Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, July 17, 2013

Tiup Habuk Kejap | Bertukar Unit

Salam 8 Ramadhan,

Seminggu blog x berupdate dah terasa berhabuk.., ni dtg untuk tiup² habuk skjp, now mood nak berblog merudum, lagi² pulak dah bertukar unit skrg ni, x pasti lg la dapat aktif berblog atau tidak, lagi pun pc kat opis skrg ni dh guna password x boleh la nak wat benda² yg bkn official ni kan, part paling tension tu sbb dh x leh nak transfer gambar n edit gambar dah ( pc x leh nak download kies samsung & photoscape) tu jd  slow bebenor nak updates n3 (N3 tanpa gambar x besh la..)

Ok lah tinggalkan la dulu masalah tu, ni nak citer sikit pasal kerja Mama. Now secara rasminya pada 15 Julai 2013 Mama telah bertukar unit (Unit Pengurusan), tp masih lagi Seksyen yang sama (itu pun nak kecoh kann), maunye x kecoh, pertukaran bkn atas kerelaan hati..., rasanya dah 2 kali jadi mangsa keadaan, nak tukar kan org lain, kita pulak yg jadi mangsa. Sepanjang 5 tahun berkhidmat di opis Mama ni dah 2 kali pertukaran la Mama terlibat (Internal reshuffle), Mama mula lapor diri di opis Mama ni atas sebab kenaikan pangkat..sedar x sedar 5 thn jgk dah naik pangkat...sekejapnya masa berlalu, iyelah kawan2 yg sambung bljr pun dah abis belajar n yg dpt offer ke jawatan yg lebih tunggi pun ada. Mama je yg masih lagi mcm ni, rasa mcm x sambung bljr lagi kot..huhu. 

Mula² Mama duduk di Unit yg x keluar Audit pun..jodoh x lama pun 9 bulan je kat unit tu, tup² dpt surat dr Admin kena tukar Unit ke Unit yg kena outstation kena keluar audit..(Unit Perbelanjaan) time tu merayu ni xmo ditukarkan iyelah beranak kecik kut Zaquan pun baru 9 bulan (alhamdullillah rezeki anak,ngam² slps slmt bersalin dpt tahu ttg kenaikan pangkat). 

Nampak mcm ape je kan mcm kita ni bermasalah je baru 9 bln kerja dh kena tukar Unit  tp sib baik masa g menghadap Pengarah bgtau xmo tukar disebabkan ada anak kecik susah nak keluar audit luar daerah..pengarah kata ini bkn disebabkan awak tp sbb org lain yg dah cukup tempoh untuk bertukar awk kena jd mangsa, yg x beshnye Pengarah kata anak bkn alasannya w/pun jawapan pengarah tu ada pro n con nye dlm masa yg sama lega bkn sbb kita bermasalah tp rasa x adil bila diri kita yg jd mangsa. Nasib baik jgk la family kedua2 belah pihak semuanya dekat sini je, papehal senang nak minta tolong jagakan anak. Punyela merayu kunun x suka kuar Audit akhirnya terus syg sgt dgn Unit Mama ni, lgpun xde la outstation kerap sgt, dlm setahun 6 kali je outsation, selebihnya sekitar Putarajaya n Lembah Klang je. Norma kerja nye pun ada audit adalah kerja, x kuar audit duk la diam2 mengadap pc..hehe (sampai ada masa belajar berblog, nampk sgt comfort zon..:p)

Ni kali kedua pulak terkena, mmg Mama akui di Unit Belanja Mama dah 4 tahun, tp kalau betul2 nak reshuffle atas sbb dah lama duduk di sesuatu unit tu buat la secara menyeluruh biar yg semua 4 thn tu bertukar (lg pun itu reoson yg Admin bgtau nak buat reshuffle besar2an kunun), lgpun kami semua tahu 1 punca utama reshffle nak dibuat disebabkan ada pegawai baru ni yg bos dia x mau terima, kena la buat reshuffle 5 penjuru, bertambah emo tu citer depan kita lain sekali yang naik namanye lain..citer depan kita amik kira mereka yg lebih memerlukan n yg memohon, alih2 nama kita pulak tu yg naik...panass betul la...

Now redho je dh slmt bertukar (still lagi menjalankan tugas2 Audit), Mama emo bkn sbb Mama x suka Unit baru yg mama duduk skrg ni, cuma x puashati cara pertukaran ni dibuat dh la tengah2 thn..cuti semua dah baik punye plan..x pasal2 cuti yg dirancang clash dgn jadual audit. ok la x baik pulak membebel citer2 emo di bulan ramadhan ni kan, sekadar luahan rasa untuk simpanan Mama aje..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. alahai kesiannya kat mama .. nasib org bwhan kan.. ikut jerlah arahan .. untung² tak ditukarkan jabatan .. ditukarkan dalaman jer... apepun xmoo emo² eh .. mesti ada hikmahnya ni ...

    ReplyDelete
  2. la ye ka ..kesian nye .. bila jd mangsa cam tu .. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, biasalah mula2 emo, now ok dh keje pun sama je dgn unit yg sblm ni..

      Delete
  3. Sabar ye awak..risau jugak kalau terkena macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Cik Viva
      bkn la nak protes sgt pun cuma x suka la bila dh 2 kali jd mangsa keadaan ni kan..

      Delete
  4. huhhuhu susah kalau kene gini kan ...
    terpaksa le redha dlm paksa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee..itulah pasal, now dh redho pun..

      Delete
  5. kiranya eija yg jadi mangsa keadaan ye. walaupun izan tak berapa faham sgt bab2 kerja gomen ni... tapi kena redha ajelah kan. mudah2an ada hikmah disebalik semua yg berlaku ni... sabar ye eija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq izan,
      xdelah rumit sgt pun, internal reshuffle je pun cuma cara admin handle je eija x puashati, tp dlm masa yg sama eija paham jgk bkn senang nak puaskan hati semua org, terima je la..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails