Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 22, 2011

Hasil Scan Baby

As Salam..

semalam balik keje awal
sbb excited nak g scan 3D baby dlm kandungan yg dh nak masuk minggu ke 28
my friend bgtau kalau nak scan 3D kena minggu ke 28 ke bawah sbb nnti x nmpk baby dh besar

itu yg terus call papa nak balik awal
akceli before this dh pegi walk-in jerk kat KPMC
tp asik salah timing jerk
1st time pegi tanya harga tp lupa tanya jadual doktor
second time pegi baru konon nak terus wat scan
sekali smpai lewat sgt

akhirnya malam semalam dapat gak sweetmama wat scan 
setelah di survay sweetmama wat kat KPMC sbb harganya berpatutan 
ermm..tp malangnya hajat nak wat scan 3D x kesampaian jugak

bukan ape betol la mcm my friend cakap baby dh besar
takut susah nak nampak + my baby sgt aktif
asik bergerak jerk

tp doktor still tunjuk kat sweetmama hasil scan 3D
cuma x print 3D n save dalam soft copy
sbb doktor pun cakap rugi la pulak sebab x nmpk jelas sgt my baby yg asik bergerak aktif
n tgh menelangkup masa tu

 doktor try scan setiap posisi
alhamdullillah my baby sihat n cukup sifat
air ketuban mama pun cukup
uri pun pada kedudukan yang betul
cuma wat masa ni kedudukan baby songsang
tp doktor kata masih awal..
baby mmg akan bergerak lagi..

Jantina bayi..???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kalau tanya Zaquan nak baby ape..
dia akan cakap boy n girl..
tapi akhir2 ni dia selalu cakap baby boy
*
*
*
*
*
nmpkanya betul tekaan Zaquan
hasil scan semalam
jantina bayi adalah BOY

sweetmama memang agak frust
sbb menginginkan baby girl
tapi sweetmama terima jerk
itu rezeki yang Allah bagi untuk kita
yang penting my baby sihat

apa kata Papa Zaquan?
okey la tu dikelilingi oleh hero2
sweetmama mmg tau papa x kisah ape jantina pun 
kalau hero pun dia suka..sbb selama ni dia dikelilingi oleh perempuan jerk..
adik beradik sume perempuan
anak-anak yg mak dia jaga pun perempuan sume
xpe la kalau anak2 dia lelaki  semua..

bila dh tau lelaki ni..perasaan nak shopping baju baby
jdk biasa2 jerk..
sweetmama mmg x prepare lagsung barangan utk my new baby ni
sbb dok nak compom jantina..
kalau girl sweetmama nak shopping sakan baju baby girl..
tp bila tau boy..xpela baju baby zaquan ada..bole guna lagi..

ohh..kejam ke..sweetmama ni..
xde la..shopping jgk..
tapi maybe x sakan..huk2..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.. 
 

22 comments:

  1. selamat pagi eija..
    syukur..bb sihat..
    jantina tak kisahlah eija..janji kamu da bb sihat..

    usaha lagi..skrg nie minum susu yang terbaik...semoga anak eija bakal menjadi usahawan berjaya...amin

    ReplyDelete
  2. bestnyee.. nak baby boy plak la lepas ni

    ReplyDelete
  3. x per la eija.yg penting bb okay..take care yer :)

    ReplyDelete
  4. yer la kan, sbb sama gender..so boleh je diperturunkan baju si abang memana yg elok lagi tu..kurangkan pembaziran pon ye jugak :D

    ReplyDelete
  5. bestnye nak dpt baby lg..xpela..janji baby sihat..

    ReplyDelete
  6. hee takpa2 boy pun ok jugak..heee yang penting sihat dua..ibu n anak... hmm tk sbr tgu baby kuarkan...

    skrg ashraf dh pandai berdiri + memanjat..haduihhh nk kejar memang dh tak terlarat la...

    ReplyDelete
  7. xpe kak siti...baby boy pon okeh...hehehe..yg penting both of u selamat...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah bakal anak buah ku sehat.. tak kisahlah baby girl or Boy.. tapi kalo ikot sebelah family kitorang, kebanyakannya dapat sorang je anak lain jantina.. mana tahu anak ketiga dapat girl pulak.. :)

    ReplyDelete
  9. eT ari tu p scan kat private..
    klinik bese jek la..by appointment..
    leh tgk en3 scan kat sini
    http://maziati.blogspot.com/2011/02/report-scan-3d4d.html

    ReplyDelete
  10. wah bestnya semoga semuanya berada dalam keadaaan sihat2 hendaknya...teruja plak dengar kawan preggy

    ReplyDelete
  11. huye-huye, suka-suka. kalau kita lbh suka dikelilingi hero-hero. best. kena belajar dari eija ni. hahahaha.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...
    takpe, janji baby sehat..
    cam kakak ipar kite,
    dari awal preknen sampai dah scan terakhir sblm bersalin, doktor cakap boy..tapi bile kuar tgk2 girl..hehe..
    apa2pun bleh terjadik dgn kuasa Allah :)

    ReplyDelete
  13. hehehe,adelah zaquan geng nak main bola nnt..xpela,jnji baby sihatkan..tp,kot dpt girl mmg best shopping baju..hehehe

    ReplyDelete
  14. takpe ekkk caiyok caiyok lagikkk yeee sampai dapat baby gurl hehehee

    ReplyDelete
  15. wahhh tahniah2x...bertambah lg sorang hero, best best....ish tak sabar plak rasanya, hahaha

    ReplyDelete
  16. oh kejamnye mama...huhu Baby boy..alhamdulillah..yg penting mama sihat, baby pon sihat..next time mne ar tau kan dpt gurl plak..ok la 2..nnt abg2 dye bley backup adiknye yg sorg 2..

    ReplyDelete
  17. waaaaaa eija dah tau boy ek.. dapat la lg hero.. takpela janji anak sihat kan tak kira laki pompuan.. tp mmg kan... hati melonjak je tgk baju n aksesori baby girl.. gerammm jek.. tp anak akn dtg doa girl plak.. ehheh

    ReplyDelete
  18. @Citarasa Rinduan: thanks ayu..amin..

    @ibu qalesha: itu la kan..kalau boleh kita nak sepasang..

    @Mummyecha: thanks mummy echa :)

    @lydzar: ermm..betol tu selagi bole guna..baik guna jerk yg lama..even baju eija masa baby dulu pun my mom simpan lagi n dh diturunkan ke zaquan..kali ni turunkan pulak utk adik dia..hehe

    @ummiaqeef:hehe..mmg best..sib baik eija pulak jenis x alahan sgt..

    @amiey lee: hehe..mmg x sabar..tp takut pun ada..hope sumenya berjalan lancar..

    @Puan Capa: yup..betol tu yg penting kedua2 skrg ni sihat kan..lebih2 lagi tgk la mama dia bkn main sihat lagi..huhu..

    @Cute MuM :alhamdullillah..adess..nak kena usaha lagi pulak slps ni..

    @eT:hehe..sbb tgk eT dh wat 3D la yg mmbuatkan eija bertambah excited nak wat..
    eija mmg dh tgk pun n3 eT tu..
    baby eT mmg tgh posing elok pnyer..my baby tgh telangkup..dpt tgk tp dok kena g ke satu posisi satu posisi..utk tunjukkan kat eija..
    eija wat private gak..xpe la jnji dpt tgk..x dpt print pun xpe..

    @Anje: Thanks anje..
    insyaalllah eija doakan anje pulak bgi balqis baby ..hehe

    @Cha: hahaha..nak belajar ngan eija..eija pun ye2 belajar teknik nak dapat baby girl..tp x berjaya pun..salah praktik kot..huhu

    @Nad@Mama Zakwan: yup..betol tu..my friend pun pernah alaminya..3 kali scan doktor kata lelaki tp bila bersalin kuar perempuan..
    yup moga ada keajaiban ..sumenya ditangan Allah S.W.T.

    @Kamilia: hehe..bertambah lasak la zaquan nnti..msti adik dia nnti kena buli ngan dia..
    betol tu shopping baju girl ni rambang mata diwatnya..mcm2 pilihan..

    @Mama Tun Nur Safiya: Adeii..nak kena usaha lagi..kena tunggu 2 tahun lagi baru boleh planning..

    @Yu'xan Lee: hehe..thanks mummy yu'xan ..ibu yg mengandung lagi x sabar..menunggu dlm debar pun ada..

    @nhaz hfek: hehe...hopefully..itu sume harapan setiap mak dan ayah terhadap anak2..moga dpt jdk yg terbaik dan dpt jdk abg2 yg baik kepada adik nya nnti kan..:)

    @e_da: hehe..itu la ..bila tgk baju girl tu..geram jerk..

    ReplyDelete
  19. Jangan sedey2 ye.. semua tu rezeki.. Dikelilingi 2hero, xpe baby Dania ada pengubat kesedihan.. :)
    Thniah ye dah nk dapat 2nd baby, MJ je smpai sekarang msh belom rezeki..huhuu

    ReplyDelete
  20. @Myra Jay: thanks MJ..xde la sedey sgt pun..cuma berharap jerk..tp still terima ape pun ketentuan drNYA..

    sabar dan usaha lagi ye MJ..insyaallah smpai masanya Allah bg rezeki baby utk MJ pulak.

    ReplyDelete
  21. tak pe.. janji baby sihat..
    sama laa kita 2 hero..
    untung gak jimat pakai baju n barang2 abang dia.
    tp kena laa gak beli bj skit kat adik..kan.. kate org baru..

    ReplyDelete
  22. @Faryza: ohh..iye la..sama la kita nnti dikelilingi 2 hero.
    mmg untung..baju baby pun rugi kalau shopping byk sgt..sbb diorg cepat membesarkan..
    itu sudah pasti..kena beli gak sikit utk adik dia nnti..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails