Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 25, 2010

Unbakes Cheese Cake Sy X Jadi ! :(

Sangat sedih ok....Unbaked Cheese Cake sy x jadi...minggu lepas excited sgt g beli brg2 nak wat unbaked cheese cake ...igt nak wat cuti hujung minggu lepas la..sekali ade jerk brg yg x lengkap...siap paksa en. suami g tesco utk dptkan brg yg x lengkap tu...bila dtg opis ari Isnin..my opismate yg dh try wat..dok cite berjaya wat...sedappp sama mcm yg tuan punyer resipe wat...ini yg wat bertambah2 excited sweetmama nak try wat. So mlm Isnin(21/6/2010) tu jgk sweetmama pun mulakan la operasi nak wat unbaked cheese cake ni...ini 1st time tau sbnrnya nak try wat cake..n 1st time la rasmikan mixer yg dihadiahkan oleh opis ni jgk...agaknye mmg xde bakat utk wat cake..sbb tu x jd...huhu. ciannye kat sweetmama kan...


Tp sweetmama sgt berminat nak wat memandangkan ianya sgt senang..xperlu bakar or kukus...just kacau bhn2 sehingga sebati dan sejukkan dlm fridge sahaja sbb tu namanye unbaked cheese cake. lgpun opismate yg dok perkenalkan unbaked cheese cake ni dh 2 kali dok bg sweetmama rasa..siap bekalkan tu..sgt sedap okey..tu yg kunun2 nak wat sendiri.. Resipi asalnya opismate amik kat SINI. so sesiapa yg berminat nak try bole la try plak....tp nnti sweetmama nak try lg sekali smpai jdk...cuma masa & ketikanya x tau lg...hehehe..sib baik time sweetmama wat unbaked cheese cake ni ditemani oleh zaquan..see zaquan org sibuk kat dapur dia pun sibuk gak smpai abis baju kotor ditumpahkan air cokelat kat baju...huhu..
masa ni kalo nak tau kol 1 pagi tau br selesai wat cheese cake ni..actually senang n sekejap jerk...tp sweetmama saje jerk wat mlm..xsgka plak si kecik ni bgn time sweetmama br mula nak wat operasi..at lastnye tu yg wat cake ni sama2 ngan dia smpai tgh malam..bkn mlm lg daa..pagi...

3 comments:

  1. xpe... try lg, bile dh sodap pangil aku dtg makan yek

    * bley bukak blog aku?

    ReplyDelete
  2. ala2..sian nye..x pe..jnji ade jgk try nk wt..usaha lgi..ganbate=)

    ReplyDelete
  3. Fazilzura : tu arr pasti akan try lg..kalo jdk br berani nk bg org rasa..heheh

    still x bleh baca ko nye blog la..kadang2 dia bleh buka skjp jerk..xsmpat nak abis baca dia pop up balik malware detected..sgt frust okey...

    fatinmasturahMJ : cian kan...hehehe..tq..mmg akan try lg..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails