Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 2, 2011

Aktiviti Cuti Umum Hari Wilayah Persekutuan

Salam Sume,

Semalam 1 Feb 2011 ..Hari Wilayah Persekutuan..so siapa yang bekerja di Kuala Lumpur dan Wilayah Persekutuan Putrajaya layak dapat cuti umum.

Kami memang compom la dapat cuti..sbb keje kat Putrajaya..tapi kami x sambung cuti pun hari ni..kalau sambung cuti hari ni..dapat cuti seminggu kan..

ermm..setakat ni xde planning nak holiday mane2 pun CNY ni..jadinya jadik la penunggu setia opis..hehehe

Ape aktiviti uolss yang bercuti semalam ek..

Semalam aktiviti kami..

1. Hantar My fil n My Mil ke LCCT
Pagi..lepas sarapan kat umah...Papa Zaquan terus pecut amik mak & ayah kat rumah Bangi
pecut tu...hhehe..xde la..
kami pemandu berhemah..nak pecut amendanya..kajang pun jalan jammed..
kami hantar mak & ayah ke LCCT
mereka g bercuti ke Jakarta 1 - 4 Feb 2011


 goodbye atok..
Zaquan mmg rasa sgt sedih..atok n nenek dia naik kapalterbang kali ni x bw dia..
dalam kereta x abis2 zaquan ckp ngan atok..
atok..kita nak naik kapalterbang kan..
sampai atok ckp..amboi dh pandai cakap kita dah..hehee
bila atok kata bukan kita..atok ngan nenek la nak g naik kapal terbang..
Zaquan mula la nangis..so atok iye kan jerk la..
sib baik masa sampai LCCT dia x nangis nak ikut atok n nenek..
cuma muka Zaquan mmg berubah..sedih..
atok ckp..xpe lain kali zaquan dh besar..dh x pakai pampers..atok bw..skrg kalau ikut atok..berat beg atok nak bw pampers zaquan..ehhee
motivasi ni supaya zaquan cepat2 ..belajar xperlu pakai pampers..

2. Lepak sekejap mkn tgh kat impian sbb acik eiya zaquan x makan lagi..

3. Uruskan penghantaran pos hadiah2 untuk pemenang my 1st GA
mulanya nak g Pejabat Pos Bandar Baru Bangi..tp mak aihhh..penuhnya..
at lastnya papa zaquan kata kita g JJ Balakong jerk la..kat JJ pun ada Pejabat Pos..
sweetmama on jerk..lagi best..bole cuci2 mata lepas selesai urusan..

So perhatian kepada pemenang2 my 1st GA..sweetmama dh poskan hadiah nya ye:

Pos Laju utk pemenang kedua - Tempat gantung Kunci - Azatie - no register pos laju - EN 432855378 MY

Pos Ekspress
Pemenang ketiga - FM i ♥ Genting - Cikanna - no register - LG11 881 917 8MY

Pemenang keempat - FM i ♥ Genting - nhazhafek - no register - LG 11 881 919 5 MY

**Pemenang utama - Momma Mia -sweetmama dh tranfers RM 25.00 via M2U pada 29 Jan 2011

**Pemenang kelima - FM i ♥ Genting - Cute MuM - Dah bagi by hand pada 30 Jan 2011

*** Pos Ekspress No LG11 881 918 1 MY - FM i ♥ Genting - souveniar utk Cha.

4. Shopping
Dapat jgk sweetmama shopping 2 helai baju untuk sweetmama hasil dari duit komisen jualan kuih raya for CNY 2011..suka2.

5. Makan2
Selalunya kalau g JJ..kami suka makan Sizzling Yee Mee..ni
Kali ni beli satu jerk..kongsi tiga orang..
sbb rasa mcm kenyang sangat..
sib baik kongsi..
rupanya malam nya adik sweetmama ateh chu zaquan belanja makan satay..dia dapat bonus CNY dr bos dia + 1 hb kan besday abah kami.
(tapi sweetmama x snap pun pic mkan2 satay tu..lgpun esok kami nak celebrate sekali besday ummi & abah)
 layan kan jerk gambar makan2 sizling ni ye..
food court ni depan la bahome
zaquan msti nak muffin dia..

 Okey..bye..peace..
Happy Chinese New Year..pada yang menyambutnya..
cuti sampai hari ahad..
Blog mama zaquan pun bercuti jgk ye..




 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

11 comments:

  1. sian zaquan kena tinggal... lenkali ckp atok beli tiket 3 tau termasuk zaquan..hihi

    ReplyDelete
  2. terharunya ada nama kita bawah tu, thanks eija. comel je peace zaQuan tu. uiii sizzling yee mee tu, serius buat kita meleleh air liur la. lamanyaaa tak makan.

    ReplyDelete
  3. MJ pun suka gak sizzling mee tu.. sedap tue..
    Atuk ngan nenek p berdua je ke??
    Honeymoon la tu..

    ReplyDelete
  4. @a_eda: heheh..itu yg atok pesan kat zaquan..atok bole belikan tiket zaquan bila zaquan dh x pakai pampers nanti..hik3..

    @Cha: hehe..souveniar biasa jerk cha..hope cha suka..
    time peace ni dia tgh sporting nak bergmbr..kalau xsusah nak amik pic dia tgk camera.
    itu la mmg meleleh air liur di watnya..tp mmg x sesuai mkn selalu..cepat muak..sekali-sekala makan mmg rasanya sgt sedap..hehhe

    @Myra Jay:sedapkan..
    sume yg dalam gambar tu g..kecuali my son zaquan ..hehehe
    yg baju merah tu dh mcm anak angkat my mil n my fil dah..dia yg sponser tiket & hotel my mil n my fil..tp boleh dikira honeymoon mereka berdua jgk la..hehehe

    ReplyDelete
  5. Sonoknyer org wilayah cuti2.hehe.

    ReplyDelete
  6. jalan sakan yer cuti wilayah... eppy CNY=))

    ReplyDelete
  7. @eT: hehe..bab cuti jerk mmg best..

    @Zur@ZaRi: hehe..xde la sakan sgt..sbbnya uruskan urusan pos jerk makan masa 1 jam lebih..huhu

    ReplyDelete
  8. baru dapat blogwalking setelah berjalan2

    ReplyDelete
  9. @puan Capa: hehe ..wah seronoknya puan capa berjalan2 ye :)

    ReplyDelete
  10. kesian zquan kena tinggal.. balik jer jemput atok n nenek sebuk citer abg ada tiket naik kapal terbang.. hehe..

    ReplyDelete
  11. @Cute MuM : hahaha..mmg petah dia bercakap skrg ni ngalah kan org tua..huhu..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails