Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, October 7, 2014

Salam Aidiladha! |Korban Rambut Anak² Dan Kisah Aidiladha Kami

Assalammualaikum,

Masih belum terlewat utk mama ucapkan salam Aidiladha buat rakan² muslimin dan muslimat yg dikasihi semua. 




Ramai jugak hari ni yang bersambung cuti kan, tp mama dah mula keje seperti biasa sbb awal bulan depan nak cuti lama, yg untungnya anak² masih sambung cuti, x g school 3 hari sbb hari ni hingga khamis (7- 9 Okt 2014) diorang bercuti ke PD bersama atok dan nenek. Sorry ye Mama n Papa x dpt join.

pic fresh..cilok drpd FB Nenek..
srnoknya diorang bercuti..
percutian atok nenek bersama cucu².



Aidiladha kali ni kami beraya di rumah parents mama di Batu 10, Cheras. Sabtu petang baru kami balik, selesaikan urusan kerja² di rumah dulu, sebelum balik beraya di cheras otw tu singgah g kedai gunting rambut, korbankan rambut anak² transform jd botak boys...bkn ape, abg zaquan diserang kutu lagi, jd bertabahla dia kena botak, ikutkan abg xmo botak sbb nak rambut pacak..


Adik ok je botak..hehe


Selamat sampai dah rumah wan ummi dan atok, wan ummi dah siap masak rendang dan nasi impit, sampai² terus makan boleh gitew..air tgn emak mesti lah sedap kan..


Malam tu lena memasing tido, esok nak raya..

Takde gambar kami 1 family di hari raya sbbnya tahun ni x kemana pun, duduk lepak dirumah aje, anak² je la yang ikut atoknye melihat ibadah korban dijalankan di Perkarangan Masjid. Selalunya pagi raya kami blk jgk kg abah di Sg Kantan, Kajang, tp thn ni sejak arwah Wan dah tiada, masing² beraya bersama family dulu lps tu baru ke Sg. Kantan, ikut perancangan my mum nak blk kg petang, tp my abah ikut ibadah korban di masjid pd waktu tengahari, blk tu dh penat.., anak² yg ikut atoknya pun turut sama keletihan, balik² terus tido memasing..

Banyak pulak tahun ni dapat daging korban.., dapat² je my mum terus buat Sup Tulang Daging Korban..sedapnye pekena sup tulang petang² hari raya..fresh plk tu kan..


Elok lepas makan dan anak² pun dah terjaga dr tido (dah fully charge energy), Mr. Papa offer pergi berjalan keluar, kami ok je..rumah my mum kan dekat je dgn AEON Cheras Selatan, so kami terjah AEON Cheras Selatan je la..janji dpt keluar kan.., saje cuci² mata.., x lama lps tu Mr. Papa terima call drpd adik bgtau ada BBQ di kg. So mlm tu kami terjah kg. Bahagia, Bangi plk ..mkn lagi..hehe, Adik pun ada tag kami di FB ttg BBQ..

Pic cilok dr FB Adik Ipar..
Wah meriah menu BBQ..




Sebelum blk kg, dari Aeon Cheras Selatan kami blk rumah dulu sbb kebetulan Ateh Cu Zaquan n Ziqry nak singgah rumah my mum nak jumpa Abg dan Adik. Kebetulan ada siaran perlawanan bola MU di TV, jd lps habis game MU br kami gerak ke Kg. Bahagia, Bangi. Yang paling excited nak balik kg mestilah Abg n Adik, x sabar nak jumpa Kakak dgn Adik Sara.., Kakak n Adik pun 2-3 kali call tanya bila abg nak sampai. Biasa la diorang cousin rapat..bila x jumpa rindu, bila dah jumpe kalau x gaduh x sah..hehe..biasalah tu kan bdk² gaduh baik gaduh baik, gaduh mcm mane pun lps tu skjp je baik balik. Zaquan main sampai x igt nak makan, dia ni jenis rajin melayan

Yeay..kita serang Abg..
Abg kena jadi kuda bawa Kakak n Adik..

Kami x bermalam pun di kg sbb x planning awal, jadinya malam tu lepas selesai BBQ kami pun balik semula ke Cheras dan bermalam disana. Esok cuti lagi..kemana kita ye sebelum Mr. Papa blk ke Melaka semula n anak² bercuti bersama atok, nenek dan sepupu² dia di PD. Yeay dapat g jalan² lagi..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. meriahnye .... bgs la atok nenek rajin bw cucu pi bercuti kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah alhamdullillah atok neneknya jenis rajin berjalan n bercuti n selalu igt kat cucu², cucu² la untung dpt atok yg rajin melayan..:)

      Delete
  2. meriahnya raya aidil adha kak eija ... senangkan keluarga dekat² sana singgah, sini singgah.. yg penting anak² terhibur ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la meriah mana, biasa² je yana, rutin biasa setiap tahun, itulah kelebihan kg dekat² ni, dapat terjah rumah kedua² belah pihak.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails