happy betul diaorang bila tau Papa dia xde kelas, kalau x ZZ pun dah paham dioarang cuti skool papa plk ada skool.

      Delete
  3. wah seronoknya...insyaallah kalau pergi the mines boleh juga bawak anak-anak main kat kid'z paradise ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. srnok bg bdk², kita pun srnok bila tgk anak srnok kan.

      Delete
  4. byk aktiviti buat dlm satu hari ni ... klu tunjuk gambar kawan2 skool lama fahim yg die ingat cuma aqeef ngan khair je ....

    dahi papa dah begaris ...kuat study la tu kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, jarang sgt dh dapat buat aktiviti weekend sejak mr. papa sambung study ni, itu yg bila time papanya xde kelas, amik kesempatan la keluar bawa anak² berjalan

      alahai sweetnya fahim, Khair pun masih kenal dan igt Fahim tau.., Aqeef plk masih satu skool dgn dia, mmg kawan baik pun dia berdua tu.

      Hahaha..bergaris sbb Papa tu jenis suka sgt berkerut..:p

      Delete
  5. Sukalah kakak tengok aktiviti anak-anak semua. Adik lagilah sejak dah makin besar dah ligat juga macam abang ye:)

    Happy family..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak :)

      kalau nak tau Adiknya mmg lagi ligat dari Abg sbnrnya..

      Delete
  6. Anak anak yg paling seronokkan bila beriadah mcm.nih...

    ReplyDelete
  7. Memg seronok beriadah dgn fmly mcm nih...enjoy..anak anak yg paling sronok kan

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails