Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 15, 2012

Movie Time | Madagascar 3

As Salam,

Oh yeah..masa yg dinanti2..movie time, last kami tgk wayang bersama citer SeeFooD pada bulan Mac 2012, bulan Jun 2012 baru berkesempatan nak tgk wayang lagi..Kali ni tgk wayang citer Madagascar 3

Zaquan yang paling seronok, bangun2 tido jerk ckp ngan Mama "Mama dah pagi cepat kejut Papa, kita nak g tgk wayang ni". Maunya dia x excited, lepas berjaya booked tiket wayang, Papa terus bgtau Zaquan " esok kita nak g tgk wayang" pastu Papa siap pesan nak tgk wayang kena tido awal, itu yg bangun2 pagi terus excited padahal wayang start jam 4.15 petang.

Kami sampai Alamanda pun awal, mmg niat nak lunch jerk kat Alamanda sblm tgk wayang. Itu yg g makan Cheesy Bites Steak Pizza.

Madagascar 3 ~GSC Alamanda~4.15pm


Wajib posing2 berlatarbelakangkan promosi wayang movie Madagascar 3 ni, tp Zaquan x bg kerjasama la, mcm biasa dia x mo pandang kamera, Adik pulak x mo di dukung, mau lepas bebas...

              *besarnye lenganku..huk3..

See..Adik cuba memanjat sebenarnya..kalau boleh dia nak capai leher Melman the Giraffe & kepala Gloria the Hippo tu...huhu


Zaquan kita minta dia posing susah sgt, ini pun kita suruh posing lain, lain yg dia buat..posing baring la pulak..


Aksi Adik dalam Panggung Wayang, mcm org besar nak duduk 1 kerusi siap makan Popcorn, time ni wayang blom start lg, elok wayang dah start mama bg susu badan terus tertido.., So mmg xde masalah lgsung time kami tgk wayang time ni, Adik tido sepanjang movie berjalan, kami bertiga dapat la tgk wayang  dgn aman. Risau gak pada mulanya tau, sbb Adik dh dapat kaki ni, melasak betul, nak berjalan jerk..



Review Filem: Besh n Super Funny, Zaquan layan sampai ke hujung cerita, x tido lgsung n gelak2. Kisah 4 sekawan binatang Alex the lion, Marty The Zebra, Melman the Giraffe dan Gloria the Hippo yang berharap utk pulang ke Central Park Zoo, New York..aksi2 lawak bermula apabila mereka buat kecoh di Casino Monte Carlo dan Chif Cantel Dubois diarahkan utk menangkapnya. Giler gerun tgk muka Chif Chantel Dubois ni.., banyak lagi la aksi2 menarik masa mereka masuk dalam geng sarkas..lawak tgk bear naik motor besar..n Marty dgn polkadot nye..nak review pnjng2 pun x pndai sgt la..tp keseluruhannya mmg besh.. x rugi pun uolss tgk.. 


*Pengalaman ke-5 Zaquan Tgk Wayang & Pengalaman Ke-3 Ziqry Tgk Wayang


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. memang bestttt sgt kan eja...
    kita pun ritu amik cuti semata2 nak bawa depa g tgk :p

    ReplyDelete
  2. @cik Jue Aka Ibu Farisyah: hehe..citer kartun lg la dia excited..:)

    @Amieylee: citer dia lawak mmg besh sesuai utk tontonan sekeluarga :)), compom lepas ni Zaquan minta belikan CD nye pulak

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tengok nie..budak2 mesti suka..

    ReplyDelete
  4. bagusnya zaquan tekun tgk wayang, x pernah lg bwk amir.. tp teringin jugak bwk... tkt dia x biaser kang meraung pulak dlm gelap tu huhuhuhuhu....

    tq bg info psl dekoder byond tu hihihi...

    ReplyDelete
  5. @Che Rosliza Che Mat: heheh..tgk jgn x tgk, compom anak2 msti suka sbb citer kartun kan.

    @Masya: amir dah 4 tahun, compom dia behave pnyer, eija masa 1st time bawa zaquan pun risau dia bising dlm wayang, sekali bawa ok...mula2 mereka mmg akan tertido dlm wayang sbb faktor suhu yg sejuk & gelap + mereka kecik lg x paham sgt erti tgk wayang ni, tp bila dah semakin mmbesar ni Zaquan mmg phm dh/reti tgk wayang..siap ajak lg sekali Papa dia g tgk wayang..hehhe

    No hal.., welcome dear :)

    ReplyDelete
  6. hahahaaa best2, kita blm pnh bw auni masuk panggung lagi memandangkan abi nya susah bebenor hendak bw dia berjalan, makanya tunggu besar je la sok. hahaaa.

    bgs btl anak teruna tu posing yerk. kemain lagi.

    ReplyDelete
  7. sy xtgk lg cite ni.. tp nmpk best...

    ooo ank2 kak eija semua dah msk panggung ek... sy nak msk gak tp xtau apa reaksi alisha dlm panggung nanti.. takut dia nangis or buat bising.. tu yg xberani nak g panggung tu...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails