Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, July 2, 2013

♥ Our 6th Wedding Anniversary ♥

As Salam,

Alhamdullillah pada 30 Jun 2013 genap 6 tahun usia perkahwinan kami, sedar x sedar 6 tahun sudah kami melayari kehidupan berumahtangga diserikan dgn kehadiran 2 hero kami, (masih lagi 2 belum masuk 3 lagi..hehe).  Pelbagai rintangan suka dan duka tercatat..Moga kami terus tabah hadapi dugaan hidup berumahtangga dan moga ikatan yang dibina dilimpahi limpah rahmat dari Allah SWT..AMIN.


Anniversary Cake untuk tahun ni..Red Velvet Cake
selalunya beli 2 slice SR je..

Walaupun anniversary kali ni jatuh pada hari minggu tp kami x berkesempatan utk keluar berjalan² ke or sambut pada waktu siang sbb Mr. Papa ada kelas pd hujung minggu, kena la kami bersabar menunggu Mr. Papa balik dr kelas dulu.

Macam biasa anniversary celebration kami dengan makan² je..,nak g bercuti pun baru balik dari Langkawi(n3 holidays pun x abis citer lg ni) n Mr. Papa dah start semester baru n kelas pun full 1 day. 

Mama belanja anniversary cake, Mr Papa belanja makan di Old Town White Coffee...^_^..

Apa² celebration pun yg pastinya anak² la insan yg paling teruja.  Ziqry la yg paling teruja sbb dia kan hantu cake, x sabar mau potong kek, Abg Zaquan dah sekolah ni makin faham n dengar kata Mama dia dah. Kebetulan Mama beli kek tu petang, menjelang nak menunggu Mr. Papa balik malam, Ziqry asik la buka tutup buka tutup peti ais nak makan kek, sedih plk Mama bila igtkan balik, kenapa la Mama x potong kan aje sepotong kek utk dia, ini tak, sanggup plk tunggu Mr. Papa balik utk potong sama², sampaikan time Mr. Papa balik  Zaquan n Ziqry baru je tertido, tp agenda tetap diteruskan, Zaquan siap pesan, nanti kalau Mama nak potong kek ' kejutkan Abg tau'. Alhamdullillah planning berjalan dgn lancar, anak² dpt cover tido 2 jam, kul 10.30mlm kami pun terus ke Old Town White Coffe..


Dapat jgk si kecik Ziqry sambut anniversary Mama n Papanye


Zaquan dok tenung je kek tu, tp tunggu Mr Papa selesaikan urusan order menu dulu, baru kita potong cake ye


 Heheh..Abg dapat calit red velvet 

Ok kita potong kek dulu sementara makanan belum sampai lg ni..


 6 batang lilin tanda 6 tahun, lilin tu simbolik je n just utk anak² suka² tiup lilin


Abg sibuk tiup lilin, Adik sibuk nak potong kek..


Ok jom adik potong sama² anniversary kek Mama n Papa
hasil tangkapan our hero Zaquan..dah boleh diharap utk amik gambar (kalau mood dia ok la..)


Yeay ..dapat mamam kek..


Makanan sudah sampai..
tengah² malam makan heavy..hehe, mmg saje kosongkan perut utk sesi mkn² di hari ulangthn perkahwinan

Mama punye Mi Kari, Zaquan punyer Nasi Lemak Rendang Ayam, Mr Papa punye French Toast, Adik Ziqry nye Peanut Butter Toast n side orders French Fries n Ice Cream..
Total makan pd malam ni RM65.95.


 Makan time..Alhamdullillah kenyang...Tq Papa belanja kami makan..


 fasa pertama (5 tahun perkahwinan) telah kami lepasi, moga fasa seterusnya dapat  dijalani dan ditempuhi dgn lebih matang dan sabar. Moga  kasih sayang sentiasa mewarnai mahligai yang telah dibina.

♥ Eppy 6th Anniversary Mr. Papa ♥


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

16 comments:

  1. happy anniversary uols... lama x dating2 ngn uols...

    ** yup2 ..fasa 1st dh lepas.. aku ni fasa ke 3 plak .. cz dh msuk 10thn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Zura :))
      itulah pasal kan, dah nak bln puasa dh pun, kalau ada gathering berbuka puasa boleh la kita dating2..hehe..

      org kata kalau lps tempuh 10 thn tu, insyaallah makin stabil rumahtangga yg dibina..papepun dlm rumahtangga ni mmg kena byk bersabar sbnrnya sbb itulah asam garam berumahtangga mesti ada pahit manis masam masin kan...

      Delete
  2. hapy anniversary kak, alahai ni dah kira sweet sgt² potong kek besar tau .. dgn anak².. seyes sy anniversary x pernah kot potong kek huhuhuhu ... makan² kat lua tu biasalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Yana..:)
      ala biasa² je yana.., kek tu pun k.eija yg beli..hehe, k.eija pun baru terperasan thn ni siap beli kek sebiji, sblm² ni celebrate dgn 2 slice kek SR je pun..

      Delete
  3. happy anniversary k.eija... moga kekal hgga ke syurga...

    sedap nya nmpk kek akak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..TQ Ina :)

      mmg sedap..rupanya Zaquan n Ziqry pun suka mkn kek Red Velvet, kalau x Zaquan tu dia cuma suka coklat cake je tau, kek lain dia x mkn sgt, tp maybe red velvet ni kan sbnrnya coklat kek jgk cuma dia letak kaler merah tu yg jd red velvet..

      Delete
  4. Happy Anniversary....semoga kekal sampai akhir hayat...dah 6 tahun ni boleh la tambah baby lagi...huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..TQ Fid,

      planning utk next baby.., next year la kot...hehe

      Delete
  5. Replies
    1. Tq..:)
      selang 3 hari je anniversary kita..

      Delete
  6. wahhhh asek mkn kek je ... aku rasa cam baru lagi mkn kek ari tu ...

    hepi weeding anerbeseri dear ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear :)

      hahaha..itulah pasal berat badan pun naik dgn jayanye..
      bday anak² dekat² dgn anniversary mama n papanye pastu ni next week bday mama dia plk, kali ni jatuh bln puasa x pasti la nak celeb ke x..

      Delete
  7. happy anniversary.....sedapnye kek red velvet tuh...nyum nyum nyummm

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails