Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, October 2, 2011

Jamuan Hari Raya Opis 2011 | The Menu

As Salam,

Walaupun Syawal dah abis, citer pasal raya x abis lagi, bknnye ape story ni dh lama kat dlm draf x sempat nak update n publish disebabkan bz ngan keje, jdnya ari ni (dh 4 zulkaedah pun) sweetmama wat marathon story raya sweetmama yg tercicir ni..huk3.

motif pic ni nak tunjuk senarai menu, nmpk ke tak senarai yg ada kat atas meja tu...
ni untuk meja VIP, akceli sama jerk menu utk VIP ngan sume org..

Tapi ni antara menu yg sempat sweetmama snap dr dekat
Mee Rebus dr seksyen kami (Perbelanjaan & Pengurusan)
 tp bukan kami masak, kami order jerk..hehehe
Setiap Seksyen wajib sumbang 1 menu, menu utama jerk kelab bayor..

Spagetti dari Seksyen Audit Kewangan
mmg mabeles..sedap giless..homemade ye..

Satay yg kontroversi
menu wajib kebanyakan jamuan2 raya jabatan n menu yg paling laris selalunya kan...
mula order 900 cucuk, tp dapat 300 cucuk
tp alhamdullillah selesai sumenya, 600 cucuk dtg kemudiannya

menu utama: lemang n rendang sponser dr kelab, order dr kakak opismate , 
pic rendang x sempat snap, bkn saje x sempat snap, rupanya x sempat nak rasa pun, lgpun kenyang baru makan jamuan kat MOF igtkan nak tunggu lwt ptg sikit br nak rasa..tp terus terlupa nak rasa..huk2..

pencuci mulut muffin n kek gula hangus sponser by pengarah n import dr kelantan..


pencuci mulut lagi...dadih

Lastly Biskut Raya ...biskut kat dm pic ni sedap jerk kat tekak sweetmama ni..
org tanya tokey biskut raya x bawa pun biskut raya..
nak bgtau ye..i bkn tokey biskut raya, i cuma dealer jerk, tokey biskut raya my mil
biskut raya kat umah i thn ni pun ehsan my mil..huhu..

p/s: ada sambungannya lg story raya opis 2011 ni..hehee..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

3 comments:

  1. lama xjengah sini...hehehe
    sedap plak tengok menu2 raya ni sume...

    ReplyDelete
  2. @eT: hehe..tq singgah, eija pun rasa mcm dh lama x singgah blog eT.
    biasala bila dh abis syawal mula la rasa nak makan menu syawal balik, time ni la rasa serdak biskut raya pun sedap..

    ReplyDelete
  3. Salam puan

    Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

    Senarai Rakan niaga kami:-

    1. Restoran Lubuk Selera / Stall Mee Bandung
    105 Jln Pulai 7 (Sebelah Kanan Pintu Gerbang Nak Ke Giant UMall Dari Aeon Tmn Universiti Skudai)
    Waktu niaga: 7.30mlm hingga 10.30mlm. Cuti Rabu.

    Ps- Kalau nak datang disyorkan call/sms 012 7474039 dulu untuk pastikan stall buka atau tutup


    2. Restoran Anjung Warisan
    Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
    Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


    3. Teh Laris Kafe
    21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam.
    Setiap hari 8pg to 7pg. Ahad 8pg to 12t.hari


    4. Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak)
    Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur.
    Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


    5. Kopitiam Sukand's
    62 Jalan Bandar, Port Dickson


    6. Restoran Syahirah
    No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi
    (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


    7. Warong Hijrah
    10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh


    Jika nak beli rempah boleh tempah di www.meebandung.my


    Terima kasih

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails