Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 19, 2013

Family Trip Cuti2 Genting 2013 | Notis Penutupan Genting Outdoor Theme Park !

As Salam,

Firstly nak ucapkan TQVM buat kawan² yg prihatin dan memberi kata² nasihat di N3 ini. Ada sesetengah benda peribadi mmg kita x dpt nak cerita pd umum, cukuplah intro je kan..yg penting kita kena byk mengadu pada Allah berbanding mengadu pada orang kan..(lupa kan je masalah Mama tu..)

Now nak citer kisah cuti² yang bersambung² n x abis² ni..(mcm x bergerak je kan). Blog pun dh bersawang 10 hari x update n3 ni.., yelah holidays- outstation - holidays - siapkan report audit..huhu. La ni keje dah siap boleh la jenguk blog..BW pun x sempat lg ni..

Stop sekejap N3 holiday Jakarta Bandung, mulakan dgn cuti² Genting 2013 sblm terlupa n lepas tu Mama sambung lg cuti tau ke Johor dan Melaka ^_~.

Seperti yang Mama inform di N3 sebelum ni, Jadi jgk kami bercuti di Genting Highland pada 6 - 8 September 2013, Hari Jumaat tu Mama amik half day n Mr. Papa jemput lps Jumaat, sementara Zaquan plk dah selamat sampai Genting highland jam 12.00tgh hari Jumaat tu, dia pergi terlebih dahulu bersama sepupu dia Dania, Atok n Nenek. Alhamdullillah kami selamat sampai jam 5.00ptg pada hari Jumaat tu.

Sebelum Mama bercerita lanjut ttg cuti² Genting 2013 kami, ingin Mama kongsikan disini terlebih dahulu ttg penutupan Genting Outdoor Theme Park. Untuk makluman Genting Outdoor Theme Park ditutup selama 3 tahun bermula dari 2 September 2013. Menjelang 2016 baru buka semula, time tu dh jadi Taman Tema ' Twentieth Century Fox' dah, harga tiket masuknya nanti pun mesti melambung agaknye. 

Jadi nye ini umpama cuti terakhir kami ke Genting la, lepas ni 3 tahun akan datang la baru jejak ke Genting lagi. Nasib la kebetulan kami pergi cuti² genting kali ni just utk temankan anak² main n gunakan annual pass nya yg akan tamat tempoh, kalau dtg beriye sbb nak main semua permainan indoor dan outdoor mesti frust, sbbnya kami pun tahu bila sampai Genting baru tahu Outdoor tutup 3 thn plk tu, time Mr. Papa booking bilik tu dia pun x tau yg Outdoor Theme Park akan tutup pada 2 Sept 2013 hingga 2016. Akceli kami yg baru tahu, pihak pengurusan mungkin ada maklumkan di website n newspaper, kami je yg baru perasan bila dtg bercuti di Genting kali ni..hehe

Tapi kalau kawan² jenis nak main indoor je still ok nak bercuti² ke Genting ni sbb buat masa ni cuma Genting Outdoor Theme Park je yg tutup, permainan yg lain masih beroperasi spt biasa.

Notis Penutupan Outdoor Theme Park.


Sekian, Sharing is Caring ♥

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. wahh..saya lagi la taktau kepala punca..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sbb pergi tau lah, kalau x mmg x tau w/pun sbnrnya kalau open website dia skrg mmg dia ada nyatakan especially bila kita click dkt outdoor theme park akan keluar notis ttg penutupan outdoor theme park ni.

      Delete
  2. Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. haah lama 3 tahun, time tu agaknye mesti byk mainan yg ekstrem2 ni. lgpun ikutkan notis dh 35 thn genting x pernah buat perubahan..

      Delete
  4. Mesti lagi grand dibuatnya sebab sampai tiga tahun projek tu..
    Kalau Eija mengandung sekarang baby pun boleh berlari masa tu dan dua abg dah boleh tolong jaga adik (hihi... kakak yg berangan pulak)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu k.zakie mesti lah grand sbb akan jd ttaman tema 20th century fox yg pertama di dunia.

      ehhee..betul2..kalau ada rezeki mengandung anak pun dh besar dh boleh main sekali dgn abg2nya.

      Delete
  5. bgs jugak dia org tutuppp.. jalan kesana pun tgk renovate kan.. sejak kemalangan hari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. org yg biasa g genting mesti rasa bosan kalau outdoor tutup..
      x perasan plk kami jln tgh renovate, tp adalah asben tunjuk tempat kemalangan tu rupanya eksiden tu berlaku atas lg, kiranya jalan baru nak turun dr genting..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails