Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, June 3, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw Memang Kaw Kaw!

As Salam,


Akhirnya merasa juga Mama makan Burger Bakar yang hangat diperkatakan kini iaitu Rawang Burger Bakar@Burger Bakar Kaw Kaw di Puchong Utama. Hangat diperkatakan sebab punyela ramai orang nak makan sampai perlu ambil nombor & beratur panjang. Lokasi Utamanya di Wangsa Maju, Puchong Utama ni kira Francais Burger Bakar Kaw Kaw yg pertama.


Hampir sebulan dah sbnrnya kami makan Burger Bakar Kaw Kaw ni tp baru hari ni berkesempatan nak update n3..hhehe..


Mau nye x teringin nak makan, asik tgk org dok update/upload kat FB/Blog mkn Burger Bakar Kaw Kaw dah tu siap ditag nye kita..terliur nengok..., Adik Ipar Mama yg bongsu mmg ada offer kat Mama utk tolong belikan kalau teringin sgt nak mkn sbb dia selalu lepak dekat Food Court Lokas Makana, Puchong Utama tu, tp Mama ckp ngan dia ala kalau dah sejuk msti x berapa kaw kaw makan..


Puas la memujuk Papa g Lokas Makana, Puchong Utama ni n explain kat dia ttg Burger Bakar Kaw Kaw ni n siap bgtau Adik boleh tolong orderkan dulu kalau betul kita nak makan. Jawapan Papa nnti la dulu, betul ke sedap..?


Tapi kebetulan pada 5hb Mei 2012, Adik Ipar call sendiri Abg dia@Papa ajak kami makan Burger Bakar Kaw Kaw & jemput Mak yg kebetulan sendirian di rumah (adik2 Ipar semua dah selamat sampai di gerai Burger Bakar Kaw Kaw time tu). Terus Papa ckp Jom kita g Makan Burger Kaw Kaw..Akceli masa tu kami mmg baru keluar rumah & tgh sibuk cari baju utk b'day boys di Kasih Ibu, Bangi & mmg lepas cari baju nak g isi perut..heheh


Sampai2 di Food Court Lokas Macana, Puchong Utama dah pun jam 10.30 malam n dah siap terhidang Burger Bakar Kaw Kaw 3 layer utk kami (Adik Ipar dah orderkan dulu utk kami, itu pun nasib baik dpt sbb no. yg last tu). Kebetulan perut lapar kan, selera betul kami makan. Siap Adik2 Ipar tegur bkn main laju kami makan..heheh..

Ini dia Burger Bakar Kaw Kaw 3 layer..Sangat Sedap..:)

Seriously mmg kaw kaw..kena ngan tekak mama..
3 layer ditengah2nya daging bakar diapit dengan Ayam Goreng diatas & bawah dengan cheese yg melimpah
Nyummy2...Adik Ziqry tengok pun terliur
3 layer ni xde la mama makan sorang, kongsi 3 orang - Mama, Papa & Mak.
Tp punyelah selera betul mama&papa makan..siap tolong abiskan makan bahagian Adik2 Ipar yg x abis ..hehhe(diaorg punyer 5 layer)

Sayangnye Zaquan x merasa langsung Burger Kaw Kaw ni sbb kepenatan tido masa OTW nak ke sini lagi sampai la balik ke rumah tido dgn lenanya.


OTW Back dalam kereta Mama pun tanya Papa " Mmg Kaw Kaw kan tgk la Papa pun makan bkn main selera lagi, siap kena tegur dgn Adik2, nanti boleh la kita pergi makan lagi kan", Tapi Papa kata biasa jerk rasanye, Papa mkn banyak sbb mmg kelaparan lg pun tempat dia mcm x best jerk melepak..Ye la tu ke malas nak bawa kami g kesana..huhu


Tapi Pada Mama, "Burger Bakar Kaw Kaw ni Memang Kaw Kaw". Tak rugi pun korang try makan...Pada mereka yg x try lagi n nak try makan Selamat JJCM ke Burger Bakar Kaw Kaw ye kawan2..


Skrg ni trend Burger Bakar, yang terkini Burger Besar Yazid Burger di Shah Alam..teringin gak nak merasa makan, tp x tau la bila agaknye tercapai hasrat nak rasa..kena tunggu fenomena nya suam2 kuku la kot baru dpt try sbb kesnya sama kena ambil no dan menunggu lama..Papa x suka menunggu lama..
Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. walaupun dekat tak berkesempatan lg nak gi..terringin je tgk org buat entry g sini...hihi

    ReplyDelete
  2. wah memang kaw2 la tengok rupanya, kita gak yang tak merasa mamam lagik, abangnya tido ek...

    ReplyDelete
  3. wahh tinggi nye burger tu ..
    sibbaik lew aku x ngidam burger ni , kalau x .. sian kt en somi kene beratur lama2

    ReplyDelete
  4. @e_da: biasalah tu kadang2 tu org yg dekat x sampai2 pun lg tp org yg jauh dh sampai. Macam eija dok terigin nak g ICT, Shah Alam, ikutkan xdelah jauh pun tp x sampai2 lagi, org yg jauh utara selatan dah smpai ICT..huhu

    @♥aNJe a.k.a Mama_Balqis♥: Pada eija mmg kaw2, lepas ni boleh la anje try kalau x silap dia dh nak buka byk cawangan dah.., itula sian abgnya tertido, x merasa la dia burger yg kaw2 ni..hehe

    @fazilzura: heheh, betul gak tu kalau kau ngidam nak x nak dia msti usaha beratur gak..

    ReplyDelete
  5. eija..nak jugakkkkk..
    selalu tengok org post gambar makan kat sini..telan air liur jela..haha

    ReplyDelete
  6. kalau dkt, tingin gk ajk hubby g... :-)

    ReplyDelete
  7. wahhh... mmg tinggi betul burger kaw kaw tu ye eija...

    sama je ngan husband izan, kalau ajak pegi tempat yg kena tunggu lama2 ni mmg tak delah dia nak pegi...

    ReplyDelete
  8. Hi....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat Burger Kaw Kaw branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
    Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
    Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh tq singgah sini ye,
      eija dah terjah n follow..
      memang sedap pun burger bakar kaw kaw ni..
      tp itulah betul2 sekali ni je la eija merasa lepas tu asben malas nak ke puchong semata2 nak mkn burger bakar..nasib merasa gak w/pun sekali..huhu

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails