Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 21, 2010

ADUSS..BLOG SWEETMAMA PUN KENA JGK~MALWARE DETECTED~

Salam 12 Syawal,

Aduss..akhirnya serangan malwere di dh menyerang blog sweetmama sndiri...sblm ni mmg ade perasan bila nak blogwalking blog kwn2..kuar malwere detected ni..tp pagi ni buka blog sndiri guna google croome n firefox x bole buka..kuar Warning: Visiting this site may harm your computer.

So..bila x bleh buka..sweetmama pun buka la guna Internet Explorer..bole la baca blog..tp mestila risau jgk..sbbnya ini kan dh serupa virus yg menyerang..msti membahayakan komputer.

Rasanya mmg dh ramai rakan2 blogger yg kena serangan Malwere ni n cara  tanganinya pun ade gak beberapa blogger yg dh wat..bila blogwalking kat blog my friend AYU -CITARASA RINDUAN dan Blogger ARIF ade mereka wat n3 tentang tips untuk membuang serangan Malwere ni..So kpd kwn2 yg terkena serangan ni bole la terjah blog mereka ya. Baru la kita dpt berblogging dgn tenang kan ..♥

9 comments:

  1. eee geram kan kalau kena virus ni.. syg blog kita.. nak nanges rasa

    ReplyDelete
  2. sampai jadi camtue ker?? bahaya nie...

    ReplyDelete
  3. ni kes bahaya nie..kene tanggani nie...huhu

    ReplyDelete
  4. @e_da : mmg geram..x sangka kena kat blog sndiri..sib baik masih bole buka thru Internet Explorer

    Cute MuM : Yup..mmg bahaya pun..secara x langsung kwn2 pun x berani n x dpt nak BW blog kita..

    Hezesuze : itu la..eija sedang dlm proses nak clear kan..kalo ikut info yg eija baca bole cleankan guna Google Webmaster..tp skrg ni problem utk verify blog ...pening gak kepala ni..huhu..

    ReplyDelete
  5. jgn le kene kt blog haku .. maleh nak pening2

    ReplyDelete
  6. zura mmg pening..tp ikut kan blog ko la yg pertama sekali aku x bole baca..aku baca blog ko kena buka thru Internet Explorer baru bole baca..tup2..hari ni..blog aku pulak yg kena n x bleh buka..skrg ni aku buka guna Internet Explorer la..tp mmg ramai blogger lain pun dh kena serangan malwere ni..huhu

    ReplyDelete
  7. Siapa le yg cipta benda alah ni.. nysahkn kita je

    ReplyDelete
  8. ermm..itu la pasalnya mmg menyusahkan jerk..

    Alhamdullillah pagi ni dh bole bukak balik blog eija thru google croome..no warning2 lagi..:)

    ReplyDelete
  9. Thanks for this post, I am considering talking about the same in my blog. financial help
    You nicely summed up the issue. I would add that this doesn’t exactly concenplate often. xD Anyway, good post…

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails