Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, September 17, 2010

Misi Mengemas Berjaya..Ceria Tak?

Semalam cuti umum Hari Malaysia..sweetmama x berjalan raya pun..cumanya otw nak balik dr cheras ke bangi..kami singgah umah Mak Long Cheras(Papa Zaquan) ...umah Mak Long ni mmg wajib kena ziarah..kalo x mmg bising Mak Long..hehe..mmg dekat sgt umah mak long papa zaquan dgn umah my mum.. 10 minit dh smpai..tp dlm tempoh 10 minit tu zaquan bole terus tertidur dlm kereta..ngantok sgt la tu..n spjg kami beraya kat umah mak long cheras..mmg zaquan tido ngan lenanya..kami kuar pun dh tgh ..lps zohor..waktu sedap nak tido tgh..hehe..

Lepas beraya umah Mak Long..terus singgah umah my mil..nak amik drill..misi untuk memasang tirai dapur n mengemas la..kebetulan atok n nenek zaquan nak beraya..haaaa..sedang elok sgt la..atoknya nak bw zaquan berjalan..bole la kami mengemas dgn tenang..

sampai umah..mmg terperanjat la..knape pulak maggi ade depan tangga..pastu abis terbuka..check kat dapur..xde pulak terabur..tp bila check kat bilik stor..abis stok susu zaquan kena tebuk n bersemut..sah ade binatang..masuk ni..x lain x bukan..Cik T la..sejak bila pulak umah ni ade cik t...sebelum ni tinggal umah seminggu jgk..xde pulak Cik T masuk..n selama dok kat umah ni  pun x prnah jupe lg ngan Cik T ni..huhu..

So Apelagi ..mmg berhempas pulas la kami mengemas semalam..smpai ke mlm..sib baik jgk la zaquan ikut atok n nenek dia beraya..kalo x mmg x jdk keje kami di watnya..spjg mengemas umah pun x terjupe pulak Cik T ni..

See..okey x ..ceria x..ini la hasilnya semalam..tp sweetmama snap tirai n carpet br jerk la ye..itu jek pun yg lain utk raya thn ni..hehee

SBLM DEKO
deko sblm..xde tirai n carpet..

SLPS DEKO
ini la tirainya yg diidam2kan..tp dlm pic x berapa nmpak sgt..(guna camera hp jerk..)

carpet raya ..so tikar dh ganti letak sebelah dia..disebabkan hanya guna camera h/p..x dpt la sweetmama nak amik full pic view mcm deco sblm tu..huhu..

Mmg terasa penat btol semalam mengemas, mengelap kerusi n tingkap..mengemop..sib baik jgk la tugas mengemop lantai..papa zaquan yg tolong settlekan..itu br 1 floor..adoii..mlm ni sesi nak mengemas n mengemop 2nd floor pulak..ruang tv..tempat lepak n tido kami..huhu..

Sedar x sedar kol 9 mlm jgk la br selesai misi kami..pastu terus lepak minum kat Impian sementara menunggu zaquan balik beraya..wah nmpaknya mmg beraya sakan zaquan ngan atok n nenek sbbnya kami dh balik dr minum pun..zaquan x balik2 lagi..kol 11.30 mlm br zaquan smpai..atok antar smpai umah..tp atok n nenek  x beraya pun umah kami..iye la..diorg pun tau n faham..yg kami  br balik umah n misi kami cuti ni nak mengemas umah n blom bersedia utk terima tetamu nak dtg beraya....(hehe..bole plak camtu..). Brg2 dapur pun br nak g membeli ari ni..heehehe..

Tp kpd sesape yg nak dtg beraya umah sweetmama..dialu2kan..tp papehal pun calling2 n inform dulu tau nak dtg..lebih2 lg ujung minggu..mmg byk program..hehee.

9 comments:

  1. salam mendeko rmh, waaa kita nak set kerusi tu la. cantiknya warna hijau :D

    kak, kita rasakan font entry akak ni tukar warna pink lembut ke, putih ke, baru jelas nak baca ;)

    ReplyDelete
  2. nanti kami nak datang beraya... jemput la datang umah kami jugak...

    ReplyDelete
  3. Cha : tq 4 d'comment..^_^. nnti me try tukar font kaler n3..sbbnya bila me buka my blog ni nmpk jelas jerk..pakai font kaler itam ni..sbbnya bacground nya merah terang..

    hehe..cha , ijau mmg one of my faberet kaler...:)

    Cute MuM : sila la dtg ye..tp papehal nnti calling2/sms dulu ye..,ok..nnti free kami terjah umah Cute MuM..

    ReplyDelete
  4. huhuhuhu selesai dah mengemas yek...seb bek x jumpe Cik T

    ReplyDelete
  5. sib baik jgk ler..kalo jupe msti terloncat2.. xjdk keje jgk di watnye..huk3..tp konpius gak ni..kat mane agaknya Cik T ni menyorok..

    ReplyDelete
  6. cantik! cantik! bila la nk ada peluang nk pegi beraya umah eija ni. hehe..

    ReplyDelete
  7. hehhe..tenkiu ann..kalo jln2 bangi..bole la singgah umah eija..sudi2kan la singgah ye..papehal call/sms tau ann.

    ReplyDelete
  8. ok... dah cantik, sng nak baca, pandai akak main warna. cun.

    ReplyDelete
  9. Hehehhee..Tenkiu..mane ade pandai..main ikut suka jerk.. :))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails