Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 17, 2015

Aidilfitri 2015 | OOTD Raya Sweetmama

Assalammualaikum,

Aidilfitri/Syawal sudah pun berakhir, tp Mama masih terhegeh² nak update n3 hari raya..(x sempat jgk hari tu kunun nak siapkan semua n3 raya auto publish), alang² dh ada mood update blog ni kan n kebetulan now Mama cuti rehat seminggu jaga my son yg x sihat...(nanti mama update story my son terseliuh kaki sampai dpt MC 11 hari), amik kesempatan jenguk² blog minggu ni..^_^..

Saje nak berkongsi OOTD (Outfit Of The Day) Raya Mama tahun ni. 4 helai je pun baju raya Mama tahun ni. Tahun ni baju raya Mama 3 helai beli readymade je senang, x dan nak beli kain n tempah baju. Ada sehelai je yg tempah itupun kain tahun lepas beli dkt Bandung, la ni br siap..huhu.. Lgpun skrg yg readymade pun byk pilihan n cantik² semua sampai rambang mata nak pilih kan, tp Mama senang je janji raya pertama ikut tema..hehe


OOTD Raya Pertama :- Kurung Moden Songket dari Zareeth Zehra dipadankan dengan Instant Shawls Madison Crown Red Aurora Sugarscarf

Ini kes last minute beli sbb nak padankan dgn tema raya tahun ni..Maroon. Beli baju melayu suami dan anak² dulu lps tu br dok cari baju raya Mama nya plk.





Mama mmg suka brand Zawara sbb dia ada size yang mmg bersesuaian dgn Mama n design dress dia cantik² pada mata Mama..♥




OOTD Raya ke-3 :- Wila Dress dari Dreemika by Radiusite dipadankan dengan Instant shawls Scarft Secrets

Wila Dress ni seosons lama pnye tp sbb ada sales raya utk tahun ni mama rembat jgk, suka kain dia jenis tebal dan x melekap dkt badan.



Last but not least, ini baju kurung Mama tempah, kain beli kat bandung tahun lps, tahun ni br siap..dipadankan dengan Instant Shawls Madison Classic Very Grape Sugarscarf.


Kesimpulannya..Mama ni Sugarscarflovers..Raya ni 3 helai Sugarscarf dapat beli utk tudung raya..^_^..koleksi Madison dari sehelai now dah jadi berhelai²..ermmm..lepas ni nak rehat beli Sugarscarf la..(dah GST ni kan kena la amik langkah berjimat cermat..) kalau terbeli pun time sales je..(nak jgk tu..huhu)..:p

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. Banyak pasang baju raya ni 😝 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..kebetulan je sbb yg wila dress tu sy beli time less so dpt la top up baju raya n baju yg sy tempah plk kain lama br siap..itu yg nampak mcm byk..^_^..

      Delete
  2. Replies
    1. terima kasih nad :)), baju² online skrg mmg byk cantik² nad..rambang mata kita dibuatnya..

      Delete
  3. sis, zawara dress tu merah sgt x sis? mcm minat nk beli tapi takut merah dia terang sgt. Please komen ye sis. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang mcm sy pakai ni bkn kaler merah, kaler dia ala2 purple pink..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails