Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 20, 2010

10 Syawal : Majlis Tunang Kazen, Hantar Repair Kamera, Pak Cu Apit Zaquan Dtg Umah Beraya n mlmnya Mama Ngan ZaQuaN Pulak Beraya

Salam 11 Syawal,

Panjangnya tajuk n3..hehe..,

Semalam 10 Syawal..itu la agenda  n aktiviti kami..

  • Majlis Tunang My Kazen~Maisarah Ishak~


kol 11.00 pagi bertolak dari umah terus ke majlis pertunangan my kazen kat Senawang, N.Sembilan..kami sebaya..bukan saje sebaya tapi same tarikh lahir..11 Julai 1980..hehee..dolu2 masa kecik2 prnah la celebrate sekali..dh besar2 ni..ermm..hubungan pun dh x rapat..huhu..

majlis pertunangannya berjalan ngan lancar...kami smpai pun on time..sampai2..tuan umah suruh mkn dulu..so terus la kemeja mknan ye..mknanya mmg sedap la..mkn nasi berlauk..zaquan pun selera jerk makan..pic2 mknan kami x snap..pic2 kami jerk yg lebih..hahaah...kami pulak yg posing..mengalahkan org nak bertunang..:P

time ni dh kenyang..lepak2 smbil menanti rombongan dr pihak lelaki & sblm majlis bermula..

sblm tu..smpai2 umah ..my sis smpat snap pic hantaran
hantran drpd pihak perempuan kpd lelaki

Ohh..rombongan lelaki sudah smpai ye..

hantaran drpd pihak lelaki kpd pihak perempuan
ini la my kazen yg sedang berdebar menunggu detik menjd tunangan org..hehe
alhamdullillah selesai ngan selamatnya.


Sib baik jgk la zaquan x meragam sgt..sbb ade kawan..dua pupu zaquan jgk diorg sume ni..n diorg sgt leka main buaian smpai la majlis selesai..

Alhamdullillah..selasai majlis..kami sume bergmbr kenangan ngan sume pakcik makcik sebelah abah.., kazen sweetmama ni anak abang my father..anak Pak Teh..tp pic reramai tu dalam  camera photografer la ye..huhu..
ini antara pic wan & anaknya(abah & adik-beradik dia)
hehee..smpat lg anak beranak ni nak posing.., zaquan siap request nak dok atas bantal ni..

  • Hantar Repair Camera@ Bintang Maju, Warta

Selesai sume..kami pun beransur la dulu..dr senawang dh kol 3.00 ptg..OTW nak balik umah..My Fil call Papa Zaquan nak ajak berjalan raya..tp iye la kami kat atas jln lg ni..x tau la kol brape pulak smpai...so papa zaquan bgtau..kami xdpt nak joint la nmpknya..

Sib baik jln clear..kol 4 dh smpai umah..igtkan..my family nak dtg singgah umah..sekali diorg ikut LEKAS..terus terlupa nak dtg menyinggah..kami pun terus la plan ke WARTA..antar kamera sweetmama yg rosak tu kat BIntang Maju, Warta..ermmm..kalo ikut salesman tu bgtau..rasa mcm xdpt nak claim warranty jerk..sbbnya kerosakan kamera tu nmpk sgt sbb terjatuh..huhu..papehal pun diorg akan hntar kat centre dulu.kalo bole, okey la..kalo x..kena tmbh duit sndiri la nmpknya..sib baik jgk la dia bgtau kos gnti lens camera tu lebih kurang RM200+ jerk..

  • Pak Ucu Apit Zaquan Datang Beraya

Balik dr Warta, Pak Ucu Apit Zaquan pulak call nak dtg beraya ngan awek dia..okey la..zaquan suka la dpt jupe Pak Cu Apit dia ni. Sweetmama jamu diorg dengan spagetthi jerk..

acik linda x pndang camera la..

Peace..tp lepas tu bila Pak Ucu Apit dia balik..mula la dia menangis2..nak ikut..huhu..

Kami Pulak Beraya

Akceli kami x plan lgsung pun nak kuar beraya mlm ni..plan kami cuma nak dok umah layan bola..MU lwn Liverpool..layan astro beyond...bola start awal pula tu.. kol 8.30mlm..

Tetiba My Fil/Atok Zaquan datang umah n ajak kami beraya..bila my mil bgtau nak g raya umah sepupu papa zaquan(abg ajai/k.yani)..sweetmama pun okey jerk..sbbnya excited gak nak tgk umah baru diaorg..n papa zaquan pun setuju nak g umah sepupu dia tu..so kami pun terus bersiap2 n kuar umah kol 7 mlm..smyg maghrib n mandikan zaquan kat sane terus hehe..Siap dihidangkan kami Satay..kenyang la..

Lepas tu papa zaquan terus dgn agenda asal..tgk bola..wajib..die hard fun MU la katanya..sweetmama n zaquan joint my family in law..beraya..terus ke PJ..umah Makcik Papa Zaquan..kat sini terus bg nasi utk mkn malam..bertambah2 kenyang..hehee
kol 11.15 br bertolak dr umah acik yah smpai umah dh kol 12 mlm..bole pulak sweetmama terslh bw kunci..sib baik papa zaquan lepak kat Impian..dh satu keje pulak lps tu hntar blk sweetmama ..huhu

5 comments:

  1. aduaaii pjgnye tajuk n3 uols nie...tapi bila time raya nie mcam2 undangan kene attend kan...hehehe

    ReplyDelete
  2. Wahhhh padat sepadatnyer agenda semalam ek, kihkih....baru puas hati..

    Cantekk sgt hantaran pihak lelaki tue, mmg teruja la bila tgk, kihkih (dah kawin pun teruja lagik, sabo je la).......

    ReplyDelete
  3. Hezesuze : hik3..pnjg kan..,btol tu time raya ni la pun masa utk jln2..

    Mummy Yu'xan Lee : mmg padat smpai ke mlm..balik terus tido..huhu

    haah eija tgk pun teruja..hik3..ala ape slhnya dh kawin pun..kalo minat tgk gubahan ni..mmg teruja jerk..

    ReplyDelete
  4. hambek, byk btl criter dia, tak semput menaip, tapi semput nak membaca. kak, mcm mana nak buat perkataan yg bawahnya bergaris tu??? ajar-ajar.

    ReplyDelete
  5. hahahaa..semput ke..adeh...

    garisan tu click underline jerk..kan bila kita compose n3 kat icon tu ade U sebaris ngan icon Bold n Italic..klik kat situ jerkla..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails