Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 16, 2011

Rutin Check-up Bulanan@26 minggu

As Salam,

Pagi tadi kol 8.00 pagi Check-up rutin bulanan yang ke 26 minggu 5 hari..,
lebih kurang nak 27 minggu jerk la kan..

Minggu ke 26
Bayi anda berukuran kira-kira 36cm/15 inci panjang.
Bayi semakin bertindak balas pada bunyi.

Minggu ke 27
Anda sudah memasuki peringkat terakhir kehamilan iaitu trimester ketiga.
Bayi semakin membesar dan terus memenuhi ruang dalam rahim.
Dia sudah boleh membuka dan menutup mata, 
tidur dan bangun pada waktu yang sama dan boleh menghisap jari dan ibu jari.
sumber( Pa&Ma Januari 2011)

hari ni kena cucuk kancing gigi (ATT)
adeii..lenguh sikit lengan kiri ni..
berat naik 2kg..adeii lagi..time makan x ingat..
minggu ke 28 kena ulang MGTT..

Keseluruhannya kesihatan ibu adalah baik..hehe
pagi td awal..giliran no pun yang kedua tau..
ingatkan dptla yg pertama..huhu
so abis pun awal..
kol 8.30 pagi dh selesai..
dapat la minum pagi ngan papa zaquan kat Perbadanan Putrajaya ni
pekena roti telur ngan teh tarik..( x igt dh pesanan misi kurangkan makanan berlemak..:p)

Next Check-Up - 2 Mac 2011 (MGTT) dan 16 Mac 2011 (30 minggu)


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

13 comments:

  1. bilala nak memboyot macam eija, hiii tak sabar. rindu nak pregnant. tak sabar nak tengok baby eija =)

    ReplyDelete
  2. take care dear....

    hee mesti tak sabar kan...amiey doakan dpt baby girl plak ..heee nnti smala kta sepasang

    ReplyDelete
  3. seronoknya check up baby... paling tak suka kena buat MGTT kan.. ida haritu kena hampir 3 kali.. sebab berat naik banyak... tp takde pun diabetis ke apa

    ReplyDelete
  4. @Cha: eija doakan cha pulak dapat bagi cikoni adik..insyaallah..usaha lebih sikit..hehe
    eija lagi la x sabar ni..sbbnya kali ni rasa baby sgt aktif..mcm dh x sabar kuar..padahal baru 6 bulan..

    @amiey lee: tenkiu dear amiey..
    amin..eija x scan2 pun lagi ni..
    mmg impi nak bby girl pulak ni..btol tu bila dh dapat sepasang..boleh la rehat lama sikit..hehee

    @e_da: betol tu MGTT ni leceh ..dh la kena minum air gula..pastu nak amik darah smpai 4 kali..tp itu la eija ni mmg ada history family background kencing manis..

    ReplyDelete
  5. tak sabar nyer nk sambut baby baru kan...erm ...best rindu baby..tapi dahcukupdah ank bee 3 org..hehee


    klik hb ieja sekali !

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah semua sihat yer..

    take care

    ReplyDelete
  7. Syokkan bila chek up dapat tgk @ tau perkembangan baby..
    MJ je blom rezeki untuk rasai semua tu..huhuu..

    Dah klik HB :)

    ReplyDelete
  8. asalkan ibu happy dan dalam keadaan baik..okeh je.hehe

    ReplyDelete
  9. ishh kejap je kan eija dah nk msk 30w..maintain jek tau, jelesss...
    kalo saya dulu nk bwk badan sendiri pon tak larat, badan naik tak hingatttt.....takot plak rasa nk preggy balek, ishhhh tak baik2x..

    ReplyDelete
  10. @Puan Bee : hehe..betol tu x sabar..tapi bila pikir time nak due tu ..seram gak..huhu

    thanks klik my HB

    @bun_nee : alhamdullillah..rezeki..mmg plan pun zaquan genap 2 tahun bole preggy lagi..hehe

    @lydzar: alhamdullillah..thanks lydzar :)

    @Myra Jay: betol tu ..mmg seronok nak tau perkembangan bayi dlm perut kita..
    insyaallah kalau ade rezeki x kemana..eija doakan MJ pulak dapat baby lepas ni.
    thanks klik HB eija

    @Puan Capa: hehe..itu la ibu dia happy jerk..suka2 jerk makan byk..pastu bila berat naik bising..adesss...salah sndiri..

    @Yu'xan Lee: mmg terasa kejap jerk masa berlalu..sedar x sedar lagi 3 bulan jerk nak due..
    maintain..iye ke maintain..eija rasa berat eija dh melambung2 ni..
    ala tapi mummy yu'xan cepat jerk turun balik lepas preggy ari tu..
    eija ni jenis susah tau nak turunkan berat badan..adess..kena nekad lepas bersalin kedua ni..

    ReplyDelete
  11. bersedia la utk berat badan naik...dan naik...dan naik...huhu

    ReplyDelete
  12. @eT :huhu..itu la pasal..
    mmg terasa naik dan naik berat badan ku ini..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails