Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, October 14, 2014

Aktiviti Cuti Umum Hari Malaysia...Ke Kidz Paradise

Assalammualaikum,

Cuti umum Hari Malaysia pada 16 September 2014 kami ke Kid'z Paradise, The Mines. Last minute planning, mmg xde rancang pun cuti umum nak keluar berjalan sbrnya sbb Mama n anak² br balik dr holidays di Kelantan (story holidays n perkahwinan adik x abis story n updates di blog ni lg). Nak dijadikan cerita, Mr. Papa kan x dapat join kami ke Kelantan sbb berkursus n disebabkan cuti umum Hari Malaysia thn ni jatuh pada hari Selasa, jadinya Mr. Papa amik siap² cuti rehat pd  hari Isnin tu, xdelah dia nak berpatah balik ke sini dari Melaka hari Isnin Malam kan, pagi selasa tu baru Mr. Papa tanya ttg voucher Kid'z Paradise yg ada dalam simpanan Mama, Mama kata ada last voucher utk sekali lg je masuk, so Mr. Papa kata boleh la hari ni cuti bawa bdk² g Kid'z Paradise, apalagi srnok la bdk² bila diberitahu nak ke Kid'z Paradise tempat main pasir.  Mama xmo story panjang lebar pun sbbnya mama dah pernah story details ttg Kid's Paradise pada N3 Mama yg sebelum² ni masa kami beli voucher Kid'z Paradise dan sudah guna 6 voucher, ini last voucher before tamat tempoh pada 5 Nov 2014, kiranya kali ke-4 la kami menghabiskan masa disini..^_^..



Selamat sudah reedem last voucher Kid'z Paradise, lps ni xde lagi la kita melepak disini melainkan kalau Mr. Papa nak belanja beli voucher RM150/8 Admission ni lg ye anak²..


Layan kan je la gambar² my son Zaquan n Ziqry @ Kid'z Paradise ni

dah sampai sini yg paling diorang aim  sand pool ni la.., kalau ckp nak pergi Kid'z Paradise diorang blur sikit tp bila bgtau nak pergi main pasir br diorang melonjak x sabar nak g main pasar..



Khusyuknya memasing main pasir


Adik Ziqry paling khusyuk sampaikan diajak bergambar pun x layan..




Akhirnya dapat jgk sekeping pic dia pandang camera n tersenyum..


Dah puas main pasir, kita main ball n slide plk..


Last but not least, Adik Ziqry suka main vrommm..vromm...(kereta/moto) ni, dia xmo lepaskan bila dia dpt benda alah ni sampaikan berlaku insiden dia digigit ekoran berebutkan mainan kereta ni. 


Dalam kes ni ada sorang budak tu yg tetiba nakkan kereta yg Ziqry main ni, maybe bdk tu geram Ziqry main lama sgt n dia tunggu je Ziqry abis main tp Ziqry x lepas² kan juga, tetiba Mama nampak Ziqry tolak bdk yg cuba rampas mainan dia, Mama pun marahkan Ziqry kenapa tolak kawan, sekali bila mama dtg dekat bdk tu terus lari n Ziqry dh nangis time ni n ckp bdk tu yg gigit dia dulu, aduihai ciannya Adik kena gigit dulu sbb tu adik tolak blk bdk tu, lps tu kami terus daring je dkt bdk tu, sbb x sangka bdk gegirl tu sanggup berebut sampai gigit dekat pipi plk tu sampai berkesan tanda gigi dkt pipi Ziqry. Lps insiden ni, kami mmg perhati je Ziqry main, rupanya bdk gegirl tu x puas hati dia cuba utk baling pasir plk dkt Ziqry, tp dia perasan kami daring terus buang pasir dkt lantai.., ermmm..kita pun paham bdk² gaduh berebut mainan tu biasa la, tp kalau sampai mencederakan tu dh kira x elok la kan..kena la kasi warning n daring jgk..apepun kita as a parents mmg kena sentiasa pantau anak kita bermain w/pun kita rasa tempat mcm ni selamat je nak tinggalkan anak²..tp risiko kita tanggung sendiri...so sendiri mau igtla..peringatan utk diri sendiri jgk ni..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. teringin nk bw ank2 pi sini .... tp aku takut ngan penyakit berjangkit tambah skrg ni byk kes HFMD >... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la risau jgk kan skrg ni mcm² penyakit, mmg kalau pergi time cuti ramai sgt orang, masa kami pergi ni cuti umum mmg ramai giless org, boleh je kalau eima nak pergi bawa anak², kena pergi hari biasa la..

      Delete
  2. budak² kalau pg sini mmg teruja, amir x pernah sampai lg huhuhuhu ... bahaya jgk yer.. bdk² klu di biar main.. mak bapak bdk gegirl tu xde ke.. cian adik kena gigit.. dia geram kot tgk pipi adik labuh.. bulat jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak bapak bdk tu ada, tp ye la terlepas pandang.., nasib baik kami perasan, kalau x, mau diorang gaduh berdua sbb ziqry mmg jenis kalau org buat dia, dia balas balik..

      Delete
  3. WAHHHH TAK PENAH TAU PON ADA TEMPAT MCM NI KAT KUANTAN.


    BTW SAYA ADA MENJUAL KHAT KUFI, INSHAALLAH DGN HARGA MAMPU MILIK. JEMPUT SINGGAH. - SALAM UKHWAH :)

    ReplyDelete
  4. Permainan begini jarang ada di negara kita Eija. Kalau di luar negara tadika mereka pun ada permainan begini... Siap boleh anak-anak mereka-cipta apa yg mereka mahu..

    Bagus utk anak-anak.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails