Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, May 31, 2010

Kehadiran Yg Ditunggu2..DANIA ALISHA ~Sepupu ZaQuan~


Dania Alisha - dilahirkan pada 29 Mei 2010 jam 7.30 p.m di hospital serdang dgn berat 2.8kg. 

Comey kan..seindah nama dia..Dania Alisha..maksudnya..Dania(hampir) & Alisha (yg dilindungi Allah)


Dania..Dania..x sempat jg kami nak melawat Dania kat hospital...hehehe..planning kami nak mlwt Dania cancel sbb papa zaquan dpt call dr mak..minta tolong kemaskan hall untuk dijdkn tempat tido Mummy Uyun & baby Dania. Iye la My MIL n Adik2 ipar sweetmama bz dok mengecat umah kat kg. bahagia, Bangi. See..bersungguh betol..papa zaquan nak menyambut anak buah dia yg baru...actually kami sume excited.
ini proses utk mengeluarkan sofa...sweetmama tolong angktkn kerusi ni berdua ngan papa zaquan tau. tp yg 1 ni jerk la...;p...ngeh3..sbb x lama lps tu Ayah&Mak pun smpai dr. kg.
kosong sudah...sedia untuk masukkan katil.
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
Taddaaaaa..

Semasa menunggu Mummy Uyun & Daddy Aima sampai bersama Dania Alisha. Mamak Kamil n Family(Pakcik papa zaquan)  pun smpai untuk mlwat...so smpt la kami posing2 dulu wif Adam Qhalif yg semangat & comey ni..
masa ni kami dh siap makan tgh...tp kehadiran yg dinanti2 masih belum kunjung tiba.. kami dimaklumkan Mummy Uyun & Baby dh pun kuar Hospital..tp balik ke umah mak mertua dia dulu sbb Nenek sblh sane nak tgk..
Zaquan..dgn aksi nakal dia dok mengarah n mengusik pakcik dia yg paling kecik..Adam Qhalif...

Akhirnya...Baby Dania sampai....dlm kol 3.30 ptg...teruja nye tgk bb girls ni.. Sweetmama rasa mcm nak ade baby lg jerk..hehe..impian nak dpt bb girls la plak..baby Dania ni kecik jerk..berbeza ngan zaquan masa br lahir dulu...zaquan lahir2 jerk besar...3.69kg, paling nmpak ketara barut baby yg my MIL bagi untuk Zaquan dulu bila dipakaikan pd Dania terlebih tali pengikatnya..time zaquan dulu ...rasa mcm pendeknye tali dia..nak ikat pun muat2 jerk...semalam sweetmama smpat mandikan Dania sama2 ngan my MIL...heheh...iye la baby br kuar..kat hosp. dia x bersihkan sgt...

ini la wajah2 comel Dania Alisha.
dan ini la hadiah hamper ikhlas dr kami sekeluarga


memandangkan sweetmama pun blom beranak kecik lg..dan brg2 zaquan yg boleh digunakan untuk Baby Dania Alisha sweetmama pinjamkan untuk kegunanaan Mummy Uyun dan Baby Dania Alisha...yg kelakar tu dulu masa zaquan kecik2 dia x berapa suka pun dok kat enjut2 pink tu..tp dh beso ni bila sweetmama kata ni utk baby tau...bole dikatakan selalu dia dok main kat enjut2 dia tu...♥♥♥

ermmm..x tau la mcm mane agaknya zaquan hari ni bila atok & nenek dia dh ade cucu baru...bole tahan jeless jgk anak sweetmama ni tau..hehe.

Alright...setakat ini dahulu citer Dania Alisha...seharian sbrnya kami semlm..dr kol 12 tgh sampai kol 7.30 mlm..br kami balik..dan zaquan mcm biasa la terus lena & lena..


No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails