Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 3, 2015

Aidilfitri 2015 | Hari Raya Pertama ~ Jalan Beraya di Kg Abah

Assalammualaikum,

Tajuk N3 Jalan Beraya di Kg Abah mcm balik kg jauh bebenor, balik Kajang je sbrnya, dekat pun tetap dikira kg jgk kan.., dengan anak² kami still cakap itu kg. Atok, Kg Atok n Kg Mama dkt Sg Kantan,Kajang. Rumah Wan Ummi di Cheras dan rumah Atok n Nenek di Bdr Baru Bangi tu plk Kg Abg dan Adik tau...hehe

Macam ni la rutin kami setiap kali hari raya pertama selepas selesai makan bersama dan bermaafan di pagi raya bersama keluarga tercinta, kami ke Sg. Kantan Kajang ziarah sanak saudara belah Abah, skrg ni w/pun Arwah Wan dh xde, rumah arwah Wan didiami dan dijaga oleh Kakak Abah/Mak Ngah kami dan apa² aktiviti / perjumpaan keluarga akan berkumpul di Sg Kantan.


Ini la Family Kakak Abah/ Family Mak Ngah anak beranak dan cucu² dia..
pic cilok dr wasap family Hajah Kamariah..hehe


Dekat ruang dapur ni la selalunya tempat mak² /pak² sedara melepak berborak..
kami yg muda mudi ni..(perasan muda lg gamaknya..:p) dok lepak kat ruang tamu atas..hehe

Time kami sampai ni adalah 4 buah family yg ada, lps kami balik baru ada 2-3 family lg yg sampai..

sekali lagi pic 7 keping dibawah dicilok dari wasap group Family Hajah Kamariah..








Kami lepak kat ruang tamu..buat apa lagi..bergambar je la keje nye..

Kan mama dah kata tadi, tahun ni Mr. Papa layan kerenah wife dia suka bergambar..dapat la pic berdua byk sikit ..^_^..


Ehhh ada bdk jelas Mama n Papa nak posing romantik..


Ok la kita gambar bertiga..
ala sygnya x cukup korum..abg xnak join bergmbar sbb sibuk berkepit dgn Cu Apit dia je..



Gambar Abg disini bersama Ucu Apit dan Mak Yang dia..




Agenda beraya diteruskan ke rumah saudara belah Abah di Kajang dan hari raya pertama jgk tahun ni kami ke rumah family mertua Adik Mama di Shah Alam, selalunya kami beraya rumah family dia raya ke-3/4, tp thn ni raya pertama dah terjah excited nak jumpa org baru..anak buah baru..alhamdullillah dpt jgk baby beraya, kalau x beraya di hospital.

Next N3..kami beraya tgk Baby Ateh Cu dan Acik Amy...


N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. wahhh meriah ......
    luasnye rumah ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau semua dapat berkumpul mmg meriah la jadinya..
      ala rumah org dulu².., mmg luas kawasan rumah dia, rumah arwah nenek dan telah diubahsuai mmg nampak besar..

      Delete
  2. Ieja.. meriahnya..tema merah thn ni..
    Blum tlambat kan, slmt hari raya buat ieja dan family.. maaf Juga eija jika saly ade salah silap komen ke apa..hehe..00 ye. Smga raya thn ni lbih bmakna..syukur sllu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itulah tema tahun ni maroon../merah marsala gitew..
      Tq saly, sama la eija pun minta maaf jika ada salah silap even kita kenal melalui blog je kan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails