Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Bapa

Sekiranya hari Ibu di Malaysia disambut pada minggu kedua Mei, Hari Bapa di Malaysia pula disambut pada minggu ketiga Jun setiap tahun dan tahun ini hari bapa disambut pada 20 Jun 2010 (Ahad). Dikesempatan ini sweetmama ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada my beloved Abah..Hj Mohamad Zin bin Mohamed Yusof dan Bapa Mertuaku..Mazlan bin Buyong serta en suami Muhammad Khairi Mazlan...semoga kalian sentiasa dilindungi dan dirahmati oleh Allah S.W.T. Dikurniakan rezeki yang melimpah serta diberikan kesihatan yang baik.

Bercerita tentang Abah...,my Abah seorang yg pendiam sbnrnya..so kami adik beradik pun x close sgt ngan abah....selalunya ummi la pengantaranya kalo nak minta sesuatu kat abah...hehee..tp we all syg sgt2 kat abah.sbb we all know..abah jenis yg x tunjukkan kasih sygnye...tp dlm hati dia tetap abah yg penyayang. Sweetmama igt lg masa sekolah rendah dulu..kalo sweetmama x tau nak wat keje sekolah..abah yg akan watkan especially keje sekolah lat. matematik n bab karangan..masa standart 6...abah prnah watkan karangan smpai cikgu tegur sedap btol karangan awk ni..btol ke awk yg wat ni...hehhee..., yg wat sweetmama terharu tu sbb selalu nye bila cikgu bg homework kita akan tanda kat buku...pastu sweetmama bila x tau wat akan tertido brsama buku homework..sedar2 pagi nak bgn sekolah...siap sume homework..tau...tp smpai standart 6 jerk la abah tolong wat kan homework..bila dh sekolah menengah..pandai2 sndk la..dh besar pnjg..x kn xtau lg kot..Alhamdullillah..w/pun dimanjakan sebegitu..sweetmama berjaya jgk dlm pelajaran smpai ke peringkat menara gading. Kalo diikutkan abah skrg ni pun dh x berapa sihat..abah menghidap kencing manis, darah tinggi dan jantung..3 serangkai...ermm..mmg penyakit berbahaya...,buat pertama kalinya pada tahun 2004 abah diserang serangan jantung...bayangkan la my abah ni mmg seorg pendiam..dia x bgtau pun yg dia sedang sakit...smpaila dia terjatuh ...n bila dibawa ke klinik kesihatan...doktor terus refer ke HUKM...rupanya jantung dia dlm keadaan yg merbahaya smpai kena wat operation...saat pertama kali dikhabarkan berita abah masuk wad..time tu sweetmama tgh keja...automatik bile dgr...terus nangis...n bila smpai hosp mmg we all sume rasa sedih n asik nangis jerk..abah pun sayu gak hati dia especially bila dia tgk mak n adik beradik dia dtg melawat...alhamdullillah skrg ni jntung abah dh ok..cuma lately ni abah nmpak x sihat sbb penyakit kencing manis dia..kaki dia dh rasa mcm kebas2 selalu...apa yg mampu sweetmama lakukan adalah mendoakan yg terbaik utk abah ..so sbnrya we all sume mmg syg kat Abah.

Bercerita tentang Bapa mertuaku....yg kupanggil ayah...seorang yg ringan tulang...sgt menyenangkan My MIL n keluarganya juga seorang atok yg penyayang..kpd cucunya..my son la...sbb rajin melayan kerenah zaquan...untuk pengetahuan...atok mazlan la yg setiap bulan akan bw zaquan gunting rambut..hhehe..so sweetmama x berkesempatan lg nak tgk sndiri b/mana la zaquan kalo g gunting rmbut kat kedai...tau2 jerk atok dia dh bw g gunting rmbut...tp atok dia ckp..zaquan elok jerk ..diam..jerk bila rmbutnya digunting...yg zaquan  plak smpai dh tau kedai gunting rmbut tu...sbb bila kitaorg lalu jerk pekan kajang...dia akan tunjuk kedai gunting rambut dia n atoknye..& akan sebut ting..ting (gunting arr tue..)hhhee...

Khas buat en. suami...Slmt hari bapa...sedar x sedar dh 2 thn abg menjadi seorang bapa...semoga menjadi papa yg terbaik wat anak kita...terima kasih kerana saling bantu membantu ...especially part untuk tukar pampers zaquan, mandikan zaquan, tidokan zaquan dan bgn tgh2 mlm utk wat susu zaquan ... hhehee..mama sedar...tanpa bantuan en suami msti sukar utk menguruskan kehidupan seharian... love u..

Anyway ...Selamat hari bapa kepada semua bapa2 di Malaysia.

No comments:

Post a Comment

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails