Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, August 20, 2015

Aidilfitri 2015 | Open House Family Mertua

Assalammualaikum,

Ehh²...x abis² lg story Aidilfitri, iye x sempat lg nak abiskan N3 Aidilfitri 2015..maybe ada 2-3 lagi n3 Aidilfitri yang akan menyusul..huhu.

Minggu pertama Syawal iaitu pada 9 Syawal 1436H /25 Julai 2015 (Sabtu), Family Mertua Mama ada buat mini open house menjemput semua sedara mara dan kawan² terdekat termasuklah kawan² kepada anak menantu sekali..^_^. .Family Mertua Mama ni mmg rajin jgk buat open house raya, Mama je x pernah buat, selalu tumpang open house family mertua Mama je..hehe. 

Orait xmo citer panjang pun, majlis start jam 12 tengahari sampai malam. Antara menu yg ada..(semua Family Mertua yg masak sendiri) :- Menu utama - Nasi Tomato dgn lauk Ayam masak merah, dalca dan acar, menu raya wajib la ada - Lemang dan Rendang, menu lain - Meehoon Soto, Mee Bandung dan Spagetthi Carbonara.  




ni kami lepak kat luar menunggu tetamu


Anak² biasa lah dah ada geng sepupu..


sempat ajak anak² wefie bersama..


My mum n My Adik² Perempuan turut sama datang open house mertua Mama


Ada jgk kawan² Mama yg sudi hadir..

mlmnya ada jemputan open house kawan sekolah kami jgk, tp Mama x dapat nak pergi, so sampaikan salam je, srnok tgk kawan² dpt gathering raya 

My officemate/ BFF Madison Sugarcsarflovers..hehe.
Tq sudi dtg :)


Ok, itu je..majlis berjalan dgn lancar..makanan pun mencukupi ada lebih² sikit siap MIL bungkus utk Mama bawa balik..hehe

pssst..hujung bulan Julai tu (31 Julai 2015)  Mama ada terima jemputan open house rumah blogger eima, mama pergi bw 2 hero Mama tu balik dari kerja terus pergi, kami antara tetamu paling awal, tuan rumah pun masih bz prepare menu, lepas makan terus balik sbb nak kejar Maghrib plk..Tq eima jemput, sedap semua menu yg eima masak tp sayangnya kita x teringat pun nak bergambar bersama kan..

N3 auto publish tuan tanah ada appointment doktor follow up check up Zaquan

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. Kalau dah tukang masak yg buat open house memang meriahlah dgn hidangan yg sedap-sedap. Rugilah siapa yg tak dpt dtg:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu k.zakie, family mertua eija ni biasa buat catering, sbb tu biasa handle open house dan alhamdullillah menu dijamin sedap..hehe..

      Delete
  2. thn lepas kami join open house in law kak eija.. thn ni terasa cam bz plak..byk no mende nak buat time weekend hehe.. kambing bakar thn ni ada x? thn lepas punya mmg thorbaek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kalau dtg thn ni boleh kami jumpa baby zaed, tahun lepas nad dtg pun kita x sempat berjumpa kan, k.eija lambat time tu selisih je ngan nad, tahun ni xde kambing bakar, tahun ni buat mini open house je, khemah pun pasang yg sendiri pnye je..

      Delete
  3. wah. entry pasal raya. best.
    thn ni raya aida lemau skit.
    tak byk gi open house.
    sebab keje jauh.
    tak larat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, sama la eija pun x dpt nak join beraya open house sgt sbb asben eija ada kelas, nak pergi sendiri kalau jauh² tu x pandai nak drive sendiri..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails