Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, February 7, 2011

Zaquan dan Helicopter!

tadi dh tgk zaquan dpt ole2 mainan helicopter kan..

bkn main excited dia kalau benda baru tu..

mainan helicopter tu atok zaquan bagi malam atok zaquan balik..
tgh lepak minum pulak tu..
jdknya malam tu jgk zaquan nak main..

mlm tu kat kedai minum x kan nak main..
kang kena pulak kepala orang
+ sekali salah pasang daa...
try2 x naik2 pun helicopter nye

balik antar atok kat umah..
atok pun excited nak tunjuk helicopter tu terbang
tp tgh malam..dh kol 2 pagi..
compom salah pasang..x terbang  pun helicopter tu..

sampai jerk umah kami..
zaquan dh salak papa nak main helicopter
pagi tu jugak papa betulkan..
tapi papa x tunjukkan dkt dia helicopter tu bole terbang
tp si zaquan ni bijak..dia dh dgr atok ckp bole terbang tinggi..

jdknya gini la aksinya bila papa x endahkan zaquan nak main helicopter kat luar rumah..

ciannya dia main sorang2..pastu kena warning..jgn tarik bg terbang tau..
esok pagi baru bole bagi terbang
apalagi..huarwghhhh..nangis minta simpati mama..
tp mama cuma bole amik gambar zaquan nagis jerk..
x dapek nak nolong..sbbnya mama pun x berani nak kuar umah..
pagi buta main helicopter semata2..
time ni papa zaquan dh naik atas..tengok tv..

tapi biasa la bila mama pun angkat kaki naik atas..
dia pun takut nak dok bawah sorang2..
sib baik nangis sekejap jerk..

yeay dah esok hari..
dh bole main helicopter kat luar..
helicopter dh bole terbang tinggi
aksi anak ngan papa
Papa yang lebih2..
Zaquan x pandai tarik sangat

tapi betullah mmg terbang tinggi...:D
khusyuk sungguh 2 beranak ni main helicopter..



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..


10 comments:

  1. syoookk nye zaquan layan heli baru ye...

    ReplyDelete
  2. @Hezesuze: mmg dia sgt excited..especilly benda baru..huhu

    ReplyDelete
  3. wah......zaquan dpt menan baru.jgn kata budak2 mak bapak budak pun kdg2 leka ngan benda baru hehehehe....

    ReplyDelete
  4. bestnya dpt heli , kalo fikri nampak ni mesti dia nak... huhuhhhhuuu

    ReplyDelete
  5. memang beshh ni..
    my kids pernah beli heli remote control yg kecik tu..tp cepat rosak heheh

    me dh click ur HB :)

    ReplyDelete
  6. suka lah zaquan tue dapat helikopter.. sebuk jer nak main.. nasib baik tak landing atas kepala orang.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. @Mummy Echa:hehhe...betol tu..
    mak bapak bdk yg lebih2 kadang2 tu..sbb masa kecik2 dulu x dpt nak main mainan yg advance mcm skrg ni..

    @Kak Yong : betol tu..sbb tu my fil siap belikan dua..1 utk cucu dia..1 lagi utk anak jiran yg selalu main dgn zaquan..kena beli 2 takut nnti gaduh berebut mainan..huhu

    @Mama Zharfan: itula..zaquan pun dulu pernah dpt heli control masa 1st besday dia..tp skjp jerk rosak..
    thanks klik my HB..:)

    @Puan Capa: hehe..ini pun abis zaquan kerjakan..dok tarik2..mau putus pulak tali tangsi nak bagi heli tu terbang...
    z taula bleh bertahan berapa lama..
    kereta2 dia abis tayar dia cabut..huhu

    @Cute MuM: hehe..biasala...dia dpt sesuatu tu bkn main suka lagi..abis disalaknya sume org kalau x ikut kehendak dia tu..

    ReplyDelete
  8. kena main kat tempat lapang baru puas hati nak berlari, nak mengejar dan selamat. kalau main kat jalan kang kena langgar dek kereta pulak. zaQuan nangis kelakar. hahaaa. comel nampak semua gigi.

    ReplyDelete
  9. @Cha : hehe..betol tu..bkn kena langgar kereta lagi..tp heli tu jatuh atas kereta orang..abis org marah pulak..

    hehe..nangis sedih minta simpati..tu yg sampai tunjuk gigi..heheh

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails