Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, October 14, 2011

1 Day Jalan2 Langkawi Wif Geng Opis | Selamat Tiba di LCCT & Langkawi

As Salam

Hari ni baru ada masa nak update story jln2 Langkawi sweetmama bersama Geng Opis pada 27 September 2011(Selasa). Enjoy sangat sesekali dpt joint kawan2 berjalan smpai ke Langkawi. Kami beli tiket tambang murah Air Asia..pergi balik baru RM36 seorang. Kami pergi 7 orang. Flight dr Kl to Langkawi jam 12.00 tgh dan Flight  dr Langkawi to KL jam 9.10 Malam.


Pagi tu en suami hantar sweetmama mcm biasa ke opis, sbbnya sweetmama tumpang my friend dia jmput kol 9.30 pagi kat opis pastu terus gerak ke LCCT. Baliknya pulak en suami terus jemput sweetmama di LCCT dan terus ke Melaka. (story melaka nnti sweetmama update..tp xtau la bila ada masa..huhu..)

Sweetmama mmg niat pergi nak enjoy ngan kawan2..so xde la aim pun nak beli pinggan mangkuk kat sana..tp bila dh balik sini..hati mula la berkata2..ruginya aku x shopping pinggan mangkuk..huhu.. Tp itu la x shopping pinggan mangkuk pun duit mengalir mcm air jugak..ape jerk yg sweetmama shopping..itu nnti sweetmama smbung update dlm n3 lain.


@LCCT..before check in
kami dh check in online

dh sampai Lapangan Terbang Langkawi
sempat lg sweetmama yg giler bergmbar ni posing berlatangbelakangkan kapalterbang yg kami naiki

Posing2 sebelum tunggu kereta sewa sampai
Kereta Sewa pun kami dh booking sebelum smpai langkawi lagi
kami nya Ketua Rombangan..mmg efficient...mmg Ketua Rombongan tetap la..(ada hati nak g lagi ni..hehehe.)
Ketua Rombongan xde dlm ini gmbr..diala Ketua Rombongan diala jgk Photographer kami..pendek kata semuanya dia yg uruskan..
itu yg wat we olls loves u dear..♥

ini la kereta yg kami sewa..AVANZA
cukup2 untuk 7 orang, kunun masing2 xde la nak shopping sakan, sekali amek kaw barang2 kena riba x cukup nak letak kat bonet..huhu
belajar dr pengalaman..lepas ni kena sewa kereta lg besar ..INNOVA pulak ke..hehehe
time ni ketua rombongan dh berbunyi..ni nak bergmbar ke nak soping..(takut x puas soping)
ya ampun dear...dua2 sekali..bley x..:p

k.ayu..merangkap pemandu terhormat kami, sbb k.ayu dh biasa bw Avanza..so k.ayula yg kena bw..lgpun k.ayu yg paling senior..ehhehee..
sebelah pemandu mestilah Pemandu Pelancong a.k.a leader kami laaa...

ok alhamdullillah dh selamat sampai dan dh dapat kereta..kemana destinasi pertama kami ye...to be cont. next n3..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. wahhhhhh sehariiiii aja?????? heee oklakan dpt enjoy ngan kawan2 suma...mcm hubby ari tu g sabah pun sehari aja...urusan bisnes

    ReplyDelete
  2. yeahhhhaaaaaaa!!! bestnya mama.. terbang hingga ke langkawi.. nek cable car kat gunung yg tggu tu x?! ;)

    ReplyDelete
  3. @amiey lee: yup sehari jerk n enjoy sgt...

    @Salina@IbuAqil: hehe..mmg best..x naik pun cable car..mmg x masuk agenda..sbbnya agenda utama kami adalah soping..hehehe

    ReplyDelete
  4. besh jejalan ngan kengkawan sambil soping2

    ReplyDelete
  5. @AyuArjuna BiGoshh: betol..betol..betol..^_^..

    ReplyDelete
  6. NAK NOMBOR TEL KERETA SEWA BOLEH...

    ReplyDelete
  7. @Suryani: boleh, nnti eija tanya kwn eija yg uruskan tu..

    ReplyDelete
  8. nk number kereta sewa juga boleh?

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails