Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, August 10, 2015

Aidilfitri 2015 | Raya ke-2 Di Jenderam Hilir

Assalammualaikum,

Hari raya ke-2 kami dah start jalan beraya di Kg. sebelah Ibu Mertua di Jenderam Hilir, biasalah kalau dah sampai kg Mr. Papa ni mesti lepak lama dekat sini dari keluar tengahari sampai dah lepas maghrib baru kami balik. Anak² plk sambung beraya dengan Atok, Nenek, Acik dan sepupu²nya jalan beraya ke Kuala Selangor rumak Mak Lang Mr. Papa. Kami x join beraya ke Kuala Selangor sbb Mr Papa malas nak drive jauh..dia pun amik kesempatan la dah anak² nak ikut atok n neneknya berjalan biarla anak² je yg g beraya, mama plk ikut je Mr. Papa pnye keputusan..

Raya ke-2 xde gambar sgt, yg ado gambar selfie Mama dgn Papa la..hehe sbb anak² mulanya xde mood, time sampai diaorang tengah tido, kg dekat sgt baru tido 5 minit dah sampai...:p, mau x mengamuk tido kena kacau tp biasalah bila jumpa sepupu² terus datang mood..terus nak ikut atok n nenek jalan beraya. 

@rumah Mak Uda Mr Papa
jom kita selfie gambar kita bertiga..abg sambung Zzzz...time ni.



@ rumah Wak/Nenek Mr Papa di Jenderam Hilir
Amik kesempatan selfie ..dah tinggal berdua...anak² dah selamat ikut atok dan neneknya beraya..  



@ Halaman rumah Wak..
Mama sibuk nak ber ootd raya..:p

nanti mama up n3 ootd raya mama tahun ni.., nak jgk tu..


Itu saje cerita hari raya ke-2 kami..lepak di kg Jenderam Hilir dan lepas tu malamnya balik lepak dkt rumah sendiri sementara tunggu anak² balik dari Kuala Selangor. Tengah malam jgk baru anak² balik..dan hari raya ke-2 dah lepak kedai mamak..kami satu family dan mamak tidak dapat dipisahkan..:p, malam tu amik anak² dekat tempat perjumpaan kami 1 family di Impian Maju..hehe..apalagi lepak minum dulu la..pastu balik cheras semula..tido rumah Wan Ummi lagi ye anak²..esoknya baru kita balik kg Atok di kg. Bahagia, Bangi Lama.

p/s : 2 minggu ni mama bz..dah start latihan dan audit di Unit baru mama ni..2 minggu x masuk ofis..ni dok pulun buat n3 auto publish tgh ada mood nak update blog ni kan..hhehee..w/pun mama dh bertukar unit, tp masih lg perlu keluar audit dh kata duduk Bahagian Audit..basic nya masih kena keluar Audit cuma dh xde keluar Outstation la...

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

2 comments:

  1. Biasalah budak kan Eija tak kira raya ke apa kalau belum puas tidur kena kacau memang hilanglah mood nak berambar..

    Cantiklah tudung Eija:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, kita pun kalau x cukup tido boleh hilang mood kan..hehe

      tq kak, instant shawls madison classic dari sugarscarf, eija skrg suka pakai madison sugarscarf ni senang nak pakai sbb instant n boleh gayakan dgn pelbagai gaya..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails