Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, October 20, 2010

1st Time ZaQuaN Naik Flight

Hai...sweetmama nak kongsi pengalaman my son..ZaQuaN 1st time naik flight.
tetiba sweetmama teringat kisah zaquan masa memula naik kapalterbang ni sbbnye :-
 esok ..kali kedua zaquan naik flight...kami akan berangkat seawal jam 4 pagi perlu berada di LCCT dan holiday ke Padang, Indonesia dari 21 Okt - 26 Okt 2010.

kalo ikut pengalaman lepas..1st time Zaquan naik flight...kami g holiday ke Tawau, Sabah pada 4 Nov - 8 Nov 2009 .

kalo nak tau zaquan masa ni baru 1 tahun 5 bulan..faham2 jerkla kan budak baru nak aktif..baru dapat kaki..mmg x senang dibuatnye..kiranyanya pengalaman pertama zaquan naik flight mmg dia meragam..dengan nangisnya n nak berjalan kedepan ke belakang..tp kami masih beruntung sbbnya steward n stewardess tu sgt peramah n nak melayan zaquan..zaquan mmg dpt layanan 1st class la..



Bukan main seronok lagi dia bila steward n stewardess bw dia berjalan sambil bersalam dengan penumpang2 lain dlm kapalterbang..dr depan sampai ke belakang tau..glamer skjp my son..hahahahaa..(mama dia mmg suka perasan)

Yang paling best..see zaquan siap dpt rasa duduk kat seat steward ni..



 jgn jeles ek..siap dpt main tel lagi..

ini sume pic masa  dlm flight nak pergi..masa flight balik..zaquan still meragam..tp kami balik dh malam..so 15 minit pertama mmg dia nangis la..lgpun xde sape nak layan..sume dh kepenatan..n x lama lepas tu mmg kami sume tertido..sedar2 kapalterbang dh nak mendarat..alhamdullillah selamat pergi & balik.

anyway sweetmama mmg nak ucapkan terima kasih bebanyak la kat steward n stewardess yg mmg sudi melayan zaquan...bole dikatakan sepanjang perjalanan dia didukung..cumanya sweetmama nak minta maaf sesangat sweetmama x dpt nak e-mailkan pun gmbr pd steward yg mmg suka melayan zaquan ni..dia ade bg alamat e-mail..tp alamat e-mail nye ntah mane sweetmama letak ..dh missplace..

now..zaquan dah 2 tahun 4 bulan..hopefully dia x meragam la naik flight kali ni...tp dia ni jenis yg mesti nak nasi..especially bgn pagi jerk nak nasi..kali ni flight mmg awal btol ..kol 7.10 pagi n kena berada sekurangnya 2 jam sebelum waktu berlepas n kena kuar umah seawal jam 4.00 pagi..msti dia kelaparan punye..mmg kena bw bekal la..huhu..

6 comments:

  1. eija..

    wah..kali ke 2 yer...memang eija kena bawa bekal nasi utk zakuan....

    hope dia dah 2thn 4bln...dia dah tak meragam lagi...

    apapun...tahniah dapat pi padang, indonesia...sambil kerja leh cuci mata....nanti jgn lupa belikan hadiah utk ayu yer...hehehehhe

    semoga slmat pergi dan balik...entry kesana jgn tak buat tau....nak kongsi gak pengalaman eija sklrg

    ReplyDelete
  2. heheh.. tak boleh lupa kenangan zaquan masa tue...

    kali nie, Dania pulak.. xtaulah apa akan terjadi..
    heheh..

    ReplyDelete
  3. heheh.. tak boleh lupa kenangan zaquan masa tue...

    kali nie, Dania pulak.. xtaulah apa akan terjadi..
    heheh..

    ReplyDelete
  4. aduiii jelesnyaaa umi dgn zaQuan, umi pun baru dua kali tau naik.

    ReplyDelete
  5. @ Siti Ruhayu Ab Rahman:hehe..tu la pasal ayu..nmpaknye gitew la..kalo x bekal nasi pun..mmg kena ade bekal makanan lain utk dia..

    insyaallah kalo ade rezeki lebih..ade la souvenir utk kwn2..

    ermm eija g ni bkn atas urusan keje..tp family trip..g bercuti ngan family mertua eija..makacihnye doakan eija slmt g & balik..:))

    @Cute MuM : hehe..itu la ..tp dania nmpk okey sikit la..jenis xde la meragam sgt..hope okey la..kalo dua2 meragam..msti kecoh flight tu nanti..huhu..

    @Cha : hehe..aunty cha jgn la jeles2..nnti zaquan belikan aunty cha souvenir ye.. :)

    ReplyDelete
  6. hehehheh dh beso sket ok kot...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails