Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, June 26, 2010

Makan2 Wif My Family


Salam hujung minggu, minggu ni sweetmama berada di umah my mom..without papa zaquan..smpai ke saat ini..papa zaquan sedang sibuk dgn aktiviti sukan opis dia...ni saje nak masukkan n3 Mak Yang Zaquan belanja kami makan Satay semalam (jumaat-25/6/10) .....dekat depan area umah ni jerk..kat D'Penghulu...sbb Pak Uda Zaquan punyer permintaan nak makan satay...lgpun br lagi hari gaji kelmarin kan...Mak Yang Zaquan pun x keberatan utk belanja kami sume makan mlm...actually sweetmama ngan mak yang Zaquan dh mamam Kueytiow goreng kerang beli kat pasar tani Putrajaya..iye la kami kan balik sama..sbb sweetmama tumpang dia balik ari jumaat tu..sampai jerk kat tempat makan, yg x syoknye my son Zaquan meragam la plak. X senang  makan dibuatnye kami. Kalo tgk pada gmbr kat bwh ni mmg nmpak mcm happy jerk..tp dak kecik zaquan ni ok skjp jerk..pastu asik nak kita dgr arahan dia jerk..hahaha..sudahnya zaquan x smpat pun mkn mknan kegemaran dia udang goreng tepung n teh ais..kena kurung dlm kereta oleh Wan Ummi yg dh tahan dgr zaquan dok terjerit2....hehehe...Sebenarnye Zaquan tension..dia igt kitaorg nak bw dia g jln2.sekali g mkn dkt jerk..dia rasa x puas dok jln2 naik kereta..itu yg dia wat perangai.
ramai gak rupenye yg g mkn kat D'Penghulu ni...or maybe sbb hari gaji sume kedai mkn mmg penuh..hehehe.kelihatan disitu menu utama Satay dan My sis yg tukang belanja dan my bro yg request nak mkn satay.
tgk arr menu udang goreng tepung tu order khas utk zaquan..tp dia sibuk dok nak mkn nasi goreng ikan masin Pak Uda dia punye...yg lain2 tu masing2 dh tensen tgk zaquan wat perangai..huhu..

Anyway tenkiu la diucapkan kpd My Sis yg belanja kami sume..w/pun pun suasananye agak tensen disbbkan my son zaquan. To Zaquan : jgn arr nakal2 tau...nnti sume org xnk bw g jln2 lg tau.


2 comments:

  1. amboi2... sodap nye

    * emm stil xleh bukak ke blog aku ?
    pelik jgk tu ...

    ReplyDelete
  2. hehee..bole thn gak la sedapnye..ntah arr zura aku pun pelik gak ni...xtau camne nak ilangkan virus malware detacted tu..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails