Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, May 27, 2010

Peraduan Si Comel@TESCO

Slmt petang, sejuknya aircond opis ptg ni...tgh td dh pekena power root pearl cafe..cicah ngan biskut...gitew...sweetmama lunch tu jerk..tp layan jerk..sedap jgk time perut tgh lapo. 

Ptg ni nak cite pasal Peraduan Si Comel yg dianjurkan oleh Tesco Saujana Impian Kajang. Pada sesiapa yg dh biasa shopping or beli barang kat Tesco mesti tau nyer...sebab syarat nye mudah jerk...Hanya dengan pembelian RM50.00 dan keatas di Tesco kita bole mendapat satu gambar bersaiz 4R percuma atau menyertai peraduan dengan gmbar tersebut. Cepat2 tarikh tutupnya pada 6 June 2010 (same ngan tarikh b'day zaquan la...hehe). terbuka kpd kanak2 berumur 3 bulan hingga 8 thn sahaja tau. Hadiahnye menarik ......mcm yg tertulis kat gambr diatas ek.

Kebetulan hari Ahad lepas sweetmama g beli barang kat Tesco...(cari barang untuk potluck daa...)...terlintas la plak dkt tempat peraduan si comel ni..sweetmama ni pantang sikit kalo bab2 bergambar ni..pastu tgk syaratnye yg mudah tu..apa slhnya mencuba nasib...kalo dilihat pada penyertaan ....mmg ramai yg menyertainya...peluang untuk menang tu mmg susah la..tp sweetmama saje nak masuk wat kenangan zaquan..at least gmbar zaquan ade gak la terpampang kat board tesco tu sbg salah seorg calon si comel...hehehe...

oh iye..kalo..kita nak guna costum yg disediakan..kena bayar lg RM10.00 & kalo nak simpan sekeping gmbr tambah lg RM10.00. Sweetmama x pakaikan pun zaquan costum..ntah knape kedekut la plak sweetmama time tu...sweetmama cuma tambah RM10.00 jerk untuk simpan sekeping gmbr yg tlh diambil sbg kenangan..dan sekeping lg yg free tu untuk digunakan sbg penyertaan peraduan si comel. Ini la hasil gmbr si comel zaquan...aksi natural zaquan wat peace dia yg x jdk...sambil terlentok2.
pic ni sweetmama snap jerk balik dr gmbr yg sweetmama simpan..so gmbrnya nmpk x memuaskan sgt.

actuallly ade 3 keping gmbr ..tp ini la yg dipilih oleh sweetmama & papa zaquan. gmbr yg pertama tu full pic nmpk zaquan ngan ball dia & yg sekeping lg zaquan seyum smpai tutup mata. Sekarang ni gmbr zaquan tu mama letak kat partition opis mama ni...cuma bingkai gmbrnye sweetmama x beli lg..sweetmama letak bersebelahan dengan gmbr zaquan masa berumur 16 hari.....sekarang ni lagi 9 hari zaquan will turns 2...

hahaha...ade harapan x...??ni haa layan kan la plak zaquan berangan jdk model Mister Potato...Zaquan ni sweet dia mmg x suka w/pun mamak kat Impian tu bole dikatakan selalu bg sweet bila kitaorg mkn kat sane...ok la tu...tp dia ni gemar mkn keropok la plak...pastu demand la plak tu..nak makan keropok Mister Potato or Pringgles jerk...kalo g pasaraya or stesen minyak dia kan cari & sebut popok dia tu..huhu...

lps balik dr Tesco..kami singgah balik cheras...Ateh Cu Zaquan dh rindu nak jupe zaquan...siap mkn tgh kat umah wan ummi zaquan dulu...ptg br balik umah...kat umah wan ummi dia ...susahnye dia nak tido..sibuk main jerk...papa zaquan dh tido lena dh...tgk kami dh nak balik dia xnk balik nak tido dlm kotak la plak...hhuhu...

hehhehe...terpanjang la plak cite...asalnye nak cite pasal peraduan bayi comel jerk...tp sbb dh berkait2kan...ringan jerk tgn sweetmama nak menaip....ok la..sekian...terima kasih.

2 comments:

  1. wahhh cm besh je.. lamo x g tesco kjg nun ..

    ReplyDelete
  2. zura g jgn x g...mane tau akil ade luck ke..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails