Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, August 12, 2015

Aidilfitri 2015 | Raya ke-4 ~ Dah Terjah Wayang | Movie ANT-MAN

Assalammualaikum,

Raya ke 4 kami org kg dekat² ni dah terjah shopping mall..hehe. Tak plan pun sbnrnya nak tgk wayang n x sangka pun papa nak bawa jalan² g IOI City Mall, Putrajaya. Kebetulan pada hari raya ke-4 ni mama ada jemputan open house kawan sekolah mama, so dari kg kami terus gerak pergi open house rumah kawan mama dekat cheras, ayah n mak mertua pun plan nak balik rumah bangi pada hari raya ke-4 jgk..so kami gerak g open house, FIL n MIL plk terus balik rumah.

Kalau ikut majlis start pkl 3, tp kami pkl 2 dah sampai rumah kawan mama tu..so x sempat la nak bergambar² dgn kawan² sekolah yg lain yg turut sama dtg sbb ni kira mcm small gathering jgk kawan mama tu buat, yg sadisnya tu gambar dgn tuan rumah/kawan sekolah mama tu pun mama x dan bergambar bersama, awal sgt sampai, tuan rumah still bz prepare menu..huhu

Disebabkan masih byk masa, itu yg Mr. Papa terus bawa kami terjah IOI City Mall, Putrajaya.

tgk wayang pakai baju kurung..dah kata raya kan..hehe


Yeay..kita nak tengok wayang..




Movie ANT-MAN
sblm tgk movie ni dok terpikir besh ke x besh movie ni sbb mulanya mr papa nak tgk movie minions sekali bila try tgk tiket online tinggal seat yg depan sekali je tu terus decide tgk ANT-MAN je..


Tiket dah dapat tp lambat lg movie nak start..pkl 5.50pm br movie start..

Movie : ANT-MAN
Tarikh : 20/07/2015
Masa : 5.50p.m
Tempat : GSC IOI City Mall


kita pusing² mall dulu la ye..


Ok kita tgk org main ice skating..
Abg n Adik sibuk nak main sbnrnya tp Abg n Adik mana pandai main ice skating ni..Mama n Papa pun x pandai main..kita tgk je la org lain main..


Lepas tu kami lepak makan di Texas Chicken..
pertama kali try makan dkt Texas Chicken sbb kebetulan br perasan kedai ni time lepak tgk Ice Skating..depan Ice Skating ni je..


Orait..masa utk tgk wayang


sempat lagi selfie dalam panggung wayang before movie start..


Kesimpulannya lepas dh tengok movie ANT-MAN ni..besh sgt cerita dia..Mama bg 5*****
cerita dia bkn sekadar action superhero je tp ada unsur lawak dan family jgk. Unsur lawak tu yg buat terhibur. Action dia pun besh jgk sbb ANT-MAN ni berupaya utk mengecilkan diri dan mampu berkomunikasi dgn semut dah kata 'manusia semut'.

Selesai tgk wayang..terus balik  rumah mertua di Bdr Baru Bangi, malam ni kita tido umah atok n nenek ye Abg n Adik..esok kita dh balik rumah kita sbb Abg dah mula bersekolah pada 22 Julai 2015 (Rabu) dan Mama pun dah mula bekerja pada 23 Julai 2015 (Khamis).

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

2 comments:

  1. teringin nk bw fahim tgk wayang tp abah tak suka wayang ... hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, yg kami ni pulak sbb papa n mama dia mmg suka tgk wayang..hehe, Zaquan n Ziqry pun dh pandai demand n request nak tgk wayang bila lalu depan panggung wayang. Ada eloknya jgk eima x kenalkan or biasa kan anak² dgn wayang..nanti bila dah srnok tgk wayang asik dok request nak tgk wayang plk.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails