Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, June 5, 2012

Majlis Cukur Jambul Aisyah & Sarah@Twins

As Salam,

Ahad Lepas 3 Jun 2012 adalah majlis cukur jambul baby twins Aisyah & Sarah, Lebih kepada kenduri doa selamat for baby twins, so mmg xde la adik mama ni buat grand2 pun, just jemput orang surau dan kami adik beradik jerk. Family mertua adik mama kebetulan ada disini & menjaga dia tengah berpantang buat masa ni, itu yg mertua nya kata elok buat cukur jambul baby dalam masa 7 hari selepas kelahiran.



Majlisnya start awal, jam 7.30 pagi, ikutkan family mertuanya kata kalau di Kelantan biasa buat lepas suboh. Majlis dibuat di rumah Adik Mama sendiri. So malam Sabtu tu kami dah ready tido rumah family mama.

Walaupun dah tido umah ummi, sorry ye kami dtg lewat jam 8.30pagi baru sampai, orang surau dah balik baru kami sampai..hehe, so x sempat la nak amik gambar twins kena cukur jambul.


Tuan rumah pesan suruh pakai baju kurung & baju melayu, nasib baik muat lagi baju melayu Ziqry ni , satu2nya baju melayu yg Ziqry ada, baju melayu Aidilfitri thn lepas.


Anak2 Mama yg kelaparan


Bukan senang kami nak bergambar satu family dgn twins..tgkla anak2 mama buat hal masing2..


Time adik Ziqry pandang kamera, mata papa pulak terpejam..

Wan Ummi bersama cucu2 nya

Zaquan mmg suka baby tau..sampai2 jerk dia terus jenguk twins..


Sampai mama nak bergambar ngan adik mama ni dia pulak sporting nak menyelit bergambar bersama.
I
tu jerk, mmg majlis yg sgt2 ringkas xde buai2 berendoi pun, betul2 doa selamat dan sedekah utk org surau pulut kuning, rendang & telur rebus. Xpela kan janji doa utk anak2 kan..selebihnya tu lebih kepada adat bkn wajib pun kan..cuma kalau ada rezeki lebih x salah pun kalau kita nak berabis majlis grand2 utk anak2..

igt lg masa Zaquan dulu mmg buat majlis meriah, cukur jambul sekali dgn akikah terus, tp adiknya Ziqry langsung mama & papa x buat majlis cukur jambul utk dia.., insyaallah kalau ada rezeki buat majlis akikah jerk la.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. takpela..
    baby nayli pun sama jek
    tak buat pun majlis cukur jambul
    dah la dua2 pun tak ber akikah lagi, huhu!
    insya-Allah, rezi lebih sket nnt, nak jugak buat utk diorg..insya-Allah...

    kak, adik kak eija operate kan? (lupa) dah elok ke? tgk cam dah sehat jek..

    p/s: rindu plak kat mak kak eija, hehehehe..tetibe teringat keramahan mak kak eija aritu =p kem salam ek!

    ReplyDelete
  2. balqis time kecik dulu ada wat, ada rezeki wat la...bestnya dapat anak kembar, sekali bersalin je terus dapat dua kan...nak jugak anak kembar...

    ReplyDelete
  3. Best betul adik Eija dapat twins. Boleh lama sikit nak plan the next kalau dah ada dua sekali deliver kan..

    Meriah bila kumpul ramai-ramai.

    ReplyDelete
  4. wahh bestnye twin.. aduhaii bila la nk dpt twin ni...

    sweet si zakwan gmbar last sekali kemain peace

    ReplyDelete
  5. tahniah..comelnya eija..
    biasala eija,saya ni pun nak ambik gambar satu family suusah sungguh..macam2 aksi adakan..samala kita ni..hehe

    ReplyDelete
  6. teringin jugak nak dapat anak twins...hehe

    ReplyDelete
  7. seronoknya dapat baby kembar.. perempuan yer.. haruslah dukungkan.. amir seruu.. pg kat eija pulak...

    biarlah majlis sederhana janji kemeriahan terasa...

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat kembar.. sekali bersalin dh 2 org ank :-)

    ReplyDelete
  9. suka sangat tgk bby twins adik eija tu... comel sangat2 cam papa n mamanya...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails