Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, October 4, 2011

Riang Ria Raya@ Open House Keluarga Mertua

As Salam

Ye2 kelmarin nak buat sesi marathon story aidilfiri 2011 disebabkan bulan syawal dh abis dh masuk bulan baru, tp biasalah dh agak dh compom x sempat, sambung la ke hari ni, ini kira last story aidilfitri 2011 sweetmama.

sebab apa sweetmama cakap riang ria raya sbb ada banner ni riang ria raya..., eh xlah bkn sbb banner ni jerk tp my family in law(fil) mmg setiap tahun buat open house n alhamdullillah tahun ni mereka berkongsi dgn 3 family jiran yg lain dan sememangnya bersama2 bergotong royong menyiapkan persiapan sambutan dan menu open house. sikap kejiranan yg tinggi di taman perumahan my fil ni.

 Majlis open house telah berlangsung pada 17 Sept 2011 dr jam 12tgh hingga 11 malam

Layankan menu2 yg ada..semuanya masak sndiri 
my mil caterer sesape yg berminat boleh la order (promo skjp...hehehe)
 Lauk2 untuk dimakan bersama nasi putih

Laksa
ada org lepas bersalin pantang tak makan laksa sampai setahun
tp sweetmama pantang nmpk..huhu..
ini 1st time la sweetmama makan laksa lps abis pantang (bertahan 4 bln jerk pantang mkn laksa ni..salute la kat mereka yg boleh pantang x mkn laksa smpai setahun)

 Soto dan roti jala

itu la antara menu yg sempat disnap
malam menu lain pulak..ada mee goreng n nasi goreng

 Tuan rumah..my fil wif cucu2nya..adik ziqry n kakak dania
abg zaquan time ni xde mood nak bergmbar bersama

 see..dia x bg pun mama nak amik gmbr dia
Papa layan zaquan makan dulu sbnya lepas makan tgh tu papa ada tournament bowling
mlm br papa balik, teruk gak la zaquan nangis cari papa dia bile atok terbocor rahsia bgtau papa xde g main bowling.
ape yg dh lain kat papa ni..(cepat2 siapa org pertama yg bg jawapan betul sweetmama bg hadiah ... :P)
our hero..Abg & Adik
mood posing baru dtg
itu pn sbb sibuk nak dukung adik

 Adik Ziqry wif Kakak Dania 
besarnya adik dh nak sama tinggi ngan kakak yg dh usia setahun lebih
kakak maintain chumell

 Mama dan Adik
kalau ikutkan mmg penuh gmbar mama ngan adik jerk..

 kami bertiga
ermm..x sempat jg nak bergmbr berempat

satu2nya my friend yg sudi dtg..kawan sekolah.tenkiu zura dtg 1 family.
Adik Ziqry yg x lepas2 nak mengemping jerk ngan mama sepanjang hari.
kawan2 yg lain bkn sweetmama x ajak, sweetmama ajak juga, tp biasala diaorg kalau boleh nak g rumah sweetmama kalau boleh nak sweetmama yg wat open house, tp itu la sepanjang 3 tahun duk umah sndiri ni mmg x pernah lg wat open house...rasanya mmg x bersediala nak wat open house kat umah sndiri..wat majlis smbutan besday anak pun dh rasa kalut..hehehe..

tamat sudah story aidilfitri 2011 sweetmama..^_^..

*n3 auto publish*
p/s: semalam sweetmma cuti rehat bw Ziqry check-up susulan di peads klinik, hospital serdang, hari ni papa pulak cuti rehat jaga anak2, sweetmama x leh cuti, minggu ni audit lagi, (nenek zaquanziqry masih lg mood bercuti..penat baru balik bercuti langkawi (29-9-2011 hingga 3-10-2011) semalam)




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. mai jengah sinii....bace2 entry..baru perasan..baru ziqry macam baju rifqy la..sebijik!!!!

    ReplyDelete
  2. masih lagi beraya ye....sedap-sedap semuanya makanan tu.

    ReplyDelete
  3. salam,
    meriahnye! family caterer ke? patut la mcm2 ada ;D

    ReplyDelete
  4. mood beraya xhabis lagi ek..hehe

    comelnya anak akak tu....

    ReplyDelete
  5. @mama rifqy: terima kasih sudi jengah n baca n3 kat sini.. :) oh iye ke sama..baju bdk lelaki kan mmg selalunya same jerk sbb t-shirt..hehee

    @Kak Aya: hehee..xdela beraya lg..cuma story raya tu yg lambat update..br nak terhegeh2 update..
    mmg sedap pun sume makanan tu..

    @So Shy Lady: Family mertua yg wat bisness catering, sweetmama ni x pandai pun masak..masak utk makan sndiri pandai la..huk3..

    @Prince Halilintar: hehe..makasih prince..like mother like son..ngeh2..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails