Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, October 13, 2011

Rutin Check-up Bulanan Ziqry | Check-up 5 Bulan

As Salam

Rutin Check - up Ziqry ke 5 bulan di Klinik Kesihatan (KK) adalah pada 6 Oktober 2011(khamis) selang beberapa hari jerk drpd check-up kedua Ziqry @Peads Clinic. 


hasil pemeriksaan bulanan Ziqry:-

Berat: 7.125 kg (naik 0.89kg)
Panjang: 64cm (bertambah pnjang 2cm...hehehe)
Ukur lilit kepala: 40
Suntikan Imunisasi: Ya..,Alhamdullillah tak demam.
Refer Doktor kes Ziqry batuk, doktor check suhu badan 36.5..tak demam tp bila sweetmama bgtau sblm ni dia selsema n sakit mata dan skrg ni batuk pula, jd doktor bg ubat cairkan kahak. Hingga ke tarikh hari ini (13 Okt 2011) Ziqry still ada batuk lg..on off..on offf. selalunya pagi n malam la batuk dia dtg. (adesss...1 rumah batuk sbnrnya)

Perkembangan

Kalau bulan lepas sweetmama citer yg Ziqry dh pandai meniarap dan tido pun dh macam orang besar. Skrg ni Ziqry dh pandai:-

i) berguling2 
sejak dia dh pandai meniarap ni, kalau dia nangis mula la dia berguling2 dr hujung sini smpai hujung sana...ada hari tu tau2 Ziqry dh ada bawah katil, time tu cuak ada, kelakar pun ada...sbb tgk muka Ziqry yg cute ada bwh katil..sib baik dia bukan jatuh terguling dr atas katil, sweetmama mmg baringkan dia atas toto depan tv...tempat kami 1 family berguling....hehehe..

ii) Merajuk
Adik dh pandai merajuk dh skrg ni, kalau kita wat x tau jerk time dia nangis/lwt amik dia, dia akan nangis n wat muka merajuk..meniarap sambil meletakkan pipi sebelah di lengan..suka tgk muka adik merajuk..sgt cute..leh x camtu..:P

iii) Dah Kenal Orang
Sweetmama perasan Ziqry skrg dh kenal org, especially mama, papa n abgnya Zaquan..kalau kami xde depan mata dia mula la dia nangis minta perhatian, kalau kita ada depan dia, dia akan diam n tersengih2. Yang paling sweetmama perasan dia takut tinggal sorang2, kalau terjaga malam, dia akan pandang jerk abg dia lama2, pastu dia akan terlelap sndiri...memamg Ziqry skrg ni nak dilayan, dlm erti kata lain nak kena ngadap dia jerk la pulak...



iv) Suka Diagah dan mulut bising
sgt suka bila diagah dan mula asik nak ckp..."gugugagagaga..." (bahasa baby..agaknye...:p), bukan mulut jerk bising tp skrg ni asik menyembur jerk..asik nak main air liur jerk la...

Next Check-up Ziqry : 10 November 2011



Exabytes - Your Excellent Hosting Partner! 


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. Dah pandai majuk ye hero mama ni.. ;))))) comel!

    ReplyDelete
  2. oh...dah byk perkembangan adik...klo dah pandai merangkak letihlah nak mengejar..:-)

    ReplyDelete
  3. oh..huda lom update psal ini ttg lukman :)

    ReplyDelete
  4. huda x update lg psal lukman ni :)

    ReplyDelete
  5. @Salina@IbuAqil: hehe..itu la dh pandai majuk n manja dh dia skrg ni..

    @♥SyilaSyira♥: alhamdullillah mmg dh byk perkembangan dia..srnok tgk dia mmbesar dgn sihat dan terasa kejap sgt masa berlalu..eh dh 5 bulan dh anak mama ni.., btol tu lepas ni letih nak ngejar pulak..

    @Huda: hehe...baru jerk baca update ttg lukman td..lukman lebih berat sekilo dr ziqry n lebih 2cm pnjg dr ziqry..mmg sgt chumell la lukman..yg pasti mmg usia 5 bulan ni diorg nyer perkembangan sama suka berguling2 kan.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails