Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, October 10, 2011

Hero2ku Sakit Mata, Selsema dan Batuk

As Salam,

Hero2 sweetmama abis kena sakit mata balik dr Melaka (keje sambil bercuti - 28 hingga 30 Sept 2011). Sweetmama perasan pagi Sabtu (1hb Okt. 2011) mata Ziqry bertaik mata, bila dh mandikan Ziqry..tengahari tu tengok naik balik mata dia bertaik, terus sms en suami ajak g klinik lepas selesai urusan dia, pagi tu en. suami ada tournament bowling bulanan dia, tp malam hari baru kami bw Ziqry g klinik, bw dia g klinik Lita Alis kat Bandar Baru Bangi jerk.

Setelah diperiksa oleh Doktor, sweetmama dimaklumkan yg Ziqry sbnrnya bukan la sakit mata yg smpai merah biji mata dia tu, sbnrnya Ziqry ni Selsema, kesan drpd selsema tu yg buat Ziqry sakit mata (selsema x keluar, naik smpai kemata). So doktor bg ubat selsema n ubat titis kat mata.

Esok Abgnya (Zaquan) pulak kena sakit mata, berjangkit dr Adik (Ziqry) la tu, Sib baik Isnin nak g bw Ziqry ke Peads Klinik bolehla referkan sakit mata si abg pulak.

 abg n adik
abg skrg dh pandai makan gula2, kalau dulu x suka sgt mkn gula2, skrg ni kalau bg gula2, boleh abis 1 batang gula2 lolipop ni, tgk gigi dia pun dh mula kuning.

cian adik selsema n sakit mata

Alhamdullillah mmg bukan sakit mata yg teruk, kalau x mau 1 rumah kena jangkitan..huhu, tp kalau dh selsema tu x mustahil kena batuk pulak, skrg ni satu rumah batuk, cuma belum demam jerk, sweetmama jerk yg tetiba kena demam(seram sejuk) tgh malam sabtu (8/10/11) tp alhamdullillah x berlarutan. masih mampu lagi nak dtg keje ari ni. Semalam pun sakan bejalan lepas g kenduri kawin kawan.



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. Alahai cian.. Get well soon ye cuyunk.. ;)

    ReplyDelete
  2. semoga hero2 tu cepat sembuh dan sihat ...

    ReplyDelete
  3. alahai ciannyer baby...semoga cepat2 sembuh ya. Amin. :)

    ReplyDelete
  4. @Salina@IbuAqil: tq ibu aqil, alhamdullillah x demam xdela meragam sgt anak2,skrg ni cuma batuk jerk la, selsema n sakit mata dh makin sembuh, bila bangun pg jerk la bertaik mata sikit.

    @Prince Halilintar: tq prince, alhamdullillah dh semakin sembuh n berharap lepas ni diorg x kena demam pulak, bdk kalau demam meragam.

    @Shiela Latif: Amin, Tq Shiela.
    Itu la masa mula2 tgk mata adik ziqry asik bertaik jerk, takut n kesian kat dia baby kan dh kena sakit mata, tp alhamdullillah dh semakin sembuh n baby pun x meragam sgt.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails