Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 30, 2013

Family Trip Cuti² Genting 2013 | Day 2 ~ Main ler Sepuasnye dan Jalan² Sekitar Outdoor, Nak Main Dah Tak Boleh...

As Salam,

Banyaknya n3 holiday yg tertangguh..huhu, kalau ikutkan mood skrg mmg mcm dh merudum mood nak berblog, disbbkan now..kerap keluar audit, pastu bila keluar audit n bercuti blog mmg x berusik la, tp ada hati nak update semua story holiday. Ermm..sambung cuti² Genting kami dulu la. Haaa..kali ni penuh dgn N3 bergambar, ye lah seharian main dr tengahari sampai ke lewat petang..lagipun Mama nak citer sekali harung je malas nak wat part by part..

Memandangkan outdoor xde, jd kami semua pun rilex2 je la, kalau x mesti nak kejar masa bangun awal pagi, kali ni nak dekat kul 12.00 tgh baru kami keluar dari bilik...hehe, itupun kami keluar dulu Mr. Papa masih sedap lg tido atas katil..

Sebelum keluar utk aktiviti bermain sepuasnya, haruslah isi perut dulu, MIL n FIL siap dh bawa bekalan makanan dr rumah, sambal ikan bilis kering, ayam goreng berlada, nasi (siap masak nasi dlm bilik..hehe), roti n stok maggie..

Time siapkan anak² mandi, Atok Zaquan n Ziqry dh ready dh makanan n air milo utk cucu²nya...apalagi time ni la diorang nak makan maggie (semua pun hantu maggie ni..)



yeay..adik dh ready nak main sepuasnya..


Abg lagi la..antara org yg paling x sabar..w/pun dia dh sampai awal n main awal dr Adik dia semalamnya..


Kami berpecah.., Mama, Acik Cha n Atok  teman Adik n Kakak Main Rides D' paris dulu, sementara Zaquan g main Bumper Car ditemanai Acik Yun n Acik Eiya dulu. Adala 3 kali pusingan diorang main. Mula² Adik nak naik sorang² dulu, pastu ulang naik dgn kakak pulak.



Naik kuda pulak, Adik takut naik kuda ni tau sbnrnya...


Jom kita tgk Abg main Bumper Car, Apa la Abg ni x menyabar nak naik bumper car sampai tinggalkan Adik dna Kakak.


mana boleh tgk abg sorang je main bumper car, Adik n Kakak pun  nak join sekali..
siyes dkt sini yg lama, diorang main ulang2 kali, sampai Mama naik letih menunggu n terus call Mr. Papa (rupanya Mr. Papa dh sampai kat tempat Bumper Car ni, igtkan tgh tido dlm bilik lagi..huhu) suruh Mr. Papa yg ckp ngan diorang 'jom la g main kat tempat lain'...huhu, sbb Mama ckp diorang mmg x layan, x takut pun..kena Papa jgk yg ckp, baru diorang nak dengar..


macam biasa Adik naik dgn kakak, Adik x lepas nak main sorang lagi, kaki x sampai


Wah adik rilex nampak, ada kakak driver sebelah ye..


Abg lebih suka bawa kereta sorang2..

Tapi bila dh ulang² naik tu, diorang bertukar² partner jgk, time Abg naik dgn Kakak, Adik tumpang tgk je la ..huhu


 Setelah puas bermain bumper car, jom la kita jalan² terjah tempat mainan lain plk.., sekali Zaquan ajak Mr. Papa lepak luar dkt Outdoor Theme Park. Dia bknnye paham Outdoor dh tutup, xpela bawa jgk la utk puaskan hati dia..


 Our Heroes..mood tgh ok nak bergambar sbb tunaikan hajat dia nak lepak sini..


Sibuk tunjuk dgn Papa nak main itu..ini, tp nak wat camner Outdoor Theme park tutup 3 tahun la Abg..


Mama pun nak enterframe jgk.., asik jd tukang amik gambar je..



Lepak skjp je kat luar tu, yelah nak tgk ape, semuanya dh tutup..kalau ada leh gak tgk org main w/pun kita x main.

Jadi masuk balik dan Abg request nak main Rides D Paris, sbb td dia kan x main lg Ride D Paris utk hari kedua ni, dia dok aim kepala keretapi dia la..


Day 2..Abg bersama Kepala Keretapi nya...hehe


Dah puas Zaquan n Ziqry main Rides D Paris ni, kami terus menuju ke Permainan Video Games plk di Vision City Video Games Park.

sibuk nak main games kereta w/pun kaki x sampai..



Sudahnya Abg main jgk games kereta ni, dia pegang stereng, Papa tekan minyak (mmg selalu begini pun kalau g pusat games..)


Yang ini Mama yg suka main sbnrnya, w/pun tau dah susah nak dpt luck..nak jgk try luck..
ermmm...miss spin je dapek..

ermmm, bosan jgk main dkt sini sbb dh mahal, dulu besh sbb kalau x menang pun boleh collect point byk n tukar hadiah, now dh xde sistem point utk mainan yg try2 luck ni, tp utk video games ada, tp utk tukar point kepada hadiah dh jd mahal, kalau x silap 100 point baru dpt RM1..

sebelum tinggalkan tempat games ni, jom main mainan ni lg besh..sesuai utk family kan..
kami main berempat..Papa partner dgn Adik, Abg dgn Mama..



Srnok time benda alah ni kuar byk, x menang tgn nak masukkan dlm lubang gol..hehe
(sempat lg sambil main sambil snap pic....)



nak balik Zaquan nak ikut jalan jauh plk, x puas hati lagi sbb x dpt nak main kat luar la tu, ok la kita jalan sambil tgk view outdoor theme park..


View dari atas, lagi 3 thn akan berubah..


meninjau lagi dari depan pintu masuk area Hotel Genting Theme Park..


Ehh..ada mainan baru yg x sempat kami main sblm Outdoor tutup rupanya..
Mainan Stinger tu x mainan baru rasanye..


nampaknye Zaquan hanya suka bergambar dgn ukuran ketinggian ulat bulu ni je..


Sedar x sedar dah kul 4 lebih, masuk balik dalam First World Indoor Games, Zaquan nak makan ice cream, belikan je la..tetiba ehh ada dinosour la, igt lg dulu Zaquan cukup penakut dgn Dino ni, now dah ada sifat keberanian dalam diri dia la, dia siap ckp.."Mama Dinosour, Abg x takut pun..'. Adik je la rasa takut bila dekat dgn Dino ni..

Abg Zaquan bersama Dino..
kalau dulu ni dah menyorok belakang Papa n Mama dh ni..


Akceli ramai sbnrnya yg tgh tengok Dino ni n ramai jgk yg nak amik peluang bergambar bersama Dino, Dino ni boleh tahan nakal tau, dok sergah2 org yg memandang dia, Mama pun sama jd mangsa sergahan, tgh makan ice cream, dia takut2kan nak makan ice cream kita..menjerit jgk la Mama..(anak x menjerit Mama plk yg menjerit..huhu)




Dah petang n penat bermain, perut pun rasa lapar, bekalan makanan mmg ada lg dlm bilik, tp biasalah dh nampak KFC anak2 nak makan KFC la.., tp sblm singgah duk mkn kat KFC ni, Mama beli burger kat Mcd dulu, Mama rasa nak makan Mcd time ni..tp yg lawaknye Zaquan yg beriye makan Mama punye Mcd, bila dh sampai KFC dia bedal sekali Zinger burger KFC. Kami dah selesai makan, baru berjumpa semula dgn Adik2 Ipar, diorang singgah makan Mcd..kami pun balik bilik.., tp Zaquan nak join Acik2 dia makan lagi..betul2 kelaparan Zaquan ni ..semuanya dia bedal..


 tgk la Abg, 1 Double Cheese Burger n 1 Zinger Burger dia makan sorang, abis tau tp dia makan daging/ayam dia je la, roti dia x makan..


Masa untuk balik ke bilik, puas keliling 1 Genting..sampai ke lewat petang, Adik Ziqry pun dh nak terlelap, Zaquan je yg x letih², join Acik² dia plk..


Sampai bilik Adik terus lena sampai ke malam, sampai Atoknya kejut ajak keluar malam, Atok bosan dh sbb Atok lepak bilik awal lg drpd kami, so bosan la bercuti duk bilik je, kami yg baru balik ni, rasa malas plk nak keluar mlm lg plk dh terlekat tgk drama cerekarama..hahahaa..boleh pulak terlayan drama. Kebetulan Atok nak kuar kul 10 mlm kalau x silap baru adik terjaga n Adik join Atok keluar berdua. Mama, Papa, MIL n 2 org Adik Ipar setia melayan drama Cerekarama sampai tamat.


Zaquan yg x reti penat, x tido seharian, mlm tu dia join Dania, Acik Yun n Acik Aima dia main lg di First World Indoor games n yg plg besh dia siap join Acik Yun n Acik Aima dia main bowling..(pic 3 keping ni cilok dr blog cute mum)




Kami plk, lepas abis drama cerekarama tu baru kami keluar bilik, Adik2 Ipar ajak lepak starbuck lagi sbb rupanya ada promo buy 1 free 1 if beli large frappucino coffe 


Akhirnya tido jgk Zaquan, 2 malam kami lepak minum starbuck, 2 mlm jgk Zaquan tertido time kami lepak minum..


Fuhhh..dapat jgk siapkan n3 day 2 @ Cuti2 Genting ni.., mesti bosan je kawan2 yg baca n3 panjang berjela ni, xpelah yg penting utk kenangan Mama..^_~..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. Salam Eija...happynya anak2 bila g Genting ya..byk mainan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k.atie,

      mmg diaorang sgt happy, mcm zaquan dh 5 thn skrg mmg dh kenal dah genting tu tempat yg byk mainan..:)

      Delete
  2. banyaknya gambar masa kat genting....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..k.eija kan mmg rajin amik gambar dan bergambar..
      amik gambar thru smartphone je ni..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails