Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, October 20, 2014

JJCM / Dinner Treat @Restoran Hj. Sharin Low BTHO

Assalammualaikum dan Selamat Tengahari,

Elok plk time lunch ni citer pasal JJCM kan, x abis² JJCM, ala bkn selalu pun JJCM, ni kes lambat update n3..huhu, ni story 2 minggu lepas pada hari Sabtu (11 Oktober 2014) my younger bro a.k.a Ateh Cu Zaquan n Ziqry berniat nak belanja kami sefamily makan² sempena duit elaun outstation dia yg terlebih²..heheh. Pilihan tempat makan adalah terbuka kepada setiap family members nak pilih makan dimana, dia tukang bayau je katanya. Mama biasanya mengikut je pilihan yg lain, x pandai sgt nak buat pilihan sbb bkn selalu JJCM pun. Akhirnya setelah berbincang di dalam Wassapp group family, Restoran Hj. Sharin Low branch Bandar Tun Hussien Onn (BTHO) menjadi pilihan JJCM/Dinner treat kami iaitu sebuah restoran cina muslim.

Ikutkan plan asal semua ada, tp last minute x cukup korum tp agenda dinner treat by my younger bro tetap diteruskan sbb my adik dah siap booked awal. Ikutkan jgk Mr. Papa kata dia x dpt nak join sbb ada kelas, tp kebetulan kelas dia habis awal dapat jgk Mr. Papa join. Menu pilihan adalah nasi putih bersama lauk pauk n lauk pauknya my adik dh siap orderkan, kami sampai untuk isi perut je..:P

Menu - Masakan Khas Cina Muslim
Alhamdullillah menu dia ok kena dengan selera kami n harga pun reasonable . 


Pic gegar, apadaa Mak Yang Zaquan n Ziqry ni amik gambar gegar..
menunggu makanan yg diorder sampai..


Tengok Mak Long Iti amik, cantik je kan..:p
Zaquan mcm biasa dia akan amik port sebelah Ateh Cu dia..


Yeay..Makanan sudah terhidang..
Menu dia mmg ok sgt berasa cuma portion dia agak sikit sbb dia cuma ada 2 pilihan regular n large, kami pilih regular je sbb kalau large mcm byk sgt.



Mama paling suka Sotong Goreng Tepung Masak Asin dia, menu ni My Adik siap tambah order 1 lagi..


Zaquan plk suka Ikan Masak Steam Nyonya dia ni, dia makan sampai bertambah² nasi n menghirup kuah ikan ni tau.


Makanan dah terhidang atas meja, sila la self service ye..


Happy faces at dinner treat.


kami 2 beradik mmg suka bergambar tau..


tp yang ni paling susah nak bergambar, bkn senang nak dapat pic berdua ni tau..


Apepun Terima kasih tukang belanja @ Ateh Cu, moga bertambah² lagi rezeki, lps ni kalau ada rezeki lebih lg jgn lupa belanja kami lagi..^_^..

Ateh Cu n Wife


Sekian, dari sy Food Lovers
Tgk pipi la..boolat..


Ateh Cu kata x rugi dia belanja kali ni, makanan sedap n menu yg diorder licin sume..hehe

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. makan ramai² salunya macam tu mesti sedapp dan habis licin hihihi.... lg² ada yg belanja...

    ReplyDelete
  2. sesekali makan besar satu family memang seronokkk...

    ReplyDelete
  3. Salam. Hee melihat gambar makanan gegar pun sudah menjadi lapar.

    ReplyDelete
  4. best nya. aida lom pernah gi meskipun umah kakak kat btho.
    dia x pernah ajak. kami gi kat bangi tu.
    Abdullah chan kot nama Nye...
    aida sgt suka Chinese food!!!

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails