Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 5, 2013

Dugaan | Itu namanye Bkn Rezeki Kita

As Salam,

Update Blog laju2 before balik,  Dugaan betul rasanya hari ini, hari ni Mama x sihat, pagi td kan hujan selebat2nya so kesejukan nye terasa hingga ke petang, owhh tidak, Mama diserang demam urat agaknya, rasa seram sejuk sgt, nak wat keje pun x de mood, jenguk jgk la blog tp xde la dpt BW sgt. X tau kenapa tiba² leh diserang demam pulak ni, maybe sbb letih smlm n mcm2 sgt makan di Jamuan Raya Opis semalam, tp Mama xde la buat keje berat sgt pun semalam, ermmm rasanye x cukup tido kot, beriye semalam packing baju 3 beg  utk 3 destinasi smpai 2 pg br selesai kemas (Mama bab packing baju mmg lemah n amik masa nak siap). Beriye mengemas, tup² demam panas plk hari ni, mcm mane nak g bercuti, nak g buat keje ( Audit) pastu nak g kenduri kahwin...kalau badan x sihat, hope cepat la kebah..

Bertambah lagi sakit kepala bila Mr. Papa call bgtau Organiser Wallet dia hilang pd td masa breakfast di cafe opis dia, dah la dlm tu semua My Kid Anak2, My Kad Mr Papa n segala jenis kad la + yg paling ralat duit yuran belajar RM1,300 ada dlm wallet tu..puas dh Mr. Papa cari x jumpe, mmg betul kehilangan disebabkan kecuaian Mr. Papa sendiri, tp siapa la yg amik tu mmg kitaorg x halalkan..:(, Ermm nak wat camner benda dh jd pun, lepas ni jgn cuai lg, pesanan utk diri sendiri jgk..lg plk dh beranak pinak pelupa jd nye. Anggap je la ini dugaan buat kita supaya kita lebih beringat di masa hadapan.

Skrg ni dua2 tgh pening sbb nak berjalan ke Gentingnye esok ni..x tau la mcm mane ni..jd ke x kami pergi..balik ni br nak bincang..ok la doa2kan Mama cepat sembuh n mana tau miracle kan ada org nak pulangkan wallet tu. Mmg hampa la Mr. Papa Wallet tu br je beli di Jakarta hari tu, baru sminggu guna la kiranya.

Sekian.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. Harap2 ade kot insan yang baik hati jumpa dan pulangkan wallet tu...kalau rezeki tak kemana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnye mmg begitu, tp mmg confirm wallet tu dh hilang, smlm siap pesan mr asben cr dlm tong sampah, kot2 la org tu nak amik duit je, wallet tu dia buang, tp sedihnya xde..:(

      Delete
  2. harap2 la org yg jumpa tu baik hati lalu pulangkan... Amin!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq k.norr, tp sygnye xde pun yg baik hati utk pulangkan, confirm wallet tu hilang, mr asben hari ni subuk uruskan urusan kad2nya yg hilang tu, paling syg My Kid anak2 la sbb my Kid tu sekali je seumur hidup dpt.

      Delete
  3. adeh..banyak tu.. semoga dapat jumpa balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah ralat rasanye mengenangkan RM1300 tu yg ada dlm wallet..
      nampknye confirm x dpt balik, bertuahlah kalau ada yg baik hati utk pulangkan..

      Delete
  4. banyak tu 1300.huhu....xpela setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...mana tau rezeki lain muncul...kan kak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nanakimie,
      betul tu dh bkn rezeki kita, mungkin rezeki lain nak muncul..:)

      Delete
  5. semoga Allah berikan rezeki yang lebih baik .... get well soon kak

    ReplyDelete
  6. adehh dugaan betul ni.... huhuhuhuhuhu .. sapalah yg mencuri tu yer... banyak tu rm 1300... sabar ye kak... doa² kotlah ade rezeki lgkan... moga akak pun cepat sembuh.. sorry baru sempat baca entry ni.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. mmg nak x nak kena tempuhinya n bljr byk2 bersabar..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails