Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, July 22, 2013

Sambut Hari Lahir Dengan Berbuka Puasa Di Luar @ 2 Ramadhan

As Salam,

Tahun ni hari lahir Mama jatuh pada 2 Ramadhan 1434H, jadinya haruslah berbuka puasa di luar, nak masak special² pun x berkesempatan..balik umah pun sampai lewat petang. Minggu pertama berpuasa memang ramai yang makan di rumah bersama keluarga kan, jadinya xde masalah untuk berbuka puasa di luar..xde lah sampai kena Q untuk berbuka lgpun kami pilih fast food je tempat untuk berbuka@celeb bday Mama. Sama seperti tahun lepas sambut di Pizza Hut..pilihan Zaquan nak makan mushroom soup katanya..xpe ikutkan je bkn nak sambut sgt pun jnji dpt makan sama² suami & anak² dh cukup bermakna.


Kami pilih tempat yang paling dekat dgn tempat kerja risau kalau balik umah dulu x sempat pulak nak berbuka, takut berbuka atas jalan pulak. Jadinya lepas balik kerja n jemput anak², kami terus ke Alamanda, booking tempat n amik order di Pizza Hut dulu n sempat lg lepak² melayan kerenah anak² nak bermain di Alamanda.

Pantang lepas..kemain srnok..


sempat lagi bawa diorang melepak di luar..sambil menunggu waktu berbuka n time ni nak singgah beli kek Secret Recipe.




Cukup lah 2 Slice Kek SR ni, lgpun berturut² dari Mei membawa ke Jun ke Julai asik makan kek aje...hehe
Adoiyai 3 batang lilin tu hasil susunan Zaquan n kek pun pilihan Zaquan, selalu beli Choc. Indulgence/Banana Choc, kali ni Zaquan nak Chocfudge Indulgence, lebih kurang sama je rasa dgn Choc Indulgence..Zaquan ni peminat Coklat.


Lagi beberapa minit nak buka puasa, kanak² x puasa ni x sabar dh mau makan kek.
Jom sama² Potong Bday Kek Mama




Nyum2...sorang satu kek..., Bday Mama x makan kek pun xpe, jnji anak² happy dpt makan sempena bday Mama dia..


peminat kek..makan sampai menjilat bibir dan sudu..huhu



Menu Pizza yg kami pilih..Set Citarasa Ramadhan 1 (1 Regular Sari Lautan Pizza, 2 Soup Of The Day, 2 Glasses of Miranda Strawberry, 1 Set Garlic Breadstix dan 1 Istimewa Platter)

Sari Lautan Pizza


Platter Istimewa


Alhamdullillah kenyang n terima kasih Mr. Papa belanja makan sempena bday Mama ni..


p/s: X sangka 4 - 5 Ramadhan Mr. Papa bawa kami teman dia bermalam di PD sbb minggu pertama puasa kan  xkn Mr. Papa nak tinggalkan kami bertiga buka puasa sendiri..nnti ada masa Mama up n3,minggu ni bz 1st audit dgn Unit baru..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. wowiii, sedapnya kek. bestla zaquan ziqry papa belanja mkn kek ye.
    wish u all the best kakEija.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM Dear :)
      diorang berdua ni mmg suka mkn kek cha..

      Delete
  2. bahagia dapat bersama keluarga....

    ReplyDelete
  3. wahhh hepi dpt berbuka ngan fav food zaquan ek ...

    kira cam mama la tumpang mkn even celeb8 besday mama ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahaa..itulah pasal, anak² pun dh pandai pilih tempat yg diorang suka n nak makan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails